Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

MINDEN EMBER KERESI ISTENT!

2016. március 27. - Karácsonyi Klári

MINDEN EMBER keresi Istent......!

clouds-2085112_960_720.jpg

Nézem a tévét, Húsvét van s látom, hogy az egész világon keresik Istent!

Ugyan  mindenki másképpen nevezi, de úgy nézz ki, hogy az ember szívében bele van ültetve, hogy ő Istenhez tartozik. 

flower-2729059_340.jpg

 

Ez még az ateistáknál is így van, csak ők nem ismerik el, hogy igenis a belsőjükben, ha csendben gondolkodnak és befelé fordulnak érzik, hogy ott belül ahol a lelkünk létezik, van valami üresség! 

Ezt legtöbbször avval kompenzálják, hogy ne kelljen meghallani a halk, belső hangot, hogy egyáltalán nem foglalkoznak lelki-szellemi-érthetetlen dolgokkal, minden természetfelettivel kapcsolatos dolgot azonnal elutasítanak, így el sem juthatnak, hogy esetleg a legbelső énjüket meghallják.

Lefoglalják őket a világi dolgok, aminek van értelme és értelmetlen dolgokra ők nem pazarolják az idejüket. Legyen nekik a hitük szerint.

 

fractal-684736_340.jpg

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxox

A hithű zsidó ember,  nem  ismeri el Jézust megváltónak, de az Úr létezésében nem kételkedik. A Jeruzsálemi siratófal mindig tele van imádkozó emberekkel a világ minden tájáról!

jerusalem-980328_960_720.jpg

Jeruzsálem, itt mindig tele van turistákkal a siratófal a hívő embereken kívül is,....  ...azért ha már eljött.....biztos ami biztos,........sosem lehet tudni....az élet tele van meglepetésekkel!!??

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

Látom a Mekkába vándorlókat,  a sok milliós tömeget ahová csak hithű muszlim teheti be a lábát. Éjjel nappal kavarog a nép és keresi,  kéri az ő Istenének a segítségét, áldását.

makka-1004141_960_720.jpg

Szaúd-arábia, Mekka, Mohamed próféta szülőhelye, a muszlim hívők zarándokhelye. Az iszlám világ Jézust prófétának ismeri el és mint ilyen nem halhatott meg senki bűneiért és ezért nem is támadhatott fel. Isten megbocsájtja a bűnösnek a vétkeit.....!

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo     

Ugyanígy  van a sok-sok Hindu néppel, Indiában mindenki a saját Istenétől akarja a rá áradó áldást átvenni. A Buddha tanait imádó és tisztelő nem kevés ember is saját önös érdekéből reméli, hogy boldogabb jövő vár rá, ha átveszi és betartja a tanításait.

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

A Pápa áldására, húsvéti beszédére is sok-sok millióan kíváncsiak. Tehát a világon a legnagyobb számú kereszténység is esedezve kéri az ő Istenét segítsen, könyörüljön meg rajta.

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

És akkor még nem beszéltem csak tudom, hogy léteznek a számos ismert vallás mellett, rengeteg kicsi, de jelentős vallások, taoizmus stb.  Tehát minden ember tudja valamilyen szinten a szívében, hogy szüksége van Istenre! És halála után szeretne jó helyre kerülni, nem a "kénköves pokolba"!

 

11240769_461913434016064_3932558571627815313_n_1.jpg

      Ezt a csodás szőlőt is Isten teremtette  és a szőlősgazda szorgalmas munkája!

 xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

 Mindenkinek azért van saját Istene, mert máshol született, és ott azt a hitet ültették be a fejébe, vagy szabad akaratából úgy döntött, hogy ő is hívő ember lesz és mindenki úgy gondolja a saját hite az igaz a másiké a hamis!

 xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

DE...ahogy a kicsi és nagyobb gyermeknek igencsak szüksége van egy szerető édesapára, aki megfogja a kezét és kivezeti, elvezeti a veszélyes helyekről, megvédi, hogy ne kerüljön számára nehéz helyzetekbe, ugyanúgy a felnőtt embernek is szüksége van egy segítő, támogató Isteni kézre, ebben a kiismerhetetlen, erkölcsileg és brutalitásában, hamisságában is veszélyes világban!

hands-1797401_960_720.jpg

 

Éppen ezért gondolom, hogy az ember szívében bárhol a világban bele van ültetve, hogy létezik számára egy erő én úgy hívom Isten, aki az embert, örömre boldogságra és szép életre teremtette, de ez valahol, valamikor félre csúszott. Miért....?

Most már csak abban reménykedhetünk ha "rosszat" csinálunk megfogja  a Mennyei Atyánk a kezünket és megdorgál, de kivezet a kényelmetlen, életveszélyes helyzetekből........

Sajnos aki árva gyermekként nőtt fel, bizony tudna mesélni, mennyi hányadtatásban, bánatban volt része, mert nem volt édesanyja, édesapja.

 

Sok-sok ember úgy gondolja, beképzeltségből, "ki vagyok én?", erős ember vagyok nincs szükségem "mankóra" csak a gyengéknek, majd én elrendezem a saját életemet,  nincs szükségem holmi Isten félére...........és......... végig küszködi az életét!

Pedig vannak az életben olyan történések, pillanatok....amikor mi emberek már nem tudjuk megoldani az adott helyzetet  - gyermekét operálják, nem tud felkelni az ágyból, nem bírja tovább idegileg, lelkileg az adott szituációt -  és akkor bizony sokkal könnyebb nekünk..., mert van kihez fordulni segítségért....ami rendszeresen meg is érkezik!

 

Ezért én úgy látom, hogy a világon az emberek többsége keresi és kéri az ő Istenét - bárhogyan nevezi is,-  mert  saját érdekében rájött arra, hogy Isten nélkül lehet élni, de nem érdemes....!

 

12011187_616257168514020_7396146865657911676_n_1.jpg

 xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr348529592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása