Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

HOGY BOLDOGABB, ÁLDOTT ÉLETED LEGYEN?

2019. szeptember 05. - Karácsonyi Klári

3314.jpg

FIATALOK,..... KÖZÉPKORÚAK,..... IDŐSEBBEK..........

Mit kéne tenni, hogy ne küszködéssel, gondokkal és bajokkal teljen el az élet nagy része....?

 

Egyszerűen és röviden szét kell nézni a világban és meglátni.........., hogy az boldogul és általában tud normális,......békés, egészségben eltöltött éveket leélni,  aki Istenhez tartozik nem SZÍNBŐL........hanem SZÍVBŐL.

  Sok-sok családot ismerek és látom , hogy generációkon át működik a tisztességes, becsületes, erkölcsös életet élők között az Isteni-i áldás és tudnak jól, bővelkedve, békességben, szeretetben, házasságban együtt élni,  értelmes, egészséges gyermekeket felnevelni, mert rajtuk van Isten áldása.....!  Ez látszik is kívülről........! Értelmes, intelligens felnőtteket nevelnek fel az ilyen családokban!

 

El KELL OLVASNI A BIBLIÁBÓL AZ V. MÓZES  28. - at komolyan végig minden ígéretét, áldását  Istennek és az átkokat is......... és rájövünk,.... Isten nem vicc.........(nem istenke, jézuska)............., pontos utasítást ad, miként tudod a földön jól és örömmel élni az életed! 

Isten a föld Teremtője, a hatalmas világmindenség ura!

  Jézus Krisztus meg a vérét adta mindenkinek aki hisz ő benne, hogy eddigi bűneitől megszabadulhasson, el ne vesszen és örök élete legyen!

Az Atya küldte hozzánk Jézust, a  gyarló emberekhez, hogy aki Istenhez akar tartozni és betartja az általuk előírt parancsolatokat............, védelmet, segítséget és áldást kapjon már itt a földön.

A Szentlélek meg mindenben segít, tanácsot ad nekünk, halljuk kedves, halk szavát belső énünkben,  lelkünkben, szívünkben.

 

Mivel Isten a szívedbe lát....ŐT SOHA NEM TUDOD BECSAPNI, tudja mit gondolsz igazából!

  Mintha elfelejtenék a hívő emberek  aki Istenhez tartozik teljes szívből...........az sok védelmet kap....... SOK ÁLDÁST  és a gonosz erők nem tudják olyan támadásnak kitenni.  Lásd Jób történetét, ott is csak Isteni engedéllyel nyúlhatott a gonosz Jób életéhez........!

Röviden a történet:

Jób élt nagy istenfélelemben, gazdagságban, boldogságban, örömben........a sátán azt mondta Istennek, persze azért hű hozzád, mert minden megkapod tőled, jó életet gazdagságot, de ha elveszed tőle.......biztosan elfordul tőled. Isten ismerte Jób szívét......és engedéllyel  kiadta a sátánnak, de avval a kikötéssel Jób életét nem veheti el.  Ezek után Jób  sorsa borzalmas állapotba került, gyerekei meghaltak, szegény lett, családja, gazdasága síralmas állapotban lett,  de  mégis Jób csak Istenhez imádkozott, panaszkodott, nem tudta mikor csinált olyan Istennek nem tetsző dolgot, hogy ezt érdemelte? Miért lett átkozott?  Bánkodott  szívében és még a barátaiért is képes volt imádkozni......, de sosem fordult el Istentől!

  Ezután eltávolította Isten Jóbról a csapásokat,  és kétszeresen visszaadta az Úr Jóbnak mindazt amije volt. Lett még sok gyereke , derék istenfélő emberek, és majd meghalt sokára Jób  jó vénségben, betelve az élettel! /Jób könyve 1-22 és 42.10-17/

 

NEM VÉLETLENÜL,  VAGY ZSARNOKSÁGBÓL adta nekünk Isten a parancsolatait amit be kell tartani, mert akkor a gonosz erő támadását a földi életben Isten minimálisra tudja csökkenteni.  De ha nem tartjuk be az előírt parancsolatokat, megnyitjuk a lehetőséget a gonosz esetleges támadásának a saját életünkben.

22833495_827432150798696_1930830016_o_2.jpg

Mivel örök törvény mindenkire a földön akár hisz valaki Istenben, akár ateista -  és az embereknek ez nagyon nem tetszik...! -  bármit teszel, minden cselekedetednek következménye van.  Ha jót teszel és tisztességes dolgot, annak jó következménye van, ha rosszat, becstelen dolgot, annak akkor rossz következménye van!

 

A Biblia szövege alapján amit elvetettél..........előbb vetünk mindig a földbe és azt fogod aratni.......,mert az aratás mindig utána van! 

Tehát ha mocsok, erkölcstelen, hazug, szélhámos, brutális, agresszív, munkakerülő és minden gonoszsággal párosult életet élsz...........ugyan ezt kapod vissza és a családodra és rokonságodra is kihat.......! 

Ugyan ez fordítva is működik,  ha Istenfélő életet élsz,   erkölcsös, tisztességes, becsületes, dolgos életet, ugyan ezt kapod vissza sok-sok áldással és sikerrel "szerencsével" az életben és a leszármazottaidra és a családodra, rokonságodra is kihat.....!

 

  És nem kell átkok alatt élni.......nyomorult módon, súlyos betegségekkel,  lelki betegen, autistán, skizofrénen,  személyiségi zavarokkal küszködni, - ezek a betegségek 40 % kal emelkedtek az utóbbi 25 évben! -, persze ezek nem orvosi szempontból, hanem a Biblia alapján mind átkok. (V.Mózes 28)

Természetesen itt nem olyan "átkokra" kell gondolni amit a Mari néni, meg a szomszédasszony, meg akárki mérgében átkokat mond és gonoszt kíván másoknak.  Itt az Isten szájából kimondott átkok vannak, aki elolvassa érteni fogja.......nagyon komoly (V.Mózes 28.)

 Itt teljesen szét kell választani az Istentől  és a Biblia tanításától a mai "modern" felfogást, zömében ateista nézeteket.

  A liberális gondolkodást és nevelés.  Mely szerint mindenkinek  joga van úgy élni , ahogy akar.....mindent szabad, úgy él ahogy neki tetszik........ és a szülők lenyomata 80 százalékban a gyerek, ha felnő.  Az orvosi érveléseket a betegségekkel szemben ők azt mondják  a genetika  állomány következménye.....

De minden mögött végül is Isten van, mert ha úgy akarja, holnap már nem tudsz felkelni az ágyból!

Nem véletlen az sem, Jézus mondja: keskeny az az út és kevesen vannak akik megtalálják azt,  ami az életre visz és széles az az út és sokan járnak rajta ami a veszedelemre visz.

 

Nem kell  szegényen élni, éhezni és anyagi gondok között, borzalmas házastárssal élni, ha áldást kaptál.

  Ma már kívülről is rögtön észrevenni  ezeket az átkokat és látni a  küszködő, Istentől távol élők keserves életét. 

Van lehetőség ezeknek az átkoknak a megtörésére......Istenhez,... Jézushoz és a Szentlélekhez kell tartozni és úgy is élni, ahogy meg van írva!

 

Ha áldás alatt élsz, mindezek másképpen alakulnak az életedben! Pl. Nem lesz nálad családi átok.....,nem részeges, munkakerülő, agresszív, élettársat választasz.............hanem, dolgozó, tisztességes becsületes embert.......aki házasságban, felelősséget vállalva, szeretetben akar veled együtt élni.........EZ MÁR ELEVE ISTENI ÁLDÁS AZ ÉLETEDEN!

  A Biblia alapján a rossz, küszködő életek zöme a bonyolult,  istentelen, erkölcstelen, becstelen, tisztességtelen élet következményei. 

Sokszor családi átkok, mert generációk óta így élnek emberek,  - szerintük így a helyes - és nem tudják miért is sújtja Isten haragja őket, miért is kell ennyit szenvedni?  MERT ISTEN HARAGJA LÉTEZIK.......

40143868_1807765952604825_5455618453249458176_n.jpg

 

Bármilyen korosztálynak, a fiataloknak, középkorúaknak, és idősebbeknek is Istennek tetsző életet kéne élni.  Már úgy nevelni a pici gyermeküket, saját érdekükben, hogy mire felnő a gyerek, sok-sok áldást kapjon a szülők révén!

 

EZ NEM MESE BESZÉD... látom tapasztalatból, 30-40 éve, hogy a Biblia szava működik a világban,.....és azt is tapasztalom, hogy az Isteni átkok (V.Mózes 28) is igencsak működnek!

Itt most ne mond azt, hogy szerinted a sok hazug, becstelen gazdag ember mégis milyen jól él? Kívülről.........te ezt látod, mert nem ismered őket, de a lelkében, szívében, gyerekei által, hozzátartozói által, mindenki aki nem Istennek tetsző életet él....bizony megkapja mindenki a maga büntetését......!

 100_8646_3.jpg

 

Természetesen nem kötelező Istenhez tartozni, lehet gúnyolódni és kinevetni........, mesének nevezni........, de attól még a világban ez működik.....és mindenkinek meg kell ennie, a cselekedeteinek a jó vagy rossz következményét.  Csak szét kell nézni körülötted a családban, rokonságban, szomszédoknál, munkatársaknál, ismeretségi körben....látni fogod, tényleg működik a Biblia!

Azt már többször bebizonyították a tudósok, ez a világ nem csak abból áll.....amit látsz most a szemeiddel....! A nagy meglepetés halálod után következik........!

MIT MONDOTT ISTEN...?

"Elődbe adtam ma néked az életet és a jót , a halált és a gonoszt. Mikor én azt parancsolom néked ma, hogy szeresd az Urat, a te Istenedet, hogy járj az ő útjain és tartsd meg ő parancsolatait, rendeléseit,  hogy élj és szaporodjál és megáldjon téged az Úr a te Istened a földön......." 

/V.Mózes 30.16/ 

LÉTEZIK ISTEN HARAGJA IS....!

"mert nyilván van az Istennek haragja  a mennyből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik az igazságot hamissággal feltartoztatják.

/ Róma levél 1. 18/

CSALÁDI, GENERÁCIÓS ÁLDÁS:

A apa Jonathan  jóságáért, jó cselekedeteiért......a fia Méfibóset irgalmasságot és segítséget kap Dávid királytól! 

"Monda neki Dávid: ne félj,mert kétség nélkül irgalmasságot cselekszem veled, Jonathánért a te atyádért...!

/Sámuel II.könyve 9. /

MIT MONDOTT JÉZUS...? KIT SZERET ISTEN...?

"Aki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem, aki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt...........Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet, és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk és annál lakozunk"   

" Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem. 

Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higyjetek Istenben, és higyjetek én bennem.  Én vagyok az út az igazság és az élet....senki sem mehet az Atyához, hanem ha én általam.

/János 14. 1-6  és 21-15/   /Máté 5. 17/

 42059444_2141231446089174_1893321300332511232_n.jpg

MIÉRT NEM BOLDOG SOK EMBER....?

Én a fő gondot abban látom, hogy egyszerűen nem tudják elképzelni, tényleg létezik egy mennyei világ,.......amiről nem sokat tudunk, csak amit a Biblia írt róla......, ezt mesekönyvnek gondolják.

Pedig ha komolyan vennék,  ha úgy nevelnék már  fiatal kortól is őket......,hogy mindenki halála után megjelenik a Teremtő előtt és ott már nincs apelláta......., bizony sokszor másképpen csinálnák a földi dolgaikat, ha biztosan tudnák.........Isten előtt nincs titok..... ítél.. és jutalmaz!

 

Istentől áldott békés, örömteli életet mindenkinek!

 

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxooxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr1815040642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása