Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

BUÉK! MINDENKINEK! Ételajánlatok!

2016. december 30. - Karácsonyi Klári

100_8507_ma_solat_1.jpg

 

BUÉK!  MINDENKINEK!   Ételajánlatok!

 

15781725_609393492581808_203001426534919952_n.jpg

Különféle káposzta ételek!

100_0615.jpg

TOROSKÁPOSZTA: A sült sertéshúsba, ami jól meg van fűszerezve,bors, fokhagyma, kömény, babérlevél beleteszem a kimosott savanyú káposztát és készre főzőm.

100_9373_1.jpg

SZÉKELYKÁPOSZTA: A pörköltnek  elkészített sertéshúsba beleteszem a kimosott savanyú káposztát és együtt főzőm.

100_9588_ma_solat_1.jpg

LUCSKOS KÁPOSZTA: Az édes káposztát felteszem sertéshússal fűszerekkel, paprika, kömény, babérlevél, fokhagyma főni, ha kész egy evőkanál liszttel , tejföllel habarást készítek. Kapros tejföllel tálalom.

100_0984.jpg

KÖRÖMPÖRKÖLT és kocsonya mindig sikeres azoknál akik szeretik!

101_0178_1.jpg

HURKA, KOLBÁSZ.......

100_0867.jpg

SERTÉSPÖRKÖLT tarhonyával, azt hiszem mindenki eltudja készíteni!

100_9638.jpg

FOKHAGYMÁS SÜLT HÚS  vajas kukorica, bébirépa és spárga körettel!

100_0955.jpg

KÖMÉNYES SERTÉS SÜLT, vele sült burgonyával és káposzta salátával!

100_9765_1.jpg

FŐTT TARJA, különféle salátákkal, zeller-sárgarépa, vagy vajban párolt zöldborsó-sárgarépa.

100_0421_1.jpg

Kímélőbb ételek!  Sertés szűzérmék libazsírban párolt és sült. Valamint friss zöldségekből, vajban párolt karalábé, sárgarépa stb.

100_9724.jpg

TEJSZíNES GOMBA, vajas rizzsel és zöldborsóval.  A gombát ráteszem 2 fej libazsírban dinsztelt hagymára, só, bors, fűszerek ha már kész, akkor 1 dl tejszínt öntök rá és friss petrezselymet. tejföllel is lehet.

100_9826.jpg

 FASÍRT sok fűszerrel és vajban párolt zöldbabbal és körtével! Remek összhatás!

100_8873_1.jpg

TEPSIBEN SÜLT FASÍRT, vajas zöldség körettel!100_0519.jpg

HÚSTORTA!  A sovány sertéshúst, finom puhára párolom, sütöm. Majd egy kerek formába teszem a szaftjával együtt és  sós palacsinta tésztát öntök rá, készre sütöm!  Bármilyen salátával kiváló!

100_0831.jpg

SÓLET füstölt sonkával, ahogy én készítem. Egy lábosba sok hagymát vágok libazsírral egy picit dinsztelem, majd az áztatott babot ráteszem, majd a pirított tarhonyát - gersli helyett- , sonkát, megint babot, tarhonyát, sonkát és a végén babbal befedem. Teljesen felöntöm vízzel. Pirospaprikát, zöldpaprikát, paradicsomot, fűszereket, még fokhagymát is teszek bele és keverés nélkül 3 órán keresztül közepes lángon főzőm. Fantasztikusan összeérnek az ízek, remek.

100_8367-1_1.jpg

ÚJÉVI TRADÍCIÓ a LENCSE főzelék. Beáztatom este és reggel vízben felteszem főzni valamennyi füstölt hússal. De ha nincs úgy is finom lesz.  Babérlevél, ízesítők, fűszerek, sok fokhagyma. Ha megfőtt 1 evőkanál liszttel és jó minőségű tejföllel behabarom. A végén egy pici ecetet is teszek bele.

100_0733-1.jpg

ÉJFÉLKOR, ha nem csak sima virslit adok akkor egy zöldbabos, krumplis könnyű levesbe főzőm ki a virsliket, mindenki örömmel ette!

101_0330_1.jpg

 BÜFÉ ASZTALRA  sok minden előre elkészíthető!

KELKÁPOSZTA saláta. Fűszeres vízben megfőzőm a kelkáposztát majd finom olajra kiszedem és főtt sonkát, juhtúrót, tejfölt teszek rá.

100_8120_2.jpg

VIRSLI SALÁTA: Vajban párolt zöldbab, paprika, zöldpaprika együtt és apróra összevágott kifőtt virslit, kolbász, vékony sonkát összekeverek és tejföllel leöntöm.

100_0551.jpg

FASÍRT, petrezselymes. burgonya, saláta, úgy tudom mindenki szereti!

100_0792-1.jpg

RÁNTOTT HÚS mindig, bármikor, bármilyen salátával nagyon kelendő!

100_9458_1.jpg

EGYBEN SÜLT FASÍRT (Stefánia) is mindig sikert arat a BÜFÉ ASZTALON!

100_0929.jpg

KARFIOL, BROKKOLI: Mindig szeretik az ételízesítős vízben megfőtt karfiolt, amit olvasztott vajra szedek ki és ténylegesen teavajban pirított zsemlemorzsával öntök le. Teljesen más az íze, finomságos, ha  teavajban készítem!

100_9664_1.jpg

SÜLT SZALONNÁS tükörtojásra is remekül csúszik az ítóka!

100_9524_2.jpg

SZARDÍNIÁS szendvics. A sprotnit vajjal elkeverem, pici citrom és kész.

100_9658_1.jpg

KÖRÖZÖTT: Én juhtúróból szeretem, de van aki már tehéntúróból is csinálja!  Nagy siker a hideg ételek között.

100_9706-1.jpg

 SVÉD GOMBASALÁTA ahogy én készítem: Olajban készítek sok hagymával egy gombapörköltet és ha kész még egy kis üveg sűrített paradicsomot is teszek bele és babérlevelet is. Pici citrom és finom pikáns lesz.

101_0138_1_1.jpg

SÜLT PARADICSOMOK: A büfé asztalon mindig jól mutat. A félbevágott paradicsomot, fűszerezem és reszelt sajttal meghintem, megsütöm, finom!

101_0316_1.jpg

LIBAZSÍROS, HÚSOS KENYÉR:  Nagyon szeretik a libazsírral megkent kenyeret, amire apró sült húst vágok!

100_9961-1.jpg

ALMA BUNDÁBAN: Könnyű és finom édesség a megpucolt felszeletelt almákat sűrű palacsinta tésztába forgatom és bő olajban kisütőm.  Fahéjas cukorral szóróm meg. Melegen és hidegen is nagyon finom!

101_0292.jpg

PALACSINTA: Örök sláger és bármivel tölthető, szinte mindenki szereti!

100_0878.jpg

FINOM LEVELES TÉSZTÁBÓL, édes és sós is készíthető. Hamar kész és könnyű, Kevés szénhidrát!

Nagyon vékonyan lekvárral megkenem a tésztát, majd ráteszem a felvágott almákat és diót. Megsütöm. lehet különféle módon díszítgetni.

100_0628_1.jpg

A felvágott almás darabokra lehet rátenni, vaníliapuding- szerűséget, vagy tejszínhabot!

100_0659.jpg

LEVELES TÉSZTA: Ha vajjal megkenem és reszelt sajtot, sót, köményt teszek rá, pár perc alatt kész a sós rúd.

100_8163_2.jpg

POGÁCSA: Nekem a legfinomabb és a legkevesebb faxnival járó pogácsa!  Fél kiló liszt, fél kg tehéntúró és fél kiló vaj. Egy evőkanál só , 2 tojás sárgájával az egészet összegyúrni. Hűtőbe rakni 2 óra hosszára, kinyújtani, pogácsát készíteni , tojással lekenni és sajtot rá. Kész.

100_9701_1.jpg

SAROKHÁZ: Ez a neve ennek a 50 éve nagy sláger volt süteménynek. Akkor még nem növényi szintetikus tejszínt használtak a cukrászok. Elvben csoki torta kéne hozzá, de bármilyen torta szelet jó, amit igazi tejszínhabbal teljesen bevonok. Minimum 3 órát kell állni alatta a tortaszeletnek. Mindenki imádta!new-years-eve-1877407_340-1.jpg

Mindenkinek egészséggel megáldott, szerencsés és örömökben gazdag, BOLDOG ÚJÉVET kívánok!

 

XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXO

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr2912083687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása