Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

ÉRDEMES FÉLNI A MAGÁNYTÓL?

2016. március 04. - Karácsonyi Klári

ÉRDEMES HARCOLNI, HARCOLNOD A MAGÁNY ELLEN?

Gondoljuk csak át. Az életünk nagy pillanataiban, bizony mindig magányosan,egyedül vagyunk, hiszen a születésünket is már egyedül éljük át. Csak nem emlékszünk rá!

 

Mikor eltávozunk innen a földi létünkből, hiába ülik esetleg körül a beteg ágyunkat a szeretteink, bizony nekünk kell egyedül megbirkózni a halállal. Megint csak magunkban vagyunk és egyedül kell átélni a ránk váró jó vagy rossz pillanatot.

 

Tételezzük fel bárhol vizsgáznod kell, diplomát kapsz, érettségizel egyedül kell meg tenned a rád váró feladatot.

 

Mondjuk sajnos operációra szorulsz, ki mehet veled azok közül akiket szeretsz a műtőbe? Senki! Egyedül kell a nehéz pillanatokban lenned. Hiába van ott a kedvenc orvosod, a félelmet, egyedül, magányosan kell átélned!

 

Tudod, hogy a születéskor már mindenki kap egy halálos betegséget? Csak senki nem tudja, hogy ez a betegség mikor hatalmasodik el rajta és nem lehet tovább élni?

 

Amikor nagy öröm ér hiába örülnek veled, igazából az örül akivel a jó dolog történt! Belülről akkor is egyedül vagy, csak nem a bánattal vagy egyedül, hanem az örömöddel, a másik csak veled örül, de nem tud veled azonosulni.

 

Nagy bánat esetén is, neked fáj egyedül belül a legjobban, hiába mondják körülötted, hogy veled éreznek, csak együtt éreznek, de nem úgy fáj nekik ahogy te érzed a fájdalmat. Magányosan és egyedül kell a nagy fájdalmaddal megküzdeni. Ezt a terhet senki sem tudja rólad levenni!

 

Nem kell úgy félni a magánytól és az egyedülléttől!

 

Úgy is azt mondják más a magányosság és más az egyedüllét!

 

Jó néha egyedül lenni! Nem kell mindig a nagy zaj körülötted. Ha csak zajban vagy nem tudsz gondolkozni, nem tudod meg a csöndben a lényeget. Minden ami lényeges, csendben történik.......  Rájössz egyszer csak a csöndben, hogy szereted ezt az embert, akivel eddig nem sokat törődtél, vagy ki nem állhatod a szomszédodat.......,mégis sörözöl vele, mert utálsz egyedül lenni!

 

 

Ha egyedül élsz az üres lakás vár ha haza mész és érzed, hogy rád szakadt a csend, ne légy elkeseredve! Élvezd a csendet, sok jó gondolat születik meg akkor.  Ha úgy érzed, jó lenne már ha lenne veled, melletted valaki a lakásban is, akkor gondold át, mi a teendő? NEKED KELL MINDIG LÉPNED.........! A " belső hangodat " kell meghallani......és tenni ,hogy ismerkedj, hogyan?miként? Rá fogsz jönni mi a teendő ha figyelsz a belső hangodra. De ehhez csendben kell lenned, hogy meghalljad! Zajban, részeges tivornyázásban nem szól, nincs hang!

 

 

Ha egyedül élsz, de ha haza mész nem fog el a kétségbeesés, miért vagyok egyedül? Akkor nincs nagy baj. Biztos mindig van olyan ember akit szerethetsz és felhívhatsz ha beszélhetnéked van..... AKKOR IS NEKED KELL LÉPNED.......szervezhetsz színházi programot, összejövetelt, kirándulást, uszodai programot azokkal az emberekkel akikkel szívesen vagy együtt.  Este meg remek program lehet egyedül is  egy jó könyv, színes újság, szórakoztató film, internet, letyem-fetyem barátnőkkel, barátokkal telefonon, akik szintén egyedül élnek, de nem érzik magukat magányosnak!

 10007421_1436527653278426_8630853802506389086_n.jpg

 

Sajnos a magányosságra, egyedüllétre nem tud az orvos gyógyszert felírni amit beveszünk és megszűnik, elmúlik!

Nekünk... kell úgy élni,....lépni,.... segíteni.... magunkon, hogy az ismert közmondás ránk is érvényes legyen:  SEGÍTS MAGADON ÉS AZ ISTEN IS MEGSEGÍT!

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr828442844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása