Szines Irások

Karácsonyi Klára

A HÍRESSÉGEK.....a terrorizmus,....hurrikán és ISTEN....???!

2019. január 10. - Karácsonyi Klári

HÍRESSÉGEK....a terrorizmus......hurrikán és ISTEN?!

ccykhxr3l7dxen6qxr0tdoab3z76oye.jpg

 

Billy Graham  a 99 éves korában elhunyt világhíres prédikátor lányát megkérdezték. Hogy engedheti meg Isten,  a hurrikánokat, földrengéseket, terrorista garázdálkodásokat, baleseteket, tömeges emberi pusztulásokat és tragédiákat?

 

A VÁLASZ:  Bizonyára Ő is nagyon szomorú ezek miatt.........de mindezeket saját maguknak köszönhetjük!!!!    HOGYAN??????

Hatalmas óvációval, extázisban IMÁDJUK, istenítjük a különféle hírességeket...., rock sztárokat, a sok erkölcstelen, becstelen, agresszióval tele lévő.......beképzelt......harácsoló népséget, teljesen rendben van, hogy milliárdos villákban laknak a föld több helyén......, mert ez nekik jár.....ők különlegesek, alkoholista és kábítószeres mámorban is csodásan szórakoztatják a népséget.

 

DE ISTENT imádni és szeretni.... már ( azt mondják ) nevetséges, igyekezni a parancsolatait betartani........hova tovább hülyeség....., a becsület, erkölcs, tisztesség, szavahihetőség ma már sokak számára ismeretlen szavak..... Bolond, szerencsétlen ember az.....aki a mai modern világban egy több ezer éves ócska könyvre a Bibliára hivatkozik. Ugyan már.....azt is emberek írták és mindenféle hülyeséget a régi kornak megfelelően összeírtak benne. 

Szerencsétlen lelkületű, mankóra szoruló ember, nem tud megállni a saját lábán....akinek isteni segítség kell és még úgy gondolja, hogy a Bibliában leírtak igazak?! (Azt mondják)

 

Hogyan várhatjuk el Istentől...., hogy minden bajban megvédjen bennünket, áldását adja ránk......,???

Ha mindenhonnan kiűztük öt, azt követeljük tőle hagyjon békén és ne zaklassanak minket se a gyerekeinket az ilyen istenféle dolgokkal.........hiszen ez teljesen magánügy!  

A szülök felháborodtak mikor az iskolákba  (Amerika)  be akarták vezetni az imádkozást.  Dehogy kell Biblia az iskolába..., hiszen az azt írja ne ölj, ne lopj, szeresd felebarátodat...stb.

Mi ezt helyben hagytuk...akkor legyen így.  

71b9wlbpill.jpg

Dr. Benjamin Spock azt írta a könyvében.......nem szabad a gyerekeket megfenyíteni......, mikor csintalan, rosszat csinál....hazudik....., majd rá jön később magától......,mert a személyisége eltorzul, ha megrongáljuk az önbecsülését. 

Állítólag  Spock két fia a BBC riporterének úgy nyilatkozott róla, ők soha nem éreztek szeretetet az apjuktól.

Dr. Benjamin Spock unokája  1983-ban öngyilkos lett.....no comment!!!

 

A gyerekek is éljenek úgy, ahogy nekik tetszik...., ( ez a helyes nevelés, azt mondják) azt csinálnak amit ők akarnak....majd felnőnek akkor is...., ha primitív, buta, szeretetlen közegben,......jó  nevelés és intelligencia nélkül  is, mint a gomba!

 

A fiatalok is éljenek úgy , ahogy nekik tetszik.....senki ne prédikáljon..... ők tudják hogyan kell élni....., azt csinálok amit akarok!

Soha nem született  még annyi problémás gyerek mint 1980 után......, személyiség zavaros.......különféle agyi problémákkal és tele másféle komoly betegségekkel.....! 

 

Minden cselekedetnek következménye van......akár jó cselekedet.....akár rossz! De hát ( azt mondják ) a Biblia egy elavult baromság....kit érdekel...? 

 

A hozzáértő szakemberekre  kell hallgatni minden dologban, mert azok tudják  mi a helyes!

 

Mi ezt helyben hagytuk akkor legyen így!

 

AZT ARATJUK LE MOST AMIT ELVETETTÜNK!

 

Elvetettük anno, hogy azt csinálunk amit akarunk......nem kell nekünk semmiféle Isten.....,parancsolat.... felesleges maszlag..., mi tudjuk hogyan kell és akarunk élni!

Ezt vetettük el és  most  ezt aratjuk le a következményeket......., mert a Biblia egy hülyeség....nem igaz!?  (Azt mondják sokan...de!)

100_8646_2.jpg

Miért csodálkozik bárki is, hogy ....ilyen a világ?

Szépen halad a maga által előkészített poklába. Minden marhaságot elhiszünk amit az újságok leírnak az interneten olvasunk....de a Biblia amit leír az hülyeség......nem igaz...! (Azt mondják!)

 

Az erkölcstelen, obszcén, vulgáris dolgok vezető helyen vannak a világhálón.  De Istenről nyilvánosan (Amerika)  se az iskolában, se a munkahelyen nem lehet vitázni....ez magánügy kategória! 

 

TEHÁT AZ IS magánügy, ha Istentől elvetetten élnek egyesek.  Viták és veszekedések, családi marakodások között. Betegen, magányosan nyomorultan, szegényen.....!   Az emberiség nagy részének nem kellett Isten.........hülyeség....lehetetlen mondták sokan, akkor most mindenki egye meg amit főzött magának.........!

43877c7a091adb989e53e90a568bd_1.jpg

 

 xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

MAGÁNÜGYEM: teljesen egyetértek Billy Graham lányával!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A BIBLIA alapján EGÉSZSÉGÜNK MEGTARTÁSA???!

Egészségünk megtartása és a betegségből való gyors gyógyulás feltétele???!

100_9256_1.jpg

 

Mindenki látja, ha a gyümölcs, virág, növény és minden élőlény egészséges....!  Ugyan így  meglátszik ez az emberen is....., akkor is ha idős!  Nem csak a fiatalság szép.......bármilyen korban aki egészséges ember, lelkileg is, testileg is, - akkor is ha nem a mai  szépségideál-......akkor is az az ember bármilyen korban van, látszik rajta egészséges!

 

HOGYAN TUDJUK EZT ELÉRNI? Mindenki vágyik  az egészséges testre és lélekre!

 

KIZÁRÓLAG AZ ISTENTŐL kapott áldások tudják biztosítani  számunkra az egészséges és ezáltal jó, örömteli, boldog életet!  Mit kell ehhez tenni? A választ pontosan megkapjuk úgy az Ószövetségből mint az Újszövetségből!    És működik..... sok ismerősöm van akinél látom.......... te is elérheted!? Hogyan???

 

Az ember TESTBŐL és LÉLEKBŐL áll. 

A TEST az evés, ivás, éhség, dorbézolás,  ösztön,  testi kívánságok, szórakozások, szex kielégítésére szolgál.

A LÉLEK több részből tevődik össze. Benne van a  gyerekeink, családunk és egyéb barátaink iránti szeretet, a  segítőkészség, bánat,  sajnálat, öröm, szerelem......, gyász, különféle érzések, ...., művészetek és a zene élvezete...!  DE  a brutalitás, kapzsiság, depresszió, kilátástalanság, agresszivitás, gyűlölet, féltékenység, irigység is a lélekből indul ki.

  Van a lélek másik összetevője a szellem.......és ez ami halhatatlan bennünk emberekben.  Mikor az ember meghal ez a halhatatlan részünk megy vissza a Teremtőhöz, mert így rendelte az Úr!    Aki nem foglalkozik Isten dolgaival..., nem tér meg és az ateistáknak is a lélek ez a része a szellem  alszik...., de megvan mint minden emberben...! 

HA MEGGONDOLJA  MAGÁT az ilyen ember,  illetve Jézustól kap kegyelmet / János 15.16/  és Isten felé fordul......"megtér"..... közeledik Istenhez elismeri, hogy Ő létezik akkor az  addig alvó szelleme felébred, az addig testi emberből, szellemi ember lesz és minden érdekelni fogja amit Isten üzen neki?

 

46508738_346482826143011_1089920123990441984_n.jpg

 

Tehát az ember testből és lélekből áll a kettő együtt a szervezetünk! 

Ha mind a test és mind a lélek (a szellemünkkel egyetemben ) tökéletesen működik akkor egészségesek vagyunk!  Amíg a szervezetünket nem bontja meg semmi és egyensúlyban működik akkor úgy néz ki nincs betegség a testben. Akinek alszik a szelleme.......az hiányt érez legbelül, de ezt az orvosok nem érzékelik. Bármi ha történik és ez az egység megbomlik,  a test jelez betegség formájában.  Az orvosok, a testi... és a lélek gyógyászok próbálják különféle terápiákkal, gyógyszerekkel a mai  kornak megfelelően gyógyítani........kisebb-nagyobb sikerrel!

 

Mit ír az Ószövetség?  " És monda: ha a te Uradnak Istenednek szavára hűségesen hallgatsz és azt cselekszed ami kedves az ő szemei előtt és figyelmezel az ő parancsolataira, és megtartod minden rendelését: egyet sem bocsát reád ama betegségek közül, amelyeket Egyiptomra bocsájtottam, mert én vagyok az  Úr, a te gyógyítód. "    / Mózes II. 15. 26/

 

Tehát   FIGYELEM...kell az Isten beszédére,  HALLGATÁS az Isten szavára, és Isten Igéjének megfelelő CSELEKVÉS......ebbe bele tartozik az is mit ejtesz ki a szádon....., mert arra is figyelni kell!

09.jpg

AZ ISTEN LÉLEK (szellem) és akik őt imádják, szükséges, hogy lélekben (szellemben) és igazságban imádják. / János  4. 24/  JÉZUS MONDTA: A lélek az ami megelevenít a test nem használ semmit: a beszédek amit én szólok néktek lélek és élet! /János 6. 63/

 

 "Felele  Jézus és monda neki: ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk és annál lakozunk.  Békességet hagyok néktek....."   /János 14. 23-27/

40591355_2132449986967320_8135414678558867456_n.jpg

 Óriási kérdés és mindig felháborodásra ad alkalmat az embereknél....mi van a beteg gyerekekkel? 

A Biblia alapján az elődöknek.....szülőknek....stb. nem  tetsző viselkedése szellemi szinten az ok.  Isten tudja belül milyen romlott az ember......talán azért hozta ezt a törvényt,.... megakarta védeni az embert és gyermekét a földön és már a gyerekét csak szereti mindenki?   Ha azt akarja az ember, hogy a saját gyermeke és leszármazottja is jó egészségben és áldásokan részesüljön.......akkor  betartja a törvényt és nincs kitéve a gonosz támadásának itt a földön és az átkoknak!

Lássuk mit ír elő a törvény? 

3. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.

4. " Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi ahhoz hasonlót amelyek fenn az égben, vagy melyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak. 

5. Ne imádd és ne tisztelt azokat, mert én az Úr a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, akik engem gyűlölnek.

6.  De irgalmasságot cselekszem EZERIZIGLEN...! azokkal akik engem szeretnek és az én parancsolataimat megtartják.      / Részlet  Mózes II. 20. Tízparancsolat  a Sinai hegyen Isten az ujjával írta be ezeket  a törvényeket és adta át Mózesnak!/  

    Sajnos akinek beteg gyermeke van azt teheti, hogy megtér a Biblia alapján Istenhez....megígéri neki, hogy betartja a parancsolatait és kéri gyógyítsa meg a gyermeket.  A DÖNTÉS ISTENÉ....!

 

FIGYELEM...!!!

Isten nem zsarnokságból adta a Tízparancsolatot......hanem tudta nekünk csak így lehet  jó, békés és nyugalmas életünk a földön, ha betartjuk ezeket....!  Mert ellenkező esetben a cselekedeteinkből kifolyólag.......  nagyon gonosz támadásoknak, büntetéseknek, kilátástalanságnak lehetünk az elszenvedői.....!

 

DE REMÉNY MINDIG VAN  imádság által......mert maga Isten mondta: "Könyörülők akin könyörülök és kegyelmezek, akinek kegyelmezek" /Mózes II. 33.19/

 

22831140_1951535421725445_393896608_o.jpg

 

Ha hited van Istenben, Jézusban, Szent Lélekben,  a rendeléseiket igyekszel betartani........NINCS BENNED KÉTSÉGBEESÉS, mert tudod, hogy Istenhez tartozol és Ő mindig vigyázz rád,  igyekszik jó és egészséges életet biztosítani számodra  és betegség esetén sincs kétségbeesés, pánik.....,mert tudod segíteni fog.......továbbá tisztában vagy azzal életed hossza.......Istentől függ!

"És monda az Úr: ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy ő test, legyen életének ideje százhúsz esztendő" /Mózes I. 6. 3/

 

"Jézus pedig monda neki: Ha hiheted azt,....minden lehetséges a hívőnek."

 

  A könyv borítóján lévő, hívő hölgy Jolika  98 éves.

 JÓ EGÉSZSÉGET MINDENKINEK és Isten gazdag, örömteli áldását !

 

37635882_2094301537448832_3371674998103080960_n.jpg

 xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxox

 

 

 

 

 

 

 

 

AZ ISTENI TITOK MEGFEJTÉSE?!

AZ ISTENI TITOK MEGFEJTÉSE?!

Isten pontosan utasításba adta nekünk a Biblián keresztül az embereknek, teremtményeinek, úgy az Ótestamentumban, mint az Új testamentumban mit kell - kellene - tennünk, ahhoz, hogy az Istentől kapott áldások alatt élhessünk (egészség, öröm, boldogság, megfelelő anyagiak, szeretet a szívben és az élet élvezete). 

rays-2464986_960_720.jpg

 

Aki nem hiszi el.....? Próbálja meg egy évig éljen úgy a leírtak isteni útmutatása szerint és érzékelni fogja....megváltozik az élete, kezdenek helyre jönni a dolgok!  Miért csak egy év után? Mert örök törvény minden emberre amit vetettünk, azt fogjuk aratni. A vetés és aratás nem egy időben történik, először van a vetés és utána az aratás. 

Ez minden értelemben és mindenkire igaz! Ha gonoszságot, linkséget, felelőtlenséget, erkölcstelenséget, hazugságot, vetettünk az évek folyamán.......annak az aratása fog visszajönni a mi életünkben és az minden ember számára keserű. Sokan kérdezik mit tettem én, hogy ezt érdemeltem.....?  Nézzünk bele az életünk előző éveibe isteni szemmel és meglátod, hogy mit tettél, hogyan éltél?!  

 De ugyan így működik a vetés és aratás  jó értelemben is, amikor becsületesen, dolgosan, tisztességesen, erkölcsösen élünk, szeretettel vagyunk családunk és tisztelettel embertársaink iránt - sokan ugyan nem érdemlik meg-, de mégis....!

Isten szemszögéből az ő teremtményeiben meg kell látni a szépet a jót, mert az is van mindenkiben és arra törekedni ennek a kiaknázására és a rosszat, az emberhez nem méltó cselekedeteket elhagyni..........!  

    Ha így állunk hozzá a Szentlélek aki a belsőnkben van, annak segítségével át tudunk alakulni és ösztönösen lehet érezni ez nem az Istenhez vezető út........amin most járunk......másképpen kell élni, ha szeretnénk elnyerni a segítséget, támogatást, áldásokat!

Hiszen Jézus mondja: Széles az az út  és sokan járnak rajta ami a veszedelemre visz, és keskeny az az út, kevesen vannak akik megtalálják azt, ami az életre visz!    Ha te ezt  itt már olvasod, akkor Isten neked már bővölködést, hosszú, egészséges életet akar adni........figyelmesen, átgondoltan, alázattal olvasd mit üzen neked a Bibliából!

 

FONTOS TUDNI! SOK DOLOG,..... CSELEKEDET az ember szemében nem bűn......., de az Isteni látásmódban a parancsolatai szerint viszont bűn.....és ezért büntetést jön rá....., bármilyen fájdalmas is számunkra!

sky-690293_960_720.jpg

 

Többször hallottam már emberek szájából....ez nem igazságos Isten részéről.......majd ha egyszer meghal, akkor majd ő megmondja neki.......és megkérdezni ezt meg azt......?!  Ez óriási tévedés aki ilyent mond, nincs tisztában azzal, hogy a világ és az emberiség Teremtőjéről beszél.......! Az ember egy parányi, morzsányi élőlény a világmindenséghez képest, ha  halála után,  Isten elé kell állnia.....még a gombóctól a torkán meg sem mer szólalni......és örül ha Isten dörgedelmesen azt mondja neki  tűnjél a szemem elől......, és ennyivel megúszta......., nem hogy bármiről kérdezni merje Istent!

sky-1779798_960_720.jpg

 

Most lássuk azokat az Isten által kapott parancsokat, amit világosan leír az Ószövetségben és az Új szövetségben, hogy mit kell, (kéne) az embernek betartani, hogy a földön jól menjen dolga és isteni áldásokban részesülhessen?   Az Ószövetség (Ótestamentum)  sem évült el, - sokan szeretik azt mondani - , hiszen maga Jézus Krisztus mondta: nem azért jöttem, hogy a törvényeket eltöröljem.......

 

A zsidó, vallásos emberek nagy része a mai napig az Ótestamentum intelmei és a régi Szent Írások alapján tartják be a parancsolatokat. Tudjuk ők nem ismerik el Jézust megváltónak és a mai napig várják a messiás eljöttét.  Mégis sok hívő, zsidó ember nagyon áldott, boldog életet él.....,noha nem ismerik el Jézust! Mégis miért?  MERT AZ ÓSZÖVETSÉG útmutatását tartják be és ezáltal áldást kapnak!

 

ISTENI PARANCSOLATOK, ÚTMUTATÁSOK AZ ÓSZÖVETSÉGBŐL, Ótestamentumból

 

"ÉN AZ ÚR VAGYOK A TE ISTENED, AKI KIHOZTALAK TÉGED EGYIPTOM FÖLDJÉRŐL, A SZOLGÁLATNAK HÁZÁBÓL"  /Mózes V. 5. 6./

Ne legyenek neked idegen isteneid én előttem.

Ne csinálj magadnak faragott képet és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben vagy amelyek alant a föld alatt vannak.

Ne imádd és ne tisztelt azokat, mert én az Úr a te Istened féltőn szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban harmad és negyedíziglen, akik engem gyűlölnek. (megj: Isten tehát nem csak áldani, hanem igen......büntetni is tud!)

De irgalmasságot cselekszem EZERIZIGLEN azokkal, akik engem szeretnek és parancsolataimat megtartják. ( megj: Egyértelmű és világos beszéd ez nem demokrácia, "azt csinálok amit akarok", itt az ÚR AZ ISTEN és az ő parancsolatait kell betartani, ha azt akarod, hogy neked, gyerekednek és még az unokádnak is jól menjen a dolga.)

Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd, mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül, aki az Ő nevét hiába felveszi ( megj: Megint világos beszéd ezért büntetés jár és gondoljunk itt a magyar nyelvben lévő káromkodásra.....FONTOS: vigyázz nagyon a nyelvedre, szádra kit mersz megátkozni, szidni..... hiszen maga Isten jelentette ki a zsidó nép az  ő népe és aki " Megáldom azokat akik téged áldanak, és aki téged átkoz megátkozom azt:  és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei"  Ábrahám elhívatása Mózes I. 12.3)

Vigyázz a szombatnak napjára, hogy megszenteld azt.

Hat napon át munkálkodjál és végezd minden dolgodat.

De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja, semmi dolgot ne tégy azon a napon. (megj: Ez már a kereszténység után átment vasárnapi napra és arra való, hogy pihenjünk, hálát adjunk Istennek, de hat napon át dolgozni, munkálkodni kell,  ki -mit tud és kinek mennyire van ereje.)

Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj és jól legyen dolgod.

NE ölj.

NE paráználkodjál.

NE lopj.

NE tégy  a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot (megj: Magyarul, ne hazudj, se a másik ember mellett, se a másik ember ellen)

NE kívánd a te felebarátodnak feleségét, és ne kívánd annak házát, szántóföldjét, szolgáit, se ökrét, se szamarát, és semmit ami a te felebarátodé. (megj: Egyszerűen magyarul ne kívánd, ne irigykedj a másik ember feleségére, házára, vagyonára, jó dolgára ami az övé)

"Ezeket az igéket, parancsolatokat szólá az Úr az egész gyülekezetnek a hegyen, a tűz, a felhő és a homályosság közepéből nagy felszóval. És felírá azokat a saját ujjával bele vésve két kőtáblára és adá azokat nekem" /Mózes V. 22/

Ezek teljesen világos és egyértelmű parancsolatok mindenki számára.  Lehet most azt gondolod, ... ja...ja könnyű mondani, leírni, de hát a legtöbb ember ezt nem tartja be! NE a legtöbb emberrel foglalkozzál....mert TE EGYEDÜL FOGSZ MEGHALNI - ha itt lesz az idő -....  és egyedül kell MEGÁLLNI ISTEN ELŐTT!

clouds-2085112_960_720_2.jpg

 

ÁLDÁSOK AZ EMBERRE!

A Biblia alapján bizony Istentől  jöhetnek átkok és áldások is! A Mózes V. 28. at kell végig elolvasni és megint egyértelmű, hogy Áldott lesz az az ember aki az Úr parancsolatait betartja! /Egyszerű szavakkal, feljebb valóvá leszel a népek között, áldott leszel városban, faluba, bárhol ahol élsz. Áldott lesz a te gyermeked, földed, gyümölcsfáid, állataid, lesz mindig mit enni, lesz bőségben kenyered, megélhetésed. Bárhová mész áldott leszel. Az ellenségeid nem tudnak legyőzni, akik egy úton jönnek rád, hét úton futnak előled. Áldást parancsol melléd az Úr és mindenre amire rá teszed kezedet áldott, szerencsés lesz. Az Istenhez fogsz tartozni ha megtartod az Ő parancsolatait és az Ő utain jársz!/

 

AZ ÁTOK FENYEGETÉSE az emberre!

 

Ha pedig nem hallgatsz az Úrnak a te Istenednek szavára reád jönnek mind ez átkok. /Egyszerű szavakkal, bárhol élsz.....otthonodban, házadban, gyermekeidben, gazdaságodban, bárhová mész átok alatt fogsz állni. Megkapod a betegségeket, nélkülözést, szegénységet, ellenségeket és minden nyavalyát amitől az ember fél..! Kétségbe esve és küszködve éled mindennapjaidat /  (megj: Hát melyik normális eszű ember kívánna magának ilyen átkokat.....,nyomorult, borzalmas életet?)

Tovább a Mózes V. könyvében Isten megint világosan és érthetően kijelenti, ha elkövetkeznek rád  áldások és... átkok..., de ha MEGTÉRSZ az Úrhoz a te Istenedhez és hallgatsz az Ő szavára, parancsolataira, akkor megbocsájt neked és a továbbiakban jól lesz dolgod! /Mózes V. 30./

tree-736885_960_720.jpg

 

ISTENI PARANCSOK ÚTMUTATÁSOK AZ ÚJ SZÖVETSÉGBŐL

 

 Angyal adta hírül egy szűz lánynak Máriának, hogy hatalmas kegyelemben lesz része, mert egy fiúnak fog  - férfi érintése nélkül -   életet adni,  Isten Fia lesz Ő......a Megváltó!   Ezen a sok tudatlan ember sokszor röhög, kifigurázza.......pedig éppen olyan lehetséges, HA ISTEN AKARJA, hogy az isteni Szent Lélek által áldott állapotban kerül egy nő Mária és megszüli JÉZUST a Megváltót Isten Fiát,............mint ahogy ülsz egy asztalnál, nevetsz, eszel, iszol és egy perc alatt lefordulsz a székről meghaltál.....HA ISTEN AKARJA!

 

Jézus pedig nőtt,  gyarapodott és kedves volt Isten és az emberek szemében.

Keresztelő János a Jordánba keresztelte meg a megtérni  Istenhez fordulni akaró embereket és egyszer csak megjelent a felnőtt Jézus megkeresztelkedni és ahogy kijött a vízből az egek megnyíltak a Lélek egy galamb formájában Jézusra szállt és egy dörgedelmes szózat,.... hang jött az égből " Te vagy az én szeretett fiam, akiben én gyönyörködöm"   /Márk 1.11/

 

A Szent Lélekkel megtelt Jézust az ördög elviszi a pusztába 40 napra megkísértetni. Többek között felviszi egy magas hegyre,  onnan látni a világ  összes országát és azt mondja Jézusnak neked adom mindezt és minden hatalmat, dicsőséget ha engem imádsz és mindez a tied lesz. Jézus felelte távozz tőle sátán, mert meg van írva az Urat a te Istenedet imádd és csak neki szolgálj.  Mindent kipróbált vele a gonosz, de hiába, így elhagyta egy kis időre. 

Arra nincs válasz élő embernek a Bibliában, miként lehetséges tényleg hogy a gonosz itt garázdálkodik a földön? Vajon csak azokhoz van joga akik átkokat kaptak cselekedeteikért?  Mindezeket halálunk után megtudjuk......

 

Jézus pedig megkezdte tanítói hivatalát, a tanítványait kiválasztotta, a későbbi apostolok pedig követték ők.

Megtanította az embereket imádkozni  - Miatyánk ki vagy a mennyekben - , rengeteg csodát tett, betegeket gyógyított, halottakat támasztott fel, tanította az embereket miként kell Istennek tetsző életet élni.

 

DE Ő már tudta azért született erre a világra, hogy a kereszthalála által, ártatlan emberként magára vegye a világ bűneit az összes mocskával együtt.  Kereszthalált haljon és a véráldozata árán aki elfogadja Őt Megváltónak, megtér és Istenhez fordul, eddigi bűnei megbocsájtottak annak és örök élete lesz,...... ha meghal is él!

 "Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az Ő egyszülött fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen /János 3. 16/

 

A BIBLIA világosan és egyértelműen írja - nincs titok csak el kell olvasni! - aki Istenhez akar tartozni, Isten gyermeke akar lenni, annak áldásait és ajándékait élvezni, annak Istenhez kell fordulni, meg kell térni, megkeresztelkedni vízzel és Szent Lélekkel, Istennek tetsző életet élni a parancsolatai alapján és élvezheti Isten gazdag áldásait!

 

Hallok néha Bibliát nem ismerő emberektől, "ránk a tíz parancsolat nem vonatkozik, mert mi keresztények vagyunk".......az csak a zsidó emberekre vonatkozik. NAGY TÉVEDÉS! Jézus mondta: " Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem" Amikor faggatták a tíz parancsolat felől és kérdezték az van benne ne paráználkodj, ő meg még szigorúbban mondta " Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében" /Máté 5. 17, 27, 28/

A zsidó nép hitetlensége a pogányok javára vált, mivel ők elutasították az Evangéliumot, nem hitték, hogy Jézus a Megváltó a Messiás, de sok pogány bizony elhitte megtért és megkeresztelkedett vízzel és Szent Lélekkel......Péter apostol volt az első és aztán Pál apostol lett a pogányok legfőbb misszionáriusa.  Péter apostol a Jeruzsálemi Zsinaton kijelentette Isten semmi különbséget nem tett a zsidó megtért és pogány megtért emberek között.  Ők helyezték el az őskeresztény egyház alapjait.

 

Az ima erejéről: Kérjetek és adatik néktek, keressetek és találtok, zörgessetek és megnyittatik nektek.

 AZT GONDOLOM aki megtérése, megkeresztelkedése (felnőttként) Jézus megváltójának elfogadása után is újra és újra olyan bűnöket követ el, ami Isten szemében bűn, akkor ha szívből megbánja és bűnbocsánatot kér......, akkor Isten, Jézus véráldozata és elfogadása miatt megbocsájt és eltörli a bűnt a személy életéből. DE NEM ELFELEJTENI a házasságot tört asszony esetében Jézus mit mondott?  EREDJ EL ÉS TÖBBET NE VÉTKEZZ! /János 8.11/

ho18_1.jpg

 

JÉZUS: Elmenvén pedig széles e világra, tegyetek tanítványokká minden népet, megkeresztelkedvén az Atya, Fiú, Szent Lélek nevében. Tanítván őket, hogy megtartsák mind azt amit én parancsoltam nektek és imé én ti veletek vagyok a világ végezetéig. Ámen!

 

way-2361745_960_720.jpg

 

MINDENTŐL FÜGGETLENÜL  ISTEN SZUVERÉN JOGA, " És könyörülök, akin könyörülök, kegyelmezek akinek kegyelmezek"  /Mózes II 33.19  és Róma 9.15,16,17/

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HÁLAADÁS NAPJA NÁLAM.....ma!

05lanchid2.jpg

SZERENCSÉS EMBER VAGY,...mert itt születtél Magyarországon..! 

Ezért nálam ma van a HÁLAADÁS NAPJA!

 

Ha esetleg most aki..mosolyog, nevet vagy röhög...nézzen széjjel a világban!   Hétmilliárd ember él jelenleg a földön, ebből nagy része nyomorúságos szegénységben él....., de nem olyanban mint amit mi szegénységnek nevezünk!

Ha milliárdos lennék akkor lenne egy pár ötletem, hogy a magyarországi szegénységet miként számoljuk fel. Miként kell megtanítani azokat az embereket akik ezt sohasem látták a szüleiktől....hogy dolgozni kell?......muszáj annak aki nem beteg!   Miként kell a rozoga ház mellett álló hatalmas földet megdolgozni, kapálni, veteményezni és aztán learatni a finomakat és főzni belőle, ha oda született és nincs más lehetőség? A lumpen- proli, italozó, primitív, kilátástalan  életet meg kéne próbálni felszámolni, ahogy már van példa rá egyes falukban....ahol értelmes ember a Polgármester és hallgatnak is rá! 

Sok ember saját maga lustaságának, nemtörödömségének,  linkségének és tanulatlanságának köszönheti a nyomorúságos életét......, a szocializmusban kötelező volt iskolába járni és mindenki ingyen tanulhatott, de ezek az emberek többet voltak iskola mellett és nem tanulták meg a leckét...így sokan buták maradtak - természetes ezt nem ismerik el - és most isszák annak a keserű levét, ezt az életvitelt adták át a gyerekeiknek és a kicsik is ezt látták tőlük....és ők azt hitték így kell élni, ahogy a szülők!

MINDENKINÉL MŰKÖDIK az élet törvénye: AMIT VETETTÉL BÁRMIKOR....., AZT FOGOD LEARATNI...!  És néha az aratás nagyon fájdalmas,.....mert nem gondolják, hogy a 10-20 éve történt dolgok is sokszor visszaköszönnek és nem lehet megúszni!

Mit lehetne tenni ellene?  Már kis korban a gyereknek olyan példát mutatni.......mert az lesz maradandó a szülői példa,..hogy munka nélkül nincs pénz......és pénz nélkül nincs normális emberi élet, csak nyomorúságos! Aki meg megteheti tanuljon, okosodjon minél többet, mert minél több legyen az iskolája, minél értelmesebb ember lesz belőle, annál jobb munkahelyet tud keresni magának és annál több pénzt kap érte!  

Meg kéne értetni a fiatalsággal...természetesen ők is minden drága dologra vágynak, jó életre, szép nyaralásokra, de ehhez komoly iskolával kell rendelkezni, hogy a fizetéséből ezeket fedezni tudja. És ez mindig is így volt. Én dolgoztam a kádár rendszerben, tudom egy gyárigazgató havi fizetés - akkor nem volt netto, brutto - 1970-ben 3400,-Ft volt, egy közért eladó 1000,-Ft és egy közért boltvezető  1600,- Ft-ot keresett. 

De a világ mindig is ilyen volt..nézd meg a háború előtti régi filmeket......aki vagyonos volt...semmi gond, mindent megengedett magának, aki valamilyen középiskolát végzett, szakiskolát átlagos munkás, dolgozó szinten élhetett. De akinek nem volt iskolája az csak cselédnek mehetett le, még önálló lakása sem volt, a gazdájánál lakott a cseléd szobában!

Azt mondják "a pénz nem boldogít"  lelki bánatot nem tudsz vele enyhíteni, de minden más problémával könnyeben tudsz boldogulni,....ha van hozzá elég pénzed!

Sajnos nem is egy nagy szerelemi házasságot láttam tönkre menni...az örökös pénz miatti veszekedésen, hogy nem telik semmire sem és szerettek volna az egyik drága ruhát a másik számítógépet venni a gyerekeknek cipőt....., de csak a villanyszámlára futotta.  Egy idő után a szerelem  sem bírta ki az örökös anyagi vitákat!

Köztudott, hogy a halált és az igaz szerelmet nem lehet pénzért megvenni......, de minden mást ha van pénzed el tudsz jobban intézni, konfliktusokat is......ha nincs pénz gond, lehet más irányban  lépni!

4_kep.jpg

 Itt van egy Egyiptomi kép, mindenki el van ájulva, ez igen...ahogy New York felhőkarcolóitól is.  Aztán a borzalmas hatalmas területen lévő nyomornegyedet nem mutatják.  Aki nem születik milliárdos családba, itt is csak úgy tud élni, lakni emberi életet, hogy iskolát végzett, dolgozik rendesen, jobb munkát kapott és jobb fizetést, amiből kenyéren kívül másra is telik.

344dc59b00000578-3600482-image-a-14_1463735071892.jpg

 Kínai szegénynegyed kosz és piszok mindenütt.

344dc50700000578-3600482-image-a-11_1463735048016.jpg

 Valahol a híres Rio de Janeiro mellett! A légkörben érezhető a borzalom!

8135339_stock-photo-hong-kong-public-estate.jpgHong Kong  akinek már ilyen kalyibálya van...az már "boldog ember" van fedél a feje fölött, nem számít szegénynek!

120515missonihome1a.jpg

A milliárdos gazdag élet

20170726rocinha-favela-rio-de-janeiro4.jpg

És pár utcával arrébb, ahol már közvilágítás sincs!  Vajon tudod-e a hatalmas mágnásokat, milliárdosokat, olajsejkeket  egy percig sem izgatja, hogy ilyen és hasonló körülmények között él a nagy többség a világon. Még alamizsnát is nehezen adnak!

12_kep.jpg

Egyiptomi tevepiac...nincs állatvédelem......keményen verik és idomítják az állatokat....ez náluk így természetes!

3582848_stock-photo-giza-pyramids-cairo-egypt.jpg

Szintén Egyiptom a turista szemének való látványosság és ott a szépen rendben tartott batár, amivel lehet kocsikázni....miért?, hogy jó pénzt lehessen keresni a turistáktól!  Ilyen esetben van rend és tisztaság is!

38630992_10217095972250311_864496343098327040_n.jpg

Egyiptom, Kairó  milyen a játszótér az utcán?  Pedig ez a főváros!

38506595_10217095956249911_1018952545407598592_n.jpg

Szintén Kairó....kézzel hajtott ringlispil, hajóhintával a gyerekeknek ez a csodaország!

16134805_a985b7a13f40c04897b16d9ec0d0856e_wm.jpg

Mennyi szoktunk zúgolódni szidni a rendszert , ha a MÁV-nál az utazások körül fennakadások vannak!  Ők vajon kit szidnak? Kosz,piszok és fejetlenség mindenütt!

5769348_stock-photo-ancient-door.jpg

Vajon e- mögött az ajtó mögött milyen udvart és embereket találnánk?

br1.jpg

Itt is emberek laknak és élnek....sokan egész életükben!

 

 

jakarta_slumhome_2.jpg

Jakarta....no comment!

Gondolom érzékelted a fényképekről áradó és érezhető nyomort, bűnt  és embertelen élet lehetőségeket?!

BIZONY NAGYON ÖRÜLÖK...mikor látom a magyar földet és onnan a képeket!

balaton_szolo_142385278_768-20170627.jpg

Szőlőföldek a Balaton lankáin!

5a4d9d89cd990fa3a6f21ef1547dd719-torokfalu9.JPG

Itt is vannak elhanyagolt, üresen álló házak, elhagyott faluk......, de a légkör teljesen más!

86c731f36a9bcabde03355994eca7c3d.jpg

Amíg ilyen házakat látni magyar honban, örül a szívem!

de6dab9f63c33339a3caecc8b3abc370.jpg

A többsége a magyar népnek, rendes, dolgos, igyekvő és tisztaságszerető ember!

14--visegradi_var_675x380.jpg

A Dunakanyar és a vár élménye felejthetetlen!  Érzed a képről a békét, nyugalmat......életszagot!

strandok-balaton-kek-hullam-minosites-strand-beach-lakebalaton-hajozashu-900x506.jpg

Unokákkal játszadozni a Balaton parton, vagy egy jót fürödni?!  Este zenét hallgatni!

csobanc-motoros-fured-elptt-setahajozas-balatonon-balatontipp-gyorffya-777x437.jpg

Hajókázni a Csobánc motorossal ami 60 éve szolgál a vízen!

foto0456.jpg

Meginni egy "pofa" sört a szomszédokkal, ismerősökkel és finom gyümölcsöket enni a kertből!

peach-2632182_960_720.jpg

Magyar termés!

zoldsegek-es-gyumolcsok-szezonja.jpg

Ez is a kertben termett!

image_1.jpg

Amíg ilyen és hasonló bőséges választékkal várja a falun élőket a kis bolt.......addig nincs gond!

06-disznotor-15.jpg

Tudtad, hogy a kolbász nem a hűtőszekrényben terem?   Hanem nagyon sokan dolgoznak érte, rengeteg a munka......mire eheted!

1000_1_20180727_083212.jpg

Kívánom, hogy nálunk is jöjjön el az az idő, hogy megfizessék tisztességesen a becsületes, jó munkát és senkinek sem kelljen éhezni, ázni, fázni!

Ha úgy érzed, hogy nyomorúságos helyzetben vagy, remek dolog  lenne Isteni segítség az életedre.....

A  földi halálod utáni örök életet is elnyerheted Jézustól, aki a vérét áldozta azokért akik elfogadják. Az eddigi bűneidet is megbocsájtja és  a jövőben is megkaphatod  a támogatását, folyamatos segítségét!

Kérlek, akkor mond el ezt az imát...és igyekezz becsületes, tisztességes, erkölcsös életed élni és meglásd nem marad el a jutalmad!

 

Tehát  elmondtam miért is éreztem azt, hogy nálam ma van a HÁLAADÁS napja....és köszönöm, hogy itt élhetek!

 

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxox

 

 

 

 

SUBJEKTIV LONDON-i KÖRKÉP

Subjektív LONDON-i  KÖRKÉP!

dsc00693.JPG

Mielőtt áthajóztunk  Doverbe megálltunk egy napra a híres Dunkerque-ben ahol hatalmas csata zajlott 1940 májusában. A britek, franciák, holland és belga csapatok harcoltak Hitlerrel.......! Rengeteg embert pusztult el!

week-end-char-a-voile-a-malo-les-bains_vignette_big_gallery.jpg

A francia tengerparti rész ma  már madártávlatból.

8484231_9b7f0222c615466c67d781c4f9257b8e_wm.jpg

Ki gondolná annak idején hány ártatlan katona  vére folyt itt ki?!

8484143_63c4f91034348161c4759c6f0337301f_wm.jpg

A Dunkerqui- Dünkirchen, Dunkirk  csata után 1940-ben hálát adók a templomban akik életben maradtak!  Most értem csak én aki nem ismert háborút miért hallottam annyit gyerekkoromban, hogy csak  BÉKE LEGYEN! Soha többé háború!

104_1778.JPG

Jelenleg békésen nézegetünk a tengerparton,.......eltűnt a háborús évek borzalma....!

xyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxyxy

 

LONDONBAN!

Első találkozásom Londonnal pontosan 40 éve történt 2 napot töltöttem ott.  Anno a tenger és a hajó amivel átmentem a La Manche csatornán óriási élmény volt számomra.  Azóta nem jártam a Szigetországban.  Kíváncsian vártam most mit fogok érezni...?

104_1908.JPG

 A rendező ember intésére várunk, majd belehet gurulni a hatalmas hajó gyomrába.

104_1791.JPG

 Körülbelül öt emelet magasságból nézhettem a tengert. Most sem csalódtam benne...remek volt ott lenni!

104_1792.JPG

 Felmentem a hatalmas építmény legtetejére is!  A világ kívülről igencsak változik..... régen mindenkit érdekelt a tenger látványa. Ma már ülnek bent a kényelmes fotelokban, társalgókban és szinte mindenki a telefonjával van elfoglalva!

104_1923.JPG

 A tengert hol kéknek, hol zöldnek láttam.  Talán érzékelhető a hajó óriási mérete, a víz milyen mélyen lent van?

104_1796.JPG

 Az étteremben.....rövidesen megérkezünk Doverbe, látszanak már a fehér sziklák.

104_1784_1.JPG

 A tenger lenyűgöző és titokzatos szépségét soha nem tudom megunni!

104_1797.JPG

 A találkozásnál rögtön feltűnt nekem, hogy milyen összevisszaságot látok.  Óriási zsúfoltság mindenütt, nem csak a Temzénél a régi patinás szép épületek, hidak mellett a hatalmas modern monstrum épületek is helyet kaptak. Továbbá most is még mindenütt sok -sok daru látható építkezés minden centimétert be építenek, bármilyen oda nem illő épületekkel.

104_1895.JPG

 Mivel itt minden a pénzről szól.....egy pici területen a City of London ami a pénzvilág központja 500 bank építette fel a kereskedelmi központját és a zsúfoltsághoz igazodva végzi a sikeres tevékenységét.

104_1873.JPG

 A városnéző nyitott buszról a 3 és fél órás bemutató alatt mindent láttam amit Londonból kívülről látni érdemes.

104_1903.JPG

 Nekem sajnos nem az volt az érzésem milyen szép, gyönyörű ez a híres város.

104_1901.JPG

Az utcán annyit látni, hogy 50-50 %-ban a fehér és a bármilyen színes bőrű, vágott szemű, ázsiai ember él Londonban.  Gondolom ez az angol gyarmatok következménye is és mindenki ott és úgy próbál érvényesülni, ahol csak lehet és tud.

dsc00737.JPG

 Olyan méreteket ölt a zsúfoltság, hogy szinte lehetetlen közlekedni autóval a belső részeken - ami óriási terület - egy 10 perces autó utat 45 perc alatt tudtunk megtenni.  Ez miatt aztán nagyon kemény pénzt kell fizetni aki este 6 óráig a belterületen akar autóval közlekedni. Hiába van busz és taxi sáv hagyva, így is csak lépésben tudnak haladni. A tömegközlekedés a metróval elfogadható.

dsc00746.JPG

Ha az idő engedi Londonban minden lépcsőn, fűvőn vagy zöld területen le ülnek, esznek, pihennek az emberek. Láttam ebédidőben a zöld gyepen öltönyben, nyakkendővel is végig feküdni embereket és élvezni a pillanat szépségét!

dsc00749.JPG

Hozzá vagyok szokva a sok emberhez Budapesten születtem, de ez az állandó  tömeg már nekem is sok volt.

104_1878.JPG

Ki kell használni mivel kevés pad van, gyepen, lépcsőn, bárhol ahol ülni lehet pihennek az emberek, de nem beszélgetnek egymással, azt vettem észre!  A banki és tisztviselő negyedben kizárólag ingben, zakóban voltak, pólóban csak a turistákat láttam.

104_1868.JPG

Minden lehetséges helyen ülnek emberek!

dsc00718.JPG

Sétálunk...sétálunk.....de se kis domb, se pad nincs ahová lecsücsülhet a fáradt vándor.

dsc00726.JPG

Egy cukrászda félében be lehet ülni......., de természetesen 650,-Ft egy croissant vagy 1000,-Ft-ért egy tortát és 1600,-Ft-ért egy gyenge minőségű kávét lehet venni. A sütemények is nem csúcs minőség csak szépen vannak dekorálva. Németországban sokkal finomabbak vannak, jobb alapanyagból készítik.

dsc00753.JPG

Nézelődünk.......

dsc00768.JPG

Közeledünk a gazdagabb negyed felé....

dsc00765.JPG

Itt minden háznak egy-egy tulajdonosa van és az előtte lévő járda is meg van véve, privát  másnak tilos ott parkolni.

104_1839.JPG

A kedves invitálásnak eleget téve meglátogattam Őfelségét és remekül elbeszélgettünk a világ dolgairól. Én elmondtam mit kéne tenni, hogy sok ember boldogabban élhessen......azt válaszolta átgondolja és intézkedik....!

104_1787.JPG

Végezetül búcsút  intettem a tengernek.....szép, felejthetetlen volt ez a pár nap....,de örülök, hogy nem kell itt élnem és megint úgy érzem, hogy nekem Európa legszebb fővárosa Budapest!

 

 

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxox

 

MIT KELL TENNED, hogy már itt a földön is érezd Isten áldásait?

 

HOGYAN LEHET ISTENHEZ TARTOZNI?

Már itt a földön is érezni az áldásait, segítségét és csodáit?

Olvasom a sok ezer keresztények által látogatott facebook oldalon, hogy fel van háborodva valaki....hiszen "megtért Istenhez" - írja -  elmondott egy imát és még sem szabadítja meg a már 20 éve fennálló alkoholizmusban élő, később  már drogok használatát is igénybe vevő embert!?

 

Isten egyértelmű választ ad erre a Bibliában, csak el kéne olvasni!

Betartani az előzetes feltételeit és aztán lehet várni az áldást! 

Soha ne felejtsd el ISTEN ÉL,  létezik és a szívedben lévő érzéseket, gondolataidat tudja!

Őt nem csaphatod be, csak a körülötted lévő embereket.....ISTEN NEM EMBER!!!

CSAK MEGTÉRNI elfogadni JÉZUST megváltódnak....nem elég....!!! Be kell tölteni az Isten feltételeit!

MIT JELENT A MEGTÉRÉS?  A gondolkodás és életmód megváltoztatása.  Nem követem a világi gondolkodást, hanem Jézust követem, igyekszem megtartani az Ő és az Isten tanításait, parancsolatait.

Megalázkodás Isten előtt......elismerem bűnösségem - Isten szemében minden ember bűnös - és kérem állítsa helyre az életem.

A megtérés egy fordulatot jelent a bűntől való elfordulást és Istenhez való odafordulást jelent.

Akik az életük folyamán elismerték Isten előtt, hogy bűnös emberek, elfogadták Jézus Krisztust megváltójuknak a Golgotán kiontott vérével bűnbocsánatot nyertek, örök életet kaptak és be vannak írva az Élet Könyvébe!

Megtérni és megkeresztelkedni vízzel és Szentlélekkel.  /János 3. 1-36/

Végül a megtérés bizonyítja az engedelmet Isten parancsolataival szemben.

"Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához hanem ha én általam!" /János 14,6/

Jézus az út, az igazság és az élet!   Neki adatott minden hatalom mennyen és földön!  Jézus nevére meg kell hajolni minden térdnek a mennyben a földön és a föld alatt.  /Máté 28,18 és Fillip. 2, 10-11/

Nagyon leegyszerűsítve, mindenki által érthetően megfogalmazva az az ember számíthat megtérése után áldásokra, örömre, jóra és minden szépre,  HA a jövőben BECSÜLETESEN, TISZTESSÉGESEN és ERKÖLCSÖSEN, tiszta lelkiismerettel éli az életét, úgy alakítja a dolgait!

ISTENI ÍGÉRET áldásokról és átkokról, ami ma is működik!  Akit tényleg érdekel el kell olvasnia. V.MÓZES 28.

ENNYI A BOLDOG, ÖRÖMTELI élet feltétele, mert ha egészséges vagy te és a házad népe szeretteid, ha van megfelelő anyagi javad mindenre amire kell, szerető család, feleség, férj, gyerek, gyerekek, unokák vesznek körül, rendezett az élethelyzeted, még ha egyedül is élsz, jó munkahely, remek fizetés és nyugdíj szépíti az életedet. Ilyenkor már van kedved a boldog nevetésre élvezni az Istentől kapott áldásokat!

bumper-car-2369930_960_720.jpg

                                                    xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

 

ELŐTTEM VAN EGY PÉLDA,  Gyurka megtért Istenhez a gyülekezetben, elfogadta Jézust megváltónak egy imával....ezért örök élete van Jézus véráldozata árán és az EDDIGI BŰNEI meg lettek bocsájtva!

És mi van utána? Haza megy....ugyan úgy mint ahogy már sok éve csinálja este berúg, randalírozik, átkozódik, káromkodik, szidja a rendszert, az életet és várja, hogy Isten megszabadítsa......., fogja meg a kezét mikor pofán veri az asszonyt alkohol gőzös állapotban, idegesíti , hogy sírnak a gyerekek, elmegy és még  -megeszi vagy beszúrja - magának az utolsó filléren vásárolt ócska drogot is, mert ez az élet már elviselhetetlen, de ő nem tehet semmiről ő az áldozat, az ártatlan bárány.......meddig kell még várni, hogy Isten végre lenyúl, megfogja a kezét, nem engedi, hogy alkoholhoz nyúljon és semmi droghoz?   MIÉRT NEM SEGÍT MÁR??? Azért Isten, hogy segítsen!!!???

Gyurka mindent elfelejtett...azt, hogy Marinak azt ígérte mindig szeretni fogja......, de sose vette el feleségül, azért a két gyerek megszületett, Mari ott maradt mellette. Takarítónőként mindig talált munkát, hogy enni adjon a gyerekeinek.  Gyurkának minden munkahely már 6 éve rossz, elviselhetetlen.....mit képzelnek ezek???  Nem vagyok én állat, hogy halálra dolgozzam magam? Azért a szar kis fizetésért, még a hideg vízre valót sem adják érte én meg nyuvadjak bele a munkába?   Neeeeem, nekem van önbecsülésem..., engem úgy hívnak, hogy Kovács Gyurka és nem úgy, hogy Hülye Gyerek!  Inkább sehová nem megyek dolgozni!  Ha néha valamelyik haver mondja van jól fizető munka elmegyek alkalmilag  bútort szállítani, de különben nem teszem magam tönkre pár fillérért!  Nem tehetek róla, hogy ilyen nyomorban élünk, semmire sincs pénz....Isten nem segít!!!

                                                     xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

Aztán ott van a még Szabó Juli is. Detto olyan mint Gyurka csak nőben.  Nem arra születtem, - mondja - hogy munkával tönkre tegyem magam. Tanulni is utálok...tudok én már annyit, amennyi ehhez a mocsok élethez elég. Tudom mi kell a férfiaknak és ez a lényeg.  De ők is nagyon smucigok......úgy kell kihúzni belőlük azt a kis lóvét, hogy végre egyek egy jót és valami jobb göncöt vehessek magamnak.  Még szerencse, hogy a lányomat anyám elvállalta és eteti, gondozza, hogy elég nekem a magam baja is eltartani magam.  Én is megtértem a múltkor...., azt mondták Jézus minden bűnömet megbocsájtotta és örök életem van már ha meghalok......, de semmi változás az életemben....,nem értem?  Minek ez a megtérés ha nem élhetek itt már jól, tele lóvéval?  Munka sehol...igaz amit ajánlottak oda nem megyek. Reggel 6-ra kellett volna menni dolgozni, minek néznek engem...madárnak?  A vén asszony a múltkor a gyülekezetben szólt, hogy nem illik Istentiszteletre ilyen rövid szoknyában és mélyen kivágott blúzban, csábos ruhába menni úgy, mint aki az utcasarkon akar most éppen felszedni valakit!?  Mert Isten előtt illik tisztességes ruházatban megjelenni!

Tiszteletből.....aki feláldozta értünk az életét, hogy nekünk örök életünk legyen és megbocsájtja a bűneinket, akkor az Istentiszteletre tiszta, rendezett ruhában kellene megjelenni!

                                                          xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

Aztán ismerem még a Nagy Mihálynét és Nagy Mihályt is....ők is szidják, gyűlölnek mindenkit már a környezetükben, mert velük az Isten nagyon kibabrált.  Hiába jártak el vasárnaponként a templomba....., végig dolgozták az életüket, most öregségükre a kevés nyugdíjból csak hideg vízre valóra futja, meg kell gondolni minden fillért, megvehessük-e?  Azt gondolták majd bőségben élhetnek és nyugdíjasként nem lesz gondjuk.

Igaz, Mihály három műszakban dolgozott sok évet a bőrgyárban. De valamit elfelejtett.....végig ott lopott és úgy hozta ki - különféle trükkökkel - a bőröket a gyárból,  hogy szegény portás fel sem tételezte megint sok ezer forint értékű bőr ára a gyárból átvándorolt Mihály pénztárcájába. Abból voltak Svájcban nyaralni már akkor , mikor az emberek többsége még Bécsbe - nyugatra - sem tudott eljutni. Mihályné meg cukorka készítő kisiparos volt, tényleg dolgozott otthon nyomta a gépet, alkalmazott is segített,  jöttek a cukorkák és az összes búcsúba, vásárokon ott álltak a Mercedes autójukkal és nem hiába, vitték a portékáikat, nagy keletje volt, mindent eladtak.

Így tudtak, ebből tudtak a szeretet leányuknak is egy komplett házat felépíteni, ahová az be is költözött a férjhez menés után.

De persze a betegbiztosító, nyugdíjintézet felé ő csak egy szegény maszek volt, aki éppen csak éhen nem hal, minimál béren él!  Egész életükben, ahol lehetett "lopni" valamit.....hogy nekik több legyen....., lehetett hazudni bárhol, hogy nekik több maradjon a családi kasszában, minden lehetőséget.... "csalást, visszaélést" kihasználtak és igénybe vettek....úgymint sokan mások is az országban.   És csodálkoznak, hogy nincs rajtuk Isten áldása.....?

Pedig ők jó, rendes, dolgos emberek, segítették a gyereküket is felépítették neki a házát is - a bőrgyárból, sok-sok éven keresztül hazalopott bőrök árából, - szerencse, hogy sosem bukott le,  de hát van neki esze, nem ejtették a fejére...szokta mondani!   Az OTP-be is tettek félre....még szerencse ma is van ott busásan belőle,mert az ember gondolkodjon előre......., na de azért ez a kevés nyugdíj, főleg az asszonyé amivel kiszúrták a szemüket ez nem méltó hozzájuk!?  Szegény embert még az ág is húzza....mondják sokszor, na de, hogy még az Isten sem segíti őket...mindig bajok, betegség.....ezt már nem értik!  Mi rosszat tettem én, hogy ezt érdemlem?

                                                      xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxox

A TÖBBI SOK EZER  "Kovács Gyurkáknak és Szabó Juliknak,  Nagy Mihályoknak és Nagy Mihálynéknak " fel kéne fogni, hogy ISTEN nem EMBER!  

2018-01-06.jpg

Egy szuverén ÚR ISTEN, ahogy a Bibliából megismerhetjük, valószínű soha nem érthetjük meg  Őt teljesen amíg élünk.  Ezt el kell fogadni, hiszen a parancsolatait is miattunk adta...hogy ha betartjuk......nem tud a gonosz minket támadni és elvenni az Isten által nekünk szánt örömteli életet!

Az emberek többsége magát makulátlannak tartja, hogy ő nem bűnös, csak a körülmények alakultak rosszul, a másik a harmadik a bűnös ő csak egy ártatlan áldozat.

Isten parancsolatait be kell tartani és az előírt feltételeit is, hogy az annyira áhított és felüdülést hozó Áldásokat várhassuk és Áldott, Boldog, Örömteli Emberként élhessünk!  Már most itt a földön is!

Hiszen Isten az Embert, örömre, boldogságra teremtette és nem küszködésre, betegségre, nyomorúságra!

 

 Rajtad múlik, miként döntesz, akarsz-e Istenhez tartozni?  Elfordulni a bűntől, betartani az Isten parancsolatait  és élvezni az Ő áldásait, segítségét, csodáit!

 

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxox

 

 

 

 

 

A BOLDOG ÉLET ZÁLOGA? Megdöbbentő, de igaz!!!

A BOLDOG ÉLETED ZÁLOGA???

                       Megdöbbentő, de igaz!!!

Istenhez kell tartozni......, hogyan lehetséges ez???

family-2611748_960_720.jpg

Először is azt kell tisztázni mit értek boldog... élet alatt? Megelégedettséget,  az adott élethelyzetben jól érzed magad, akkor is ha egyedül élsz, akkor is ha társsal, akkor is ha kis családban, nagy családban!

Szeretet vesz körül a családban és elviselhető  jó a kapcsolatod a rokonsággal, barátokkal, kollégákkal, ismerősökkel!

Egészséges vagy és nem vagy tele különféle betegségekkel, ha már megvannak , akkor igyekszel hamar meggyógyulni belőle, vagy legalább szinten tartani, ne okozzon sok galibát, ne rontsa az életminőségedet.

Arra az életszínvonalra amit emberi módon szeretnél elérni, legyen elég pénzed...!  Először is a fedelet, lakhatást kifizetni, a rendszeres rezsit,  meleg szobát. Az ennivalóra, tisztálkodási szerekre mindig  meglegyen a megfelelő anyagi! Ha megkívánsz egy finom sütit, netán egy drága parfümöt azt is  meg tud venni. Szép helyekre nyaralni menni, étteremben egy finom étket kipróbálni.

Az igényednek megfelelő ruházatodra is teljen, majd a kultúrára is legyen elég pénzed.  Ha szeretsz színházba járni, moziba, kiállításra és a könyveket, újságokat is meg tudjad venni, ami érdekel. Valamint teljen minden olyan kiadásra, amit te szeretnél a szükségeseken kívül is megvenni! Támogatni a szeretteidet akiket akarsz.

Ezen kívül még jó lenne, hogy mindig legyen félretett tartalék pénzed is az előre nem látható kiadásokra!  A tartalék pénz az lehet bármilyen sok......., mert akkor mindig van mihez hozzá nyúlni!  Ez biztonságot ad az embernek!

Ezek egy remek, áldott polgári élet velejárói.

 

Ha neked esetleg olyan igényed van, hogy "átlag ember létedre" hófehér Rolls-Royce kocsival akarsz járni és úszómedencés kacsalábon forgó villában lakni......., akkor nem biztos, hogy kérésed valóra válik Isten által, mert lehet, hogy ehhez át kell menned a bűnözői oldalra és ott nincs Isten áldása........., ez biztos, még akkor is ha kívülről az emberek nem ezt látják!

 

ISTEN NEM!!!.... NYOMORÚSÁGRA, BETEGSÉGRE, GONDOKRA TEREMTETTE  az embert, azt szeretné , hogy boldogan, bővölködve, örömmel élhessen!

Jézus mondta: "Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és megvagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek!"    /Máté 11,28./

Azt érti ez alatt, ha már eleged van mindenből, bele fáradtál az élet nehézségeibe, harcaiba, elfáradtál......és  látod szükséged van segítségre, hogy csodás lenne, ha a gondjaidat, bánatodat, betegségedet  átadhatnád Jézusnak - nem egyedül akarod megoldani, mert belepusztulsz - és ő átveszi tőled a terheket, megnyugtat és intézkedik, hogy jobb, szebb, egészségesebb, békésebb életed legyen!

17191373_1482192818460555_7986195115355761353_n.jpg

Minden ember tudja, - ha akar, ha nem - egyszer meg fog halni! Azért küldte el az Úr a fiát  Jézust és szenvedett véráldozatot értünk emberekért, hogy aki elfogadja és elismeri Isten létezését és Jézus Krisztus véráldozatát, szabad akaratából elfogadja, akkor lehetősége van a jövőben Istenhez tartozni, és örök élete van.........a földi " halála" után! Ez Isten ajándéka számunkra!

 

Senki ne higgye, hogy  ha ő rendes, becsületes ember, akkor nincs szüksége megváltásra!  Jó cselekedetekből nem lesz örök élet, hanem csak Jézus véráldozata árán! (Nem én mondom hanem Isten!)

Isten szemében minden ember bűnös és azért küldte el a Fiát Jézust, hogy a véráldozata árán megigazulhassunk és örök életünk legyen és Isten fiaivá lehessünk!

"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő egyszülött  Fiát küldte, hogy aki hiszen Ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen!" /János 3,16./

 

Mivel HIT nélkül lehetetlen dolog Istennek tetszeni, ezért aki Ő elé járul, annak hinnie kell, hogy Ő létezik!

A megtérő ima után lassan megváltozik a világ, ha a következő életformát éled, ami Istennek tetsző. Isten gyermekévé váltál és ahogy a földi, bűnös ember is - ha normális a szülő - igyekszik az ő gyermekének mindenből a legjobbat adni, hát a Mi Mennyei Atyánk is a legjobbat akarja adni, amire nekünk szükségünk lenne itt a földön, csak kérni kell tőle és hinni abban, hogy azt meg is fogjuk kapni!

Mivel  - megtérés után - nekünk már a világ teremtője lett az Atyánk, bármit kérhetünk, amire szükségünk van. Örök egészséget, gyógyulást, házat, lakást, munkát, állást, a szeretteinknek és családunknak, magunknak bővölködést, társat, örömet, jó és szép, békés életet!

És milyen az Istennek is tetsző élet?

Becsületesen, tisztességesen, erkölcsösen, dolgosan, hazugság mentesen, a tízparancsolatot igyekezve betartani és tiszta lelkiismerettel élni!   Mindenki belül tudja - mert van lelkiismerete, ha igyekszik is elhallgattatni magában - , hogy mikor csinál becstelenséget, szemétséget, gonoszságot, csalást.......stb!

Ezt az Istennek is tetsző életet nem zsarnokságból kéri tőlünk, hanem nekünk akar evvel segíteni, hogy a gonosz erők ne tehessék tönkre az életünket! 

Sok titok van még a világban, amit nem vagyunk képesek földi ésszel felfogni! Azt sem...hogy ki, mikor hány évesen halt meg....? De egyszer minden rejtélyre meg lesz a válasz..!

Ennyi Isten kérése és már is bármiben kérhetünk  tőle segítséget ha látja, hogy a javát szolgálja annak aki kér,  kap..! Egészséget, örömet, munkát, pénzt, ha így élünk....,hiszünk benne, meg is fogjuk kapni!

Hinni kell, hogy Ő létezik és az Ő gyermekének minden szükségest, mindig megfogja adni!

Ő Isten és Őt nem lehet becsapni, mert a szívedbe lát, embert becsaphatsz......, de Őt nem, ezért pontosan tudja mit gondolsz a szívedben és milyen ember vagy!?

sunset-2191645_960_720.jpg

 

Igen csak ennyi a BOLDOG ÉLET ZÁLOGA, tisztességes, becsületes, erkölcsös, dolgos élet, tiszta lelkiismerettel párosulva és már is mindent megkaphatsz - csodákkal határos módon - , mert Isten fiává váltál...elfogadtad Jézus Krisztus megváltását!  Ha szívvel hiszel és szájjal mondod el ezt a megtérő imát........(rá kell kattintani )

 

 

 Ha elmondtad hittel, szívedből kérve - szabad akaratodból - ezt az imát, biztos lehetsz benne, hogy Isten megbocsájtott és a gyermekévé váltál, valamint ÖRÖK ÉLETED VAN! Nem kell többé félned a haláltól!

Igyekezz Istennek tetsző életmódot élni a jövőben és akkor......kérjél a te Mennyei Atyádtól a Jézus nevében amire szükséged van, higgyél is benne, hogy megkapod és sok-sok csoda, öröm és segítség fogja életedet bearanyozni!

beach-2179624_960_720.jpg

Soha, senkinek, semmiért bosszút nem kell állni!  Ellenségedre, vagy aki becsapott, rosszul bánt veled, igazságtalan volt hozzád, bosszúval ne gondolj......mert meg van írva: Az Úr mondja az én dolgom a bosszúállás....megfizetek mindenkinek a cselekedetei szerint!

Azért veszélyes, hogy mit csináltál tegnap, a múltban, a jelenben és jól gondold meg mit fogsz csinálni a jövőben, mert örök érvényű törvény az életben: AMIT VETETTÉL, AZT FOGOD ARATNI!

 

NINCS KIVÉTEL...még a megtért ember is, megkapja a bűneiért - ami Isten szemében bűn - az érte járó "bűntetést", tehát azt fogod aratni, amilyen voltál.....amit elvetettél!

Ezért aztán minden rossz és gonosz, simlis, hazug, szélhámos, erkölcstelen cselekedeteidért utólag mindig megfogod kapni az érte járó büntetést!  Amit elvetettél, azt mindig lefogod aratni. Hiába van aztán sírás és jajgatás...EZ AZ ÉLET TÖRVÉNYE!!!

 

Ezért kell mindig óvatosan és megfontoltan, becsületesen, erkölcsösen cselekednünk és akkor learatjuk a sok jót, szépet az örömet, a vidámságot!

Ha szívedben már Isten békessége van és átadtad irányításra neki az életedet, akkor érezni fogod, hogy

hálából tudod dicsérni, ahogy a Zsoltáros mondja: Dicsérjétek az Urat tánccal, énekszóval, zengedezéssel!

 

 

Ha elmondtad a megtérő imát,  Isten gyermekévé váltál, igyekezz Istennek tetsző életet élni és lehet örvendezni!

 

ISTEN nem ember, hogy hazudna, ő ezt üzeni az ő gyermekeinek.... kérlek olvasd el és vedd el az "örökséget" amit kaptál! Örök élet, áldás, segítség, egészség, boldogság....olvasd mit üzen neked!

"Kérjetek és adatik néktek, keressetek és találtok, zörgessetek és megnyíttatik néktek!   /Máté 7,7-12/

"Minden lehetséges annak aki hisz"   /Márk 9, 14/

 

"BOLDOG AZ AZ EMBER, aki nem jár gonoszok tanácsán, bűnösök útján meg nem áll és csúfolódók székében nem ül.

ÉS OLYAN LESZ, mint a folyóvizek mellé ültetett fa, amely idejekorán megadja gyümölcsét és levele nem hervad el, és minden munkájában jószerencsés lészen!"                                 /Zsoltárok 1, 1.3./

the-sea-3025268_960_720.jpg

"Tanúul hívom ma ellenetek az eget és a földet, hogy előtőkbe adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid!"                               / V.Mózes 30,19. /

 

Hozzuk meg a helyes döntést és élvezzük életünket úgy, ahogy korábban sosem!

Ha Jézus Krisztushoz jövünk ez egy olyan ígéret, biztosak lehettünk abban, szívünk legmélyebb szüksége is ki lesz elégítve. Ő tudja nekünk mire van szükségünk, Jézus mindnyájunkért bűnhődött - Ő mindnyájunk bűnét magára vette.

Elméletileg Jézus minden embernek a megváltója, de GYAKORLATILAG csak azoké, akik hisznek benne!

  

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AZ OPTIMISTA és a PESSZIMISTA!?

Az OPTIMISTA és a PESSZIMISTA?

Ahogy mostanában nevezik ki a pozitív és ki a negatív gondolkodású........, ki jár jobban?

girl-1722402_960_720.jpg

Helgát még Kömpöczi Misi festőművész úr baráti társaságából ismertem. Nemrégen ment nyugdíjba, de tudom rengeteg bajon, problémán ment keresztül az életben.......!  Még sem láttam én letörtnek, fancsali képűnek soha.  Megkérdeztem tőle nagyon nevetett és azt mondta nézőpont  és viszonyítás kérdése  sok minden.

 

Szépítés nélkül adom közre, amit  írt az életéről, mind a két aspektusból nézve.

A pesszimista elmondása!

Helgának kereszteltek meg, illetve dehogy kereszteltek meg abban az időben. Anyámék sem jártak soha templomba. Anyám Budapesten  egy nagy háznak volt a házfelügyelője, akkor még a lifttel nem mehettek egyedül a lakók, sokat kellett nekem a lifthez szaladgálni ha csöngettek. Apám dolgozott mint állami alkalmazott az irodában. Elvárta, hogy anyám mindennel kiszolgálja, ha hazajött délután akkor ebédelt, mert anyám minden nap főzött. A nagy házban apámnak akadtak "barátok" hasonló korú unatkozó férfiak- mivel az asszony minden házmunkát megcsinált -, de mivel ő soha nem ívott szeszt, így a közeli Csöpi Presszóban gyűltek össze, hogy megvitassák a világ és a ház dolgait. Mindent tudott, hogy kivel-mi történt a házban. Anyám szerint apám pletykásabb volt mint egy igazi vénasszony! 

Én pár éves voltam és  jött 1956. Apám úgy döntött, hogy ebből elég és elmegy szerencsét próbálni, jöttek a teherautóval indulás a határra. Anyámat is és engemet is akart vinni, de anyám azt mondta a szépen berendezett két szobás lakást nem hagyja itt a bizonytalanért.......! Ha apám majd talál odakint - nyugaton - megfelelő élethelyzetet számunkra, akkor majd utána megyünk.  Erre csak már 1958-ban kerülhetett volna sor, de az állam elutasította a kivándorlási útlevél kérelmünket. 18- szor próbálkozott anyám 6 éven keresztül, majd belátta ezek nem akarják megadni....reménytelen, itt kell maradni.  Apám  nem kényeztetett el a sok csomaggal és csak ritkán küldött pénzt anyámnak.

Nehezen éltünk az egy fizetésből, mindig csak azt hallottam....."hogyha nékem sok pénzem lesz felülők a repülőre".

Az iskolában nem emlékszem, hogy népszerű lettem volna, egy átlagos tanuló 4-es,5- ös bizonyítvánnyal. Egy barátnőm volt csak az osztályban. A VIII. osztály végén anyám mondta nem lehetsz gyermekorvos  -ez volt a vágyam- ,mert én már fáradt, beteg vagyok nem bírom a munkát és nem tudlak még egyetemre is járatni. Olyan szakmát válasszál ahol minél hamarabb  tudsz keresni..!  Gondolkoztam 14 évesen és mivel szerettem az Édességbolt hangulatát élelmiszer kereskedő lettem. Már 20 évesen kiemeltek boltvezetőnek, remek érzékem volt hozzá, majd az éjjel-nappalnak elnevezett élelmiszer áruházban lettem boltigazgató. Akkor még így hívták, ma már üzletigazgató.

Fiatalon szerelmes lettem, komoly udvarló és sikerült olyan embert kifogni, aki már házasságunk 3. évében előbb a kocsmába ment és részegen jött csak este haza. 5 évembe került mire megtudtam szabadulni tőle.....! Gyermekem nem lett.   Voltak udvarlók, szeretők, sok kapcsolat komolynak indult, de aztán mindig rájöttem, hogy hazug disznók a férfiak, lehazudják a csillagot is az égről, ha az érdekük úgy kívánja.

Mivel én mindig dolgoztam, így eltudtam magam tartani és egy öröklakásom lett. Többen szerettek volna ott gyökeret verni, aztán ugráltatni engem a saját lakásomba, de a vége mindig az volt, hogy meguntam és rövid úton kidobtam.......! Kinézetre nem látszott rajta, de az együtt élés során bebizonyította, hogy két fillért nem ér és egy erkölcsi nulla!

A véletlen hozta úgy, hogy egy színházi bemutatón megismerkedtem a festőművésszel. Nagyon óvatos voltam, mert a művészek rigolyások, kiszámíthatatlanok.  Ő is az lett volna, ha hagyom és nem lesz belém szerelmes.

Több évet éltünk együtt - sokat kellett nyeljek, alkalmazkodjak, mert én laktam nála, de a végén már úgy gondoltam, itt hagyom a fenébe, öregségemre csak nem fogok vitatkozni egy vénemberrel?

De hirtelen, váratlanul két hét alatt a kórházban meghalt. Akkor mentem nyugdíjba, eldöntöttem elég volt  a sok senkiházi, számító és lusta férfi népségből a jövőben csak a baráti társaságommal fogok programokat csinálni. Ezért egyedül kell leélnem a hátralévő életemet!

c6f6570f49f1038e8f7b5704ca1a3adf.jpg

Az optimista leírás erről a történetről!

Helgának kereszteltek volna meg, ha abban az időben nem  néznek  nagyon ferde szemmel arra,  ha valaki templomba járó. Így maradtam egyszerűen Helga.  Apám tisztviselő volt, anyám egy nagy háznak a házfelügyelője. Volt lift is, ez jól jövedelmezett, mert a lift pénzt is nekünk fizették. Mint gyerek sokat rohangásztam a lifthez ez jó mókának tűnt nekem.  Anyám igaz háziasszony volt sütött, főzött nap mint nap és finom étkekkel várta haza apámat. Óriási szerencsém volt, apám sose ivott szeszt, csak a kávét szerette, sosem láttam részegen, se veszekedést nem hallottam a szüleimtől!  Esténként egy szép cukrászdába beszélgetett  apám a barátaival az aktuális dolgokról. Néha engem is elvitt, akkor mindig kaptam fagyit vagy dobos tortát.

Csak pár éves voltam és jött az 1956. Apám úgy gondolta kint jobb életünk lenne, de anyám sajnálta itt hagyni a szépen berendezett 2 szobás lakásunkat, ezért megbeszélték, apám előre megy és ha már van biztos jó helyünk akkor majd mi is utána megyünk.  Ezt az államhatalom meghiúsította, akárhányszor lett beadva 6 éven keresztül a kivándorló útlevél kérelem, mindig elutasították. 

Apám keményen dolgozott - valami házra gyűjtött - Angliában, ezért csak néha kaptunk tőle csomagot vagy pénzt. Anyám külön munkát is vállalt, hogy egyedül is feltudjon nevelni.Mint gyereket engem a pénz akkor még nem érdekelt, mindig volt mit ennem , finomak is és mindig volt mibe öltözködjem.  Anyám sokat betegeskedett és egyre fáradtabban és elkeseredve indult munkába, mindene fájt.

Ezért mikor VIII. osztályos lettem mondta a nagy álmom, hogy gyermekorvosnő legyek nem lehetséges, mert ő nem bírja már, hogy én még egyetemre is járjak, olyan szakmát válasszak ahol hamar fogok fizetést is kapni.

Az általánosban szerencsém volt, lett egy remek barátnőm a Vera, akivel mindig egy padban is ültünk és szabadidőben is sok-sok boldog órát töltöttünk együtt, rengeteg nevetéssel! A kereskedelmi suliban meg megismerkedtem a kedves Kati barátnőmmel a házibulikra, moziba mindig együtt jártunk. A mai napig is vén fejjel mindkettővel napi kapcsolatban vagyok és végig kísértük egymás életét, mintha testvérek lennénk.

Mivel imádtam az Édességboltokba bemenni, remek finom csoki és mindenféle édesség illat volt ott, úgy gondoltam 14 évesen itt remek lehet dolgozni. Élelmiszer kereskedő lettem.  Már tanuló koromban is felfigyelt az ellenőrnő, kiváló képességeim vannak és ezért már 20 évesen egy kisebb üzletet kaptam vezetésre.   Tovább...tovább, míg Budapest egyik legnagyobb Élelmiszer áruházának lettem az igazgatója.Szerettem a szakmámat, tudtam az emberekkel bánni, most is a kisujjamban van minden a szakmának csínja-bínja!

A szerelem engem is utolért, de sajnos rosszul választottam, pár év alatt kiderült a kedves ember aki a férjem lett, masszív alkoholista. Számomra lehetetlen ilyennel együtt élni. Gyermekem sajnos nem született, így egyedül éltem tovább az élet rögös útjain. Sajnos a férfiről nagyon rossz véleményem van, mert sok  hazug, link alakkal találkoztam, akikről kívülről nem látszott, csak miután együtt laktam vele. Nagyon igaz az a két mondás, lakva ismerni meg a másikat, vagy messziről jött ember azt mond amit akar!

Véletlenül megismertem egy festőművészt, akinek rögtön megtetszettem és számomra sem volt közömbös.Óvatos voltam, mert annyit tudtam a művész emberek nagyon labilisak, nehéz velük együtt élni. De ha szerelmesek más a felállás és így elviselhető volt számomra. Odaköltöztem hozzá és több évet együtt éltünk.

Teljesen váratlanul - mivel jó karban volt - beteg lett és pár hét alatt kórházban meghalt. Utána jöttem rá, hogy mennyire szeretett engem, sok jót tett velem!

Ezután úgy döntöttem remek életem van egyedül is, nem fogok a sok hazug, csóró alakokkal ismerkedni, a régi baráti társaságom elég és élvezem egyedül is remekül az életemet!  Hálás vagyok végül is Istennek, hogy így alakult az életem, elégedett vagyok!  Ha kint ülők a virágos teraszomon  mindenféle lelki fájdalom nélkül, érzem, hogy boldog vagyok és nem hiányzik senki és semmi!

akacfau8krixerika.jpg

 

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxox

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PARTNERSZERZÉS... 50-en, 60-on túl!?

NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL LENNI!grandparents-2807673_960_720.jpgIlyen korban 50-en túl azt láttam sokan ott követik el a hibát, ha végre találnak megfelelő partnert, hogy elfelejtik az az ember már élt nélküle 50 évet!

Mindegy, hogy jól,  rosszul, lehettek ott mindenki életében vargabetűk, olyan dolgok amire nem volt büszke és mikor kiderül, akkor sokszor a másik fél eljátssza, hogy csalódott a másikban és nem erre vágyott, érdekes a "halálos szerelem" egyből tud váltani, mert nem azt kapta amit az illuziójában kergetett!?

Pedig jobb, ha tisztában vagyunk vele, makulátlan ember nincs, akkor sem ha saját magát igyekszik az ember így beállítani!

Bárkivel megismerkedik már ebben a korban partnerszerzés céljából, bizony mindenkinek "sok-sok vaj van már a fején!" Ezt az ujdonsült  partnernak csak apránként vagy egyáltalán nem is akarná elmondani, akkor is ha megszerette már a másikat!

Ezek sajnos a legtöbb esetben nem "örök szerelmek" csak kapaszkodások, hogy ne éljünk egyedül.........nagyon törékenyek!

Ritkán, de mégis létezik szerelem......tartósan is, ha már az elején őszinték vagyunk a másikhoz és ezáltal később nem okozunk csalódást..........tudjuk mit várhatunk a másiktól és mire számíthatunk!

Azt vettem észre nagyon fontos MÉG AZ ELEJÉN és NEM UTÓLAG! őszintén, becsületesen elmondani azokat  a nem tetsző, az ember életében elkövetett ballépéseket, amikre nem vagyunk büszkék, de hozzánk tartozik. Természetesen csak olyan partner esetében, akit úgy érzékeljük megérdemli az őszinteséget........!  Az elején elmondott dolgokat sokkal jobban elfogadja a másik szimpátia esetén,  mint ha az imádott és piedesztálra emelt partnerünkről utólag derülnek ki stiklik, amiket elhallgatott!

 

Ha tényleg szeretnénk tartósan, szeretetben együtt élni a számunkra kedves, szimpatikus, megszeretett emberrel, akkor első számú tudnivaló:  mindig hazugság mentesen, őszintén, becsületes  beszélni az életünkről.......!

 

solitude-2896547_960_720.jpg

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo