Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

AZ ÉLET APRÓ ÖRÖMEI...........

2016. március 18. - Karácsonyi Klári

Milyen szépen süt ma a nap, gyönyörű idő lesz, hát  mégis csak lesz tavasz.. ? Gondolta Jutka és eldöntötte, mire a gyerek haza ér az iskolából palacsintával kedveskedik neki.

Kinyitotta a konyha ablakot, mert azért a palacsintának van komoly szaga a sütésnél. Az ablak a gangra nézz. A házbeliek akik arra jártak, mindegyik kedvesen beköszönt neki.

Már majdnem kész volt a sütéssel és kezdte volna tölteni, mikor a postás jött egy levéllel amit alá kellett írni. Micsoda isteni illatok terjengnek itt, mondta. Jöjjön beljebb a konyhába, mondta Jutka egy hirtelen ötlettől vezérelve. Milyent szeret? Kérdezte a postást, akit csak látásból ismert, mert nem sok dolga akadt vele és általában ezeket is mindig cserélgetik, nem mindig ugyanazok járnak. A középkorú férfi mosolygott és köszönte az invitálást. Én..-mondta Jutka diós- lekváros és mákos -lekvárosat is szoktam csinálni, majd finom túrosat citrom héjjal és csokisat.

Húúú.. csókolom ilyen választéknál, mindegyiket imádom, bármelyiket köszönettel fogadom. Gyorsan elkészített neki 3 darab különfélét. Leült a postás és élvezettel ette. Vizet is készített.. Nem is tudom, hogy köszönjem és sűrű hálálkodások közepette, folytatta a lábát nem kímélő hívatását. Jutka jó kedvvel folytatta a munkáját.

Már éppen befejezte a palacsinták töltését, mikor a szomszéd egyetemista Gábor köszönt be az ablakon és rögtön észre vette a halom már megtöltött palacsintákat.  Ez aztán a jó világ....mondta és nevetett. De régen ettem. Gyere be, nyitom az ajtót..,mondta Jutka. Csak kettőt kérek szabadkozott Gábor, de nagyon imádom, köszönöm szépen. A kettőt olyan élvezetesen kettő perc alatt  befalta, hogy Jutka oda tette elé az egész púpozott tányért, vegyél még nem sajnálom.... És Gábor vett, nem lehet abba hagyni olyan finom...mondta és egy elnéző vigyort vágott hozzá. Az ötödiknél állt meg, de csak a jó illem kedvéért. Mégis csak a szomszéd nem ehetek többet. Vidáman, nevetve búcsúzott és köszönte a fenséges étket.

Jutka nagyon jól érezte magát, ripsz-ropsz elvégezte még a hátralévő dolgait és rövidesen megjött a fia az iskolából. Örömmel fogadta, képzeld a kedvencedet készítettem.....és legugolt a III.-os kisfiához. De jó...mondta és átkarolta a nyakát, megpuszilta. Anya te nagyon szuper vagy........!

Azon a napon mintha  szebben sütött volna a nap, pedig tudja Jutka, hogy az emberek sokszor rosszak és irigyek és sok gond van a világon.........

fab209c5.jpg

A PALACSINTÁS TÁNYÉR ÍGY NÉZETT KI MÁR DÉLUTÁN.......

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr598491844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása