Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

ÉS MÉG A FÉRFIAKRÓL MONDJÁK,HOGY CSAPODÁROK....?!

2016. április 28. - Karácsonyi Klári

Zita betöltötte az 58.életévét. Az IBUSZ irodában ahol dolgozott szép kis ünnepséget rendeztek.  Juci még szavalt is és Beáta apró, mutatós szendvicseket készített nagy elánnal. A kollégáktól kapott egy szép Zsolnay vázát. Nem sokszor lesz ebben virág,- gondolta, mikor átvette, de azért tényleg nagyon szép váza volt. Még jó, hogy nem valami kis szobor félét vagy lakásdíszt vettek, amiket ki nem állhat. Úgy volt vele, hogy az otthonában csak olyan tárgyakat szeretett, amik tényleg tetszettek neki, vagy emlékek fűződtek hozzá.

A főnöke, már hónapokkal ezelőtt finoman figyelmeztette, hogy itt lenne az ideje és elmenne nyugdíjba, hiszen annyi fiatal -tanult és értelmes -vár munkalehetőségre. Végül is megbeszélte magával, eleget dolgozott már, nem lesz baj, ha reggel nem kell ébresztőórára kelni. Biztos fog találni magának olyan elfoglaltságot, -mivel nem érezte egy szemet sem öregnek magát - amiben örömét leli, mert úgy érezte nem beteg, még tud dolgozni és valami hasznosat csinálni.

Majd kialakul gondolta magában. Mindenesetre a születésnapja után már nem megy be a céghez.Intézi a hivatalos dolgait. Na meg végül is fiatal házas csak két éve ment férjhez Karcsihoz, ő a negyedik férj. Vele is végre több napos kiruccanásokra eltudnak menni, ha már itt van ez a szép kocsi is, amit Karcsi hozott a házasságba. Zita csak 40 évesen szerzett jogosítványt, de a harmadik férj elvitte magával az autót. Unokájuk még egyiküknek sincs, a gyerekeik nem sietnek.

Az ajándékokat,  - mert sok kisebb csomagot, desszertet és virágokat is kapott privátban a kollégáktól- Pista segítette levinni a kocsihoz. Pista egy igaz Don Juan, ő legalább is így könyvelte el magában. Hogy aztán tényleg vannak-e igazi, komoly érzelmei nem tudja, csak amiket mesélt, mert látott, kevés kolléganő volt, aki nem dőlt be a nyájas módórának. Még jó, hogy nem az esetben - gondolta, mert lehet , hogy kipróbáltam volna, milyen egy 15 évvel fiatalabbal egy ágyban!

De Zita egyértelműen tudtára adta Pistának, neki vőlegénye van,- akkor még nem volt a Karcsi a férje - és nem bonyolódik érzelem mentes kapcsolatba. Látni kellett volna milyen fintort vágott Pista hozzá, de azóta is jó kollegális kapcsolatban vannak, de nincsenek kétértelmű megjegyzések. Pista kérte egy puszit búcsúzóul és nevetett? Ő is nevetett és megkapta a puszit.

Elindult a kocsival már nem volt nagy forgalom az utakon és eszébe jutott a kezdett.......A gimnáziumban nem volt semmi említésre méltó fiú, aki tényleg komolyabban érdekelte volna, de ő sem vett észre közelebbi érdeklődést. Ezek a 17 éves fiúk még olyan idétlenek voltak, gondolta. Az első főnöke egyértelműen leakarta fektetni, egy 18 éves szépnek mondott lány és egy nős 40 éves aki akkor kapta meg az új Moszkvics autóját és úgy gondolta ő a király. Minden mondva csinált ürüggyel el cipelte magával és a kocsiban magyarázott, tette a szépet neki. Nem volt rossz képű a pali, de Zita öregnek tartotta. Na meg ott volt már akkor Zoli félig-meddig a vőlegénye is és 24 éves.Szinte minden szép szerelmes estét a Duna parton töltöttek, saját padjuk volt. Mindig a vállára tette Zoli a kezét és így andalogtak este haza, Zitáék házához! Fiatalság!

1024px-saint_stephen_park_04_main_fountain.JPG

Fiatalság 17-18 évesen a "saját padunkon" Zolival a  Duna parton!

Később aztán ő lett az első férje. Szerelmes volt Zoliba, de mikor olvasott a könyvekben olyan világra szóló nagy szerelmekről, nem tudta érzékelni milyen lehet az? Hamar megszületett a házasságkötés után Katinka, egy édes szőke kislány, aki mindkettőjük szeme fénye lett. Jó tíz évig nem is létezett  más férfi a szemében csak a Zoli. Jól megvoltak minden szempontból. Egyszer aztán észrevette már betöltötte 30-at, hogy a sógora Zoli testvére, aki szintén nős, de nagyon sokat jár hozzájuk és mindig elismeréssel, dicsérettel illeti Zitát. A szög a zsákból akkor bújt ki, mikor egy alkalommal többet ivott a sógor és egyedül voltak egy rövid ideig. Téged kívánlak és imádlak, nekem csak rád van gusztusom, mondta Péter. Zita megijedt, de mégis jólesően nyugtázta, hogy szemet vettetek rá. Azután már többször gondolt ő is Péterre, míg érezte, hogy bizony valószínű szerelemes Péterbe, de mégis a sógora és felesége is van! Semmi értelme és mit szólna Zoli ha megtudná?  Szegény Zoli, később aztán utólag kiderült mikor ő nagyon sajnálta Zolit-e miatt, nem kellett volna sajnálnia , hiszen abban az időben éppen Zolinak volt egy ügyeletes barátnője, akivel heves viszont folytatott. csak erről meg Zita nem tudott.  De a vér az vér  és a szerelem az szerelem, alkalom szüli a tolvajt alapon, mikor úgy adódott a helyzetük és hosszabb ideig egyedül voltak, bizony több alkalommal együtt voltak mint férj és feleség. Utána már érezte, hogy semmi komolyabb a hirtelen fel lángolt szerelemnél, nem érdemes tovább folytatni......

Az első házassága tönkrement, mert Zoli úgy döntött, hogy külföldön keresett magának állást, ami jövedelmezőbb, de a családot már nem akarja magával vinni. Zita érezte, hogy Zoli megváltozott, így minden zokszó nélkül elváltak, mert nem akart olyan szekérre  kapaszkodni, aki nem akarja felvenni.

Jaj majd elfelejtette az első emeletről Fábiánt. Mindig kiguvadt szemeket meresztett  és folyton moziba invitálta Zitát. Egyszer mikor olyan egyedül érezte magát, engedett a kísértésnek és elment vele moziba. Kár volt ,  de legalább megtudta, hogy számára csak a szex érzelmek nélkül nem ér semmit, ma is borzongva gondol rá. Később.....

Egy új szomszéd költözött a házba. Sok mindenért becsöngetett Zitához érdeklődni, hogy itt a házban mi a szokás?  Vidéki volt, ott volt háza és családja, gyerekei, de a munka miatt Pesten kellett dolgoznia és csak a hétvégén járt haza a falujába. Sokszor, hétköznap esténként ment át Gyuri, Zitához és mindig kedélyesen elbeszélgettek az élet dolgairól. Imádtak együtt zenét hallgatni. Később együtt is vacsoráztak, Zita főzött és a nagy lánnyal hármasban vacsoráztak, majd a lány bevonult a szobájába. Zita érzékelte, hogy tetszik neki a Férfi és vajon a férfi mit gondolhat? Végül is egy  este mikor már nagyon izzott a levegő közöttük, egyértelművé vált, hogy mind a ketten szerelmesek. Az első időkben, amikor csak lehetett együtt voltak, sose felejtem el a margitszigeti estéket a szökőkútnál. Órákig tudtunk csókolózni, ott volt az a bizonyos rózsaszín köd!  Ez egy igazi szerelem volt, mind a ketten tényleg szerelmesek voltak egymásba. A férfi ígérte, hogyha a lánya leérettségizik, akkor elhagyja a feleségét, de addig nem tudja. Még négy év volt hátra az érettségiig. Már 3 éves tartott ez a felemás szerelmi kapcsolat, mikor a gyárat ahol Gyuri dolgozott, felszámolták és haza kellett menni, nem bírt külön lakást fizetni. Elbúcsúztak és időnként még Gyuri feljött Pestre meglátogatni Zitát.

12931254_125818407816295_219397120001535891_n.jpg

Ezt a csodaszép sok-sok, zenés órát Gyurival és a rózsaszín felhőkkel soha nem felejtem el!

Zita már tisztában volt vele, ebből nem lesz tartós együtt élés, Gyuri egy igazi vidéki ember, aki élvezi a földjét a saját házát és az udvarát. Soha nem fogja a családját ott hagyni. Nem bírna egy Pesti bérházban, ami csak a lakásajtó küszöbéig az övé, élni. Hányszor emlegette a szép diófáját az udvaron amit nem adna oda semmiért!

Milyen szerencsés volt a kislányával szépen nőtt és rendesen tanult, nem okozott gondot.  Volt az akkori munkahelyén egy férfi, aki mindig olyan sóvárogva nézett rá..... végül is összejött vele, ő lett a második férje. Három hónap után megesküdtek és Géza oda költözött hozzájuk. A nagy lánynak nem tetszett az új férj, de sok beleszólása nem volt.

Ez sem volt tökéletes választás, mert a férfi jobban szerette a kártyát és a barátokkal a borozóban való asztalt, mint a családit. Végül is sok huzavona után közös megegyezéssel, elváltak.

Érdekesség képen, mikor Gyuri tudomást szerzett arról, hogy Zita milyen hirtelen férjhez ment, szívinfarktust kapott és több hétig kórházi kezelésre szorult. Később kapott Zita egy képeslapot Gyuri írásával - aláírás nélkül - amin csak ennyi állt: Hogyan tudtál azok után férjhez menni? Én igazán szerettelek....

Zita az IBUSZ- nál idegenvezető volt akkoriban, perfekt angollal, sokszor ment különböző országokba. Az egyik útján egy özvegyember nagyon komolyan kinézte magának és az út végén találkozót kért Zitától. Úgy érezte úri ember az illető, és megadta a telefonszámát. Együtt jártak hangversenyre és sok zenés darabot láttak a színházban. Nagyon jól érezték magukat egymással, mindenféle téren. Zita érezte újra, hogy szeretik és jó volt nőnek lenni..... szimpatikus volt neki András. A férfi elvált volt és úgy döntött Zita az akire várt mindig is, és elvette feleségül.

bildschirmfoto_2010-03-25_um_03_41_53.jpg

Első amerikai utamnál!

De az élet mindig produkál előre nem várt eseményeket és 3 éves szép házasság után Andrást egy gyilkos kór támadta meg, aki tudta ez mivel jár, mi lesz a vége. Nem bírta elviselni lelkileg és egy elkeseredett pillanatba végleges döntésre szánta magát, annyi gyógyszert vett be ami 3 lónak is sok lett volna és végérvényesen elaludt. Zita így lett özvegy.

Még szerencse, hogy a munkája elég mozgalmas volt és elég hamar napirendre tért - ha belül bánkódott is - a dolgok állása felett. Egy új gépkocsivezető jött a céghez és együtt osztották be őket többször, hosszabb utakra. Petinek hívták, remekül vezette a buszt , mindig jó kedvű volt és 10 évvel fiatalabb mint Zita. De jó, hogy veled osztottak be, mondta Zitának, imádok veled menni, nagyon aranyos, kedves nő vagy! Mindig volt téma, sokszor fulladásig nevetgéltek. Zitának már érzékelte, hogy milyen boldog, ha látja, hogy Petivel kell mennie az útra. Peti is már később puszival üdvözölte és végig élvezték egymás társaságát az utasok nagy örömére. Ott aztán nem volt szomorú, komoly utazás Zita érezte ez több kettőnél, Petivel álmodik és mindig rá gondol...,na de tíz évvel fiatalabb, biztos van neki hozzá illő barátnője. De a szerelem az szerelem és előbb -vagy utóbb kibukik. Peti kért tőle találkozót privátban. Elhívta Zita a lakására és úgy tett mintha csak egy ártatlan találkozóról lenne szó. Már az előszobában érződött, hogy itt nem két ember találkozik kollégák, hanem két fülig szerelmes ember, akik alig várják, hogy egymáshoz érjenek.....!

Csodás találkozás jött létre.....mindkettőjük részéről. Ilyen szerelemmel úgy érzi - így visszatekintve - még az életében nem találkozott. Elszakíthatatlan testi és lelki vágyódással, mindig csak együtt akartak lenni. Ilyen csodás szerelem nem is létezik, gondolta Zita. Négy hónap mennybeli boldogság következett, imádták, soha ennyi csókot becézgetést, simogatást nem kapott. Földöntúli boldogság.  Egyszer 4 hónap után nagyon meglepődött, mikor észrevette, hogy Peti időnként nagyon goromba vele, azelőtt soha nem volt ilyen. Nem  is beszél magáról, azt mondta az anyjával lakik, de soha nem hívta el magához. Óriási kegyetlen féltékenységi jelenetet rendezett Zitának, majdnem megverte és utána 5 perc múlva meg bocsánatért térdepelt. Majd felállt és azt mondta soha többet nem jövők és elviharzott még az ajtót is nyitva hagyta....Ez mi? Zita kővé dermedve állt, még ilyent életében nem látott, hallott?

csoportosutazas.jpg

Petivel, az akkor még csodás, szerelmes, boldog, szenvedélyes hónapok!

Elment Peti címére és tényleg az anyját találta otthon, aki elmondta súlyos pszichés beteg a fia, nem tud mellette senki megmaradni és ő sem marad meg senki mellett. Egy személyiségzavarban szenved, Zita nyugodjon bele, mást nem tehet. Gyógyíthatatlan. Egy párszor még éjjel Peti felhívta őt telefonon, személyesen nem merte zaklatni és könyörgött, hogy mennyire imádja Zitát, nem bír nélküle élni!  Akkor Zita elutasította, hogy ne keresse, nincs értelme, utoljára azt  sírta a telefonba imádlak , nem érdekel más és csak az enyém leszel! Zita is keservesen sírt, de belátta nem lehet vele élni! Azonnal kicseréltette titkosra a telefonszámát és utána már nem zavarta....

Még egy évvel később is Petivel álmodott...beleivódott a tagjaiba, testébe, Peti ölelése, imádása, rajongása. Nagyon nehéz volt nélkülözni...... ezt a szenvedélyes szerelmet!  Aztán mint minden, változik a világ, az élet megy tovább, csak a szívünkben marad nyoma a nagy örömnek, bánatnak!

Legkedvesebb rokona meghívta magához egy ünnepen és bemutatott egy elfogadható kinézető özvegy embert Zitának.  Zita már elmúlt ötven, Károly közel járt a hatvanhoz. Érezte nem várhatja a herceget fehér lóval, ha rendes lesz hozzá, elfogadja még sincs egyedül.  Zita kedves, barátságos természetét Károly hamar megszerette, és ő is érezte ez a férfi érdemes rá, hogy szeresse, noha nem volt szerelmes. Kettő éves együtt járás után, összekötötték hivatalosan is az életüket. 

Így Zitának lett negyedik férje is. Mennyi férfi és még az első nagy szerelmemre  Gyuszira nem is gondoltam. Hangosan nevetett az autóban. És én még azt gondoltam egy tisztességes, becsületes, erkölcsös asszony vagyok, ha..ha..ha...nagyon jó kedve lett...Gyuszi,..Zoli,...Péter,....Fábián,..Gyuri,....Géza,.....András,....Peti.....és Károly! És még a férfiakra szokták mondani, hogy csapodárok. Pedig én még csak egy erkölcsös asszony vagyok!....végig nevette az utat hazáig.....

Károly már várta a kapuban ha a felesége megjön, gyorsan segítse fel cipelni a sok holmit amit búcsúzáskor és a születésnapjára kapott. Örömmel üdvözölte Károlyt, aki gyengéden átölelte és mondta örülök, hogy haza jöttél! Én is örülök és boldog vagyok, hogy vártál, mondta Zita..........

 100_4235.jpg

Örülök, hogy haza értem, itthon vagyok és vártál.......!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr798670182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása