Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

ÖRÖM FOGYÓKÚRA !!!MEGDÖBBENTŐ, mindent ehetsz! AJÁNLAT FOGYÓKÚRÁZÓKNAK és CUKOR PROBLÉMÁVAL KÜZDŐKNEK!

2016. április 27. - Karácsonyi Klári

14224868_346441809030534_299086684983599882_n_1.jpg

FOGYÓKÚRÁZÓKNAK és CUKORPROBLÉMÁVAL küzdőknek!                                         

KARÁCSONYI KLÁRA  "ÖRÖMFOGYÓKÚRA" AJÁNLATOK, tanácsok!

Ingyen és bérmentve a kedves  Közönségnek, Olvasótábornak  átadom!                                                                                                           

Elnézést kérek a tegezésért, de úgy érzem olyan kapcsolatban leszünk, ha alkalmazod amit javasolok, mintha egy jó ismerősök lennénk, azok meg sokszor tegeződnek.

MINDENT EHETSZ és NEM KELL SEMMIT MEGVÁSÁROLNOD, és EGÉSZSÉGES MARADSZ!

FONTOS TUDNIVALÓK:

Soha ne légy azért elkeseredve, mert a súlyod nem az átlagos és ezért feszélyezve érzed magad. Semmivel sem érsz kevesebbet mint más! 

104_1759.JPG

Ha valaki azt mondja neked, nem szeret, mert meghíztál, (kövér vagy!) sajnos azt kell, hogy mondjam akkor eddig sem szeretet igazán! Ugyanis biztosan állíthatom,  ha a házastársunk, rokonaink, szeretteink  ilyent mondanak, akkor az csak kifogás, hogy legyen mit mondani. Akinek  tényleg benne vagy a szívében, benne is fogsz maradni, az nem a kilóid számától függ!

 

DE! Amennyiben Te érzed úgy érzed, hogy elég volt.... és szeretnéd ha kevesebbet mutatna a mérleg ha ráállsz, esetleg már a cukorbetegség réme fenyeget és vigyázni kell az étkezésnél, akkor itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépjél...... és elkezdjed az ajánlott étkezést.

Bizonyára ha betartod a jó tanácsokat és  megismered a szisztémát,  1-2 hónap alatt megtapasztalod érdemes volt neki indulni és folytatni tovább egészen addig, amíg meg nem unod, mert később észreveszed, bizony a ruháid igencsak kezdenek már nagyok lenni rád! Van ezáltal sikerélményed is!  Minden elveszített kilónak örülni kell!

 

Továbbá kérlek, ne hivatkozzál olyan "butaságokra", hogy te nem tudsz lefogyni, ezért vagy azért, bármit is csinálsz! Ez nem igaz!  Ha ténylegesen betartod, hogy kevesebb kalória mennyiséget eszel meg, mint amire a szervezetednek szüksége van, hosszú távon - nem csak egy-két napon - előbb vagy  utóbb a fogyás nálad is, mint mindenkinél bekövetkezik! Azért nem tudtál eddig lefogyni, mert egy- két hét összességében valószínű meg etted azt a mennyiséget, ami elég a szervezetednek és nem indult el a fogyás. Akkor sem ha egy-egy napon nagyon keveset ettél, éheztél, de a másik nap bepótoltad!

 100_8511.jpg

Ez nem egy hagyományos átlagos fogyókúrás diétás recept! Ez egy ÖRÖMRECEPT, hogy idővel boldogabban érezd magad, mert fogod látni így is lehetséges élni és még a súlyod is kevesebb lesz! Természetesen mint minden fogyókúrához nagy akaraterőre van szükséged, de két óriási előnye van: Nem kell külön főzni a családnak és nem kell drága pénzen fogyasztó bármiket vásárolni!

Itt nem kell örökké kalóriákat számolni.....itt csak az előírt MENNYISÉGET! kell betartani  és minden finomat, ami más receptekben tiltott dolognak számít, itt lehet enni belőle kis adagban!

100_8559.jpg

Természetesen még ilyen finom sütit is lehet enni, csak a megadott mennyiségben!

Nem kell átesni senkinek a ló túlsó oldalára! Az orvosnőm szerint egy új betegség, bolondéria kezdte felütni a fejét egy jó ideje. A új kreáció neve: "EGÉSZSÉGES ÉTKEZÉSI MÁNIA!"

Nagyon sajnálatos akinek van már bármilyen krónikus betegsége, valamilyen étel allergiája, étel érzékenysége, ebben az esetben mindig az orvos utasítását kell betartani!

 

De a nagy átlagban egészségesnek mondott emberek mindent megehetnek, mégis  néha már mániákusan válogatnak az ennivalók között!

Emberi szempontból mindent amit emberi fogyasztásra gyártanak és étkezésre alkalmasnak találnak, az egészséges és nem méreg!  NEM MÉREG a SÓ a CUKOR és a FEHÉR LISZT SEM! az EMBERNEK!

 

Szomszédasszonyom nevetve mutatja egy nőknek szóló újságban nyilatkozik egy ilyen egészség mániás hölgy, vegetáriánus 42 éves és mondja: - mióta csak ezt eszi..., így étkezik -két éve- még nem volt beteg és jól érzi magát!  Jót nevettünk a hölgyön, hiszen a szomszédasszonyom is már elmúlt 65 éves, soha nem volt komolyabban beteg, nem is operálták, és mindig is a hagyományos magyar ennivalókon élt, kedvence a tepertős pogácsa! Normális esetben teljesen természetes, hogy egy 42 éves ember egészséges és nem beteg!

Nagyon sok idős 90 éven felüli emberrel beszéltem és bizony fel sem merült bennünk, hogy az étkezés miatt élnek az átlagosnál tovább. Persze, mert mindig azt ették ami volt, kinek-kinek a pénztárcája szerint! A zsír a vaj, a krumpligombóc, a sertés és marha hús, a cukros tészták és egyéb nyalánkságok éppen úgy ott voltak rendszeresen az ételeik között. Ahogy az egyik kedves riportalanyom fogalmazott " az volt a fontos, hogy ne legyünk éhesek!". 

Tehát senki ne próbálja úgy beállítani a dolgokat, hogyha majd valaki fiatal korától betartja az új módi " egészséges" étkezési trendet, nem lesz kövér, akkor majd teljesen biztos, hogy egészséges marad és nagyon hosszú élete lesz! 

Sajnos ismerek olyan elismert tudóst is, - kimondottan soványak voltak a feleségével -  aki az egyik új étkezési szokásokat hirdette mint a lehetséges, egészséges hosszú élet előfeltételét és ő is és a felesége is 71-72 éves korában sajnos meghalt! No Comment!

100_8083.jpg 

A mennyiséget azonban  jó mindig, mindenben figyelembe venni!

Jobb ha valamiből sokkal kevesebbet eszünk, mint másból, mert régen nem használtak ilyen sok tartósító dolgokat és különféle élelmiszer festék anyagot. A forgalmazok szerint azonban, ezek sem ártalmasak,- kevés mennyiségben - úgy vannak ki kísérletezve. Én egy vegyésztől hallottam, hogy ő a különféle cukorpótlókat nem ajánlja. Ha vigyázni kell a cukorral, akkor inkább cukor nélkül vagy kevés rendes cukorral ízesítsünk dolgokat. De ez csak egy vegyész véleménye volt.

A mostanában divatba jött az ezer féle, színű ételfestékkel - minden ételfestékben van vegyszer, akkor is ha azt írják rá természetes!  - készített ünnepi torták, főleg gyerekeknek!  Mire jó ez a gyerekeket feleslegesen ilyennel tömni?  Egy szép torta ételfesték nélkül és sok-sok szeretet és odafigyelés, ez kell a 2-3-4-5- éveseknek!  Óvónő vagyok , ismerem a kicsiket. Egy csodás - vegyszerekkel teletömött - torta helyett, többet ér a szívének,  ha elmegy a szülő vele egy bábszínházban, cirkuszba, olyan helyre ahol a kicsi újdonságot lát - gyerekeknek való - és utána beszélgetnek, együtt nevetgélnek   és otthon várja a sima finom torta gyertyával! Az ilyen  együtt töltött örömteli pillanatok maradnak meg a gyermekek emlékezetében!

 

Több tapasztalt orvost és gyógyszerészt kérdeztem, egyöntetűen az volt a vélemény, hogy az az egészséges étkezés ha vegyes mindenevő az ember  és módjával semmi nem méreg, nyugodtan bármilyen élelmiszert, félelem nélkül megehetünk! 

Valamint sajnos az új kutatások azt támasztják alá, hogy a magas koleszterin általában genetikai dolog és aki zsírt, vajat használ és "uram bocsá" szalonnát is eszik, nem növekszik a koleszterin szintje csak ezért!  Nem kell semmitől félni, mert sajnos sok alacsony koleszterinnel is van szívinfarktusos beteg!  Talán, esetleg,  jobban kéne szeretni a közelünkben lévőket és több belátással,  elismeréssel lenni azok iránt akikkel együtt élünk és nagyon kéne szeretni, feltétel nélkül,  akik hozzánk tartoznak?!

Kétségbeesni, pánikolni  nem kell, hiszen itt van egy élő példa, a nagy túlsúllyal rendelkező híres művésznő, a világ sztár  Montserrat Caballé .  Még most áprilisban is énekelt 83 évesen Dessan városában és Rosenheim-be 2016 novemberében várják egy előadásra, ahol - ma is kitűnő hangjával - koncertet ad!  Isten Éltesse Sokáig!

montserratcaballe151206.jpg

Mindenkit kérek, mielőtt elkezdi az ajánlott súlycsökkentő módszert, először beszélje meg a háziorvosával, hogy engedélyezi-e?

Hosszú távon is lehet csinálni, míg a reálisan kitűzött célt el nem éred, vagy amíg kedved van folytatni, mert érzed magadban, hogy jobb, könnyebb, kevesebb súlyt cipelni!

 

Természetesen a túl sok súlyfölösleg nem jó az embernek, mert a szervezetre feleslegesen nagy terhet ró! Ezért ha meg tudjuk tenni, próbáljuk meg egy kicsit csökkenteni a súlyunkat!

 

Akinek cukor problémája van, azt hallottam, hogy ha 100%-os Tönkölylisztet  (fehéret vagy teljes kiőrlésűt)  ha használ mindenhez, akkor lemegy jelentősen a cukor értéke!!! Ezt mindenkinek saját magán érdemes kipróbálnia és az orvosával megbeszélni!

Na akkor lássuk a medvét - ahogy mondani szokás!

Minden étel féleség ehető a sült krumplitól a csoki tortáig, csak minimálisan kis mennyiségben, mintha egy 3 éves kisgyereknek adnád. Kizárólag az édes üdítőket nem kéne inni,  addig csak mindig valamilyen vizet, vagy teát (cukor nélkül) amíg fogyni szeretnél!  Nem azért, mert a cukor méreg, hanem mert magas a kalóriája. Egy agykutató szerint igencsak jó hatással van az agyra a cukor! Persze ez nem jelenti azt, hogy nagy kanállal együk! Vagy cukorba mártsuk a gyerek cumiját és így csöndben marad! Mindig, mindent mértékkel! Elmesélem miként lehet elérni, hogy gyakorlatilag mindenből enni és mégis fogyni? 

Olyan kis adagokat kell lehet  3 óránként enni, mintha egy 2-3 éves gyereknek adnád oda! Ez a lényeg!

Aztán a cukor problémákkal élőknek, a reggeli első étkezésnél és este utolsó étkezésnél lehetőleg már ne legyen masszív szénhidrát. Értem az alatt, hogy alma lehet, mert abban kevés van és dió  is lehet. De egy pogácsát már ne együnk, inkább másnap a délutáni étkezésnél.

Összeségében úgy kell kialakítani, hogy 1600-1700 kalóriát lehet enni egy nap. Nem kell számolgatni a kalóriákat, ha az ajánlott mennyiséget eszed!  Néha, hetenként egyszer csinálhatsz gyümölcs napokat, csak különféle gyümölcsöket enni, ki-mit szeret, szintén 5-ször egy nap és kb. mindig egy alma mennyiségben. Tehát egyszerre  egy étkezésre nem lehet egy kg epret megenni. Ilyen napokon 1200-1300 kalóriára le lehet  csökkenteni, ami megdobja a fogyást.

Ha tapasztalod, hogy éhesebb vagy és soha nem vagy jóllakva, akkor jó úton jársz!

100_8104_1.jpg

ORVOSI TANÁCS! Ha úgy érzed nagyon éhes vagy, mindig legyen a hűtőben előre megfőzve egészben kisebb burgonyák. Ilyenkor egyet vagy kettőt gyorsan megmelegítesz, megsózód vagy egy kis tejfölt vagy vajat teszel rá, megeszed és 2 dl vizet vagy teát  iszol utána. Ez nem sok kalória, de rögtön elég, hogy ki bírd és  ne add fel! 10 dkg krumpli csak 80 kalória.

A mellékelt fényképeken  láthatod, kb, mennyit kell rakni a tányérra! 100_8752.jpg

Naponta 5-ször kell enni, mégpedig el kell dönteni, neked melyik a legjobb időpont, ez mindig függ attól kinek milyen a napi beosztása. Fontos, hogy mindig ugyanabban az időben étkezzél, amit majd te döntesz el, ugyanis a szervezet nagyon szereti és hozzá szokik ha rendszeresen élünk, remek hatással van rá!

Ne keress kifogásokat például: én nem tudok ennyiszer enni!,.... aztán hol van nekem erre időm!,.... sokszor kell ennem máshol.....stb.stb. Mindent meglehet oldani, legalább is ebben az étkezési módban, igen meglehet oldani!

Én egy otthon vagy irodában dolgozó emberhez alakítottam ki, de természetesen át lehet írni a Te életformádra!

Az evések időpontja:  reggel 9 óra / ebéd délben 12 óra/ délután 15 óra /vacsora este 18 óra /és utolsó 21 óra.

Láthatod, ha már  reggel 7-kor vagy 8-kor akarsz enni, átírod, akkor este hamarabb fejezed be. A fontos, hogy két nagyobb étkezés az ebéd és a vacsora meglegyen és három kisebb. Nálam a leírás alapján az ebéd délben van és a vacsora este 18 órakor.

100_8131.jpg

A szervezetünk egy csodás műszer. Ha minden nap rendszeresen megkapja az ételt ugyanabban az időpontban, akkor az anyagcsere felgyorsul, remekül érzi magát, mert érzékeli, hogy nem kell tartalékolnia. Ha csak egyszer eszünk vagy kétszer egy nap akkor az anyagcsere lelassul, mert félti a szervezetet. Ezért  most "becsapjuk" és ötször eszünk keveset, így megmarad a gyorsabb anyagcserénk!

Természetesen ami ide van írva étel, az csak egy példa, hogy ilyent is lehet enni! De nem kötelező ilyeneket enni!  Ennél a fogyókúránál nincs előírva, hogy mit kell enni! Azt eszel és olyan féleséget amit Te szoktál enni, vagy akarsz! 

Ezért  "örömfogyókúra",mert mindenki azt ehet amit akar és szeret, csak minimális kis mennyiségben!

Vegyünk egy képzeletbeli vasárnapot például  egy szokásos, hagyományos magyaros  ebéddel.

VASÁRNAP 9 óra, 1.étkezés: veszel egy szép almát és felszeleteled, ha zavar a héja akkor meg is hámozod vékonyan.Ha szükséges neked reggel valami kenyérféle, akkor egy kisebb vékony szelet kenyeret vagy egy normális zsemlének az egyik felét lehet megenni. A kenyér szelet egész vékony legyen és nem lehet hosszabb 12 cm-nél. (Lásd:foto) Tehetsz rá, ami van otthon, vajt vagy krémsajtot vékonyan, és rá felvágottat, vagy sonkát,  vagy téliszalámit, vagy sajtot, 1 kemény tojást, ehetsz hozzá paprikát, paradicsomot, lila hagymát ki mit szeret. Egy csésze citromos tea, vagy kávé, vagy tejeskávé, vagy tej.

Tehát egy alma, egy csésze valamilyen folyadék és egy fél zsömlének megfelelő valamilyen szendvics.

Ha nem akarsz kenyér félét enni, akkor egyél az almához annyi diót amennyi a saját tenyeredben ha behomorítod elfér. Vagy egy-két szem kekszet is ehetsz. Próbáld ki egy harapás alma, egy kis dió és egy pici darab keksz ,milyen finom almás süteményt fogsz érezni! Tehát pár szem keksz, pár szem dió.

MINDIG JUSSON ESZEDBE egy 2-3 ÉVES GYEREKNEK MILYEN MENNYISÉGET ADNÁL ODA!

Elkezdheted a finom vasárnapi ebédet főzni a családnak is. Képzeletben csirke húslevest csinálsz az aprólékból, jó sok zöldséggel és rántott csirkét a nagyobb darabokból, petrezselymes burgonyával és uborka salátával. De vendég jön és akarsz egy meggyes piskótát is sütni! Akkor mit is eszel tovább?

DÉLBEN 12 óra, 2.étkezés: Megeszel egy fél combot- alsót vagy felsőt - kirántva, hozzá kevés petrezselymes krumplit, pont annyit ami a saját homorított tenyeredben elfér, és tetszés szerint uborka salátát, 10 %-os tejfölt is tehetsz rá! (Lásd:foto) Utána egy egész citromot kifacsarsz 3 dl vízben, cukor nélkül és megiszod az egészet 5 percen belül! Ne félj nem lesz savas a gyomrod tőle, semmi bajod sem lesz. Ha félsz először csak egy fél citromot tegyél bele. Néha ha szereted a citrom helyett használhatsz egy lime (zöld citrom).

DÉLUTÁN 15 óra, 3.étkezés: Kisült a meggyes pite.  Egy 10x10 cm-es kockát vághat magadnak. Mást nem  ehetsz és 2 dl vizet meginni vagy gyógyteát, stb. cukor nélkül.

VACSORA 18 óra, 4.étkezés: Egy tányér csirke leves a normális mély tányér karimájáig és abban sok mindenféle zöldség, főtt hús. Mást semmit! Egyébként nem csak cukros gonddal, de mindenkinek nagyon jót tesz bármilyen leves vacsora a gyomornak.

ESTE 21 óra, 5.étkezés: Már várod, hogy megint egyél valamit, egy alma megint vagy körte vagy aktuális gyümölcs (egy almának megfelelő súlyban) és váltogathatod, hogy a reggeli zsömle másik felét valamivel megeszed,  bármivel amit kívánsz rátenni nagyon keveset, vagy pár szem diót  eszel az almához, vagy kivételesen egy 8x8 cm-es meggyes pite kockát, - mert olyan finom volt -, ha nincs cukor gond, eszel az almához.

VÉGE VAN ÉTKEZÉS SZEMPONTJÁBÓL A NAPNAK!

Utána már csak álmodozás van, hogy a reggelit mivel kezded...... Cukor problémával délben kell enni a legszilárdabb, szénhidrát dúsabb ennivalókat, mert akkor még a legjobb az anyagcsere. Az utolsó étkezésnél az almával csak 2-3 szem diót egyen akinek cukor problémája van!

 A fényképeken látni fogod, körülbelül mekkora adagokat kellene enned! Úgy szedjünk a tányérba, mintha egy 3 éves gyermeknek adnánk! EZ AZ EGÉSZNEK A TITKA,TEHÁT TITOK NINCS!

A képen látható belül csokis kívül tejszínes tortából is lehet enni, kb. 1 cm széles szeletet a 15 órai étkezéskor. Csak egy szeletet és egy pohár vizet utána.

Evvel az evési móddal ellehet utazni is, csak előre el kell készíteni, hogy a szokásos időben mit fogsz megenni. Ha megkínálnak nem kell visszautasítani semmit, a lehető legkevesebb mennyiséget egyél belőle és számítsd be a napi adagodba. Pl. Ha nem vagy otthon este 18-kor ehetsz egy sima hamburgert !, de semmi mást! -ha éppen olyan helyen vagy és csak vizet igyál utána, mert így tudod tartani a  napi kalória adagot! Vizet a folyadékokkal is beszámítva min. 2 liter vizet vagy teát naponta meg kellene innod!

Vegyünk egy másik próba napot és ennivalókat. Így már pontosan érzékeled mi a teendőd!

9 óra: Egy alma és egy szelet macesz, két szem dió, semmi más, nem vagyok különösebben éhes.

12 óra: Gombapörkölt nokedlivel, és tejföl helyett joghurtot öntök rá. 3 dl víz egy egész citrom kifacsart levével!

15 óra: Egy málnás sütemény 2-3 dl víz.

18 óra: Sajtleves, zöldségekkel.

21 óra: Nagyon éhes vagyok egy kis szelet vékony kenyér szalámival és alma.

Vége van a mai napra az étkezésnek!

Holnap reggel indul egy új nap!

100_8797.jpg

 9 óra: Mai reggeli  volt alma, macesszal 2 szem dió és tea!

100_8463.jpg

100_8189.jpg

12 óra: Ebéd volt, gombapörkölt, nokedlivel és joghurttal, valamint uborka saláta!

 100_8712.jpg

100_8522.jpg

15 óra: Csak az egyik sütit lehet megenni, én a málnásat választottam!

100_8428.jpg

18 óra: Vacsorára ma zöldséges sajt leves, 10%-os tejföllel!

100_8776.jpg

21 óra: Nagyon éhes voltam már és egy vékony szelet kis kenyeret ketté vágtam és megcsináltam retró szendvicsnek, mert így szeretem! És az almámat is megettem!

100_8789.jpg

Vége lett a napnak étkezés céljából!

Örülök, ha bárkinek segíteni tudtam és sikerült egy kicsit lefogynia!

Nem szükséges, hogy minden nap csak leves legyen a vacsora. Ha nem főztél levest, bármi lehet, csak kis mennyiségben. Pl. Töltött káposztát főztél. Akkor délben is eszel csak 1 tölteléket és káposztát hozzá, joghurttal, vagy 10 %-os tejföllel leöntve és este is azt kívánod akkor ugyan ilyen kis mennyiségben este 18-kor is eszel káposztát, persze mindig kenyér nélkül!  Akkor este 21 órakor már csak 1 alma vagy más gyümölcs és pár szem dió.

Vagy például egy nap, csak főzeléket készítettél, nyugodtan ehetsz megfelelő kis mennyiségben ebédre is és vacsorára is! A lényeg a kis adagon van! De így nem kell lemondani semmilyen finom ízről, esetleges kedvenc ételünkről.

Az egy almát időnként lehet lecserélni 1 db banánra (az sem tiltott), vagy 1 kiwire, vagy körtére vagy 1 narancsra, vagy 15 dkg eperre, málnára, barackra vagy egyéb idény gyümölcsre, ki mit szeret nagyon!

100_8720_1.jpg

Ha bármilyen egyéb kérdésed lenne, kérlek írjál és kérdezz! Igyekszem rövid időn belül válaszolni!

Boldog vagyok, ha valakinek sikerül evvel a módszerrel lefogynia!

 

 

 

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxox

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr598662058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása