Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

MINDIG KELL A TELJES ÖSZINTESÉG??

2016. március 04. - Karácsonyi Klári

shoes_1031591_1280-2.jpg

Férfi rokonom nagy gondban van!  8 éve él együtt a feleségével és van egy kis 5 éves kislányuk.      A helyzet úgy adódott, hogy egy új munkahelyre került, ahol rögtön észrevette egy hölgyike nagyon szép szemekkel nézz rá!

Zoltán is férfiből van, annak ellenére, hogy imádja, szereti a családját.  A kolléganő addig-addig nézegette Zoltánt  míg ki nem pattant a szikra és egy megfelelő napon névnap ürügyén elhívta magához "ártatlanul" Zoltánt is megünnepelni a jeles napot.  Na de az már nem a kolléganő hibája, hogy Zoltán megvárta míg minden kolléga búcsút vesz és ott maradt utoljára egyedül kettesben az ünnepelt kolléganővel Edittel.

Akkora már úgy oda voltak egymásért, hogy egy negyed óra alatt minden szégyenkezés, mellébeszélés nélkül Edit hálószobájában voltak.

Az éjszaka kellős közepén ért Zoltán haza. Az asszony furcsának találta a dolgot, de nem szólt.  Majd jött a hétvége, mintha mi sem történt volna élvezte a családdal töltött időt, de belül fájt neki a dolog, miért kellett megtennie??

Hiszen nem szereti Editet csak megkívánta, mert felkínálkozott neki  és hát azokat a szemeket nem lehetett nem észre venni! Mindig őszinte volt a feleségéhez és sosem volt ilyen kalandban része a 8 év házasság alatt. Úgy érezte nagyon nyomasztja amit tett, meg kéne mondani az asszonynak, de félt, hogy a jó házassága tönkre megy.  Végül is csöndben maradt, a kettejük közötti meghitt kapcsolat mintha össze gubancolodott volna, talán az asszony érzékeny antennái valamit érzékeltek?............Hétfőn a munkahelyen az első adandó alkalommal Edit már ott is termett nála és lopott csókkal üdvözölte.  kelletlenül viszonozta és mondta beszélnünk kell ezt nem lehet folytatni!  Edit felháborodott! Mit képzelsz én egy egy estés kurva vagyok?   Holnap este 8-kor várlak. Tedd szabaddá magad, nem érdekel mit hazudsz otthon.

Remek volt Edittel együtt lenni, férfi szempontból, de a feleségét szerette és a kislányától soha nem akart volna megválni.

Félt Edit bosszújától, ha nem megy el ide telefonál és elmond mindent a feleségének?

Végül is mondva csinált ürüggyel elment Edithez este, de az asszony már tudta valami itt nincs rendben!

Editnél rögtön avval kezdte Zoltán , nem lehet ezt folytatni értse meg Edit, hogy neki már 8 éve felesége van és imádja a kislányát, nem akarja a családját ott hagyni.

Edit gúnyosan nevetni kezdett, ez nem jutott eszedbe akkor este mikor direkt itt maradtál utolsónak?

Megnyugtatlak nem érdekel a feleséged és a gyereked, én csak téged akarlak!  Nyugodtan velük maradhatsz!

Nem tudok ilyen kétoldali hamis életet élni, mondta Zoltán és evvel minden köszönés nélkül ott hagyta Editet.

Félt a nő bosszújától, hogy elmondja az asszonynak. Ezért úgy döntött, hogy lesz ami lesz, el kell mesélnie a feleségének, hogyan keveredett ebben az ügybe bele - akaratán kívül?! -,ahogy ő mondta. 

A feleség romokban volt, de sejtette ,megérezte , hogy valami ilyesmi történhetett.  Legjobban az fájt neki, hogy egy átlagos semmit mondó nő tette ezt vele, de ugyanakkor tisztában volt, hogy Zoltán nem ártatlan bárány. A felajánlkozott húst bizony ő is elfogadta, elvette.   Tehát az ő férje Zoltán is ugyan olyan mint a többi "férfi".  Ez nagyon fájt neki............

Egy hétig sokat sírt és megfordult a fejében, hogy egyedül folytatja az életét a kislánnyal, de rájött az sem lenne jó megoldás!   De valami eltört a kettejük kapcsolatában és úgy érezte ha össze is lehet ragasztani az már soha sem lesz olyan mint régen.

Végül is Edit nem volt bosszúálló és nem tett semmit annak érdekében, hogy a feleség megtudja Zoltán kicsapongását, így ha Zoltán csendben marad, az asszony nem szerzett volna tudomást a férj kicsapongásáról, hogy a kolléganőjével szép kis estét csinált magának!

De mivel nem tudhatta Edit reagálását, és féltette a házasságát, úgy gondolta meg kell mondania a feleségének, mert nem akarta, hogy az asszony Edittől hallja. Tudta az megbocsájthatatlan bűn lenne részéről.

Azóta már egy év telt el. A házasság egyben maradt a kislányt mindketten egyformán szeretik, de a szívükben belül valami megváltozott............  Érdemes volt?............

 

Minden helyzetben őszintének kell lenni ??

Minden felkínálkozó alkalmat nem lehet kihagyni??

 

Várom tisztelt olvasóim véleményét, ilyen szituációban mi a helyes viselkedés, döntés?

Jól döntött a férj, hogy őszinte volt?

Jól döntött a feleség, hogy megbocsájtott?

Ki a fő bűnös, Edit a csábító vagy Zoltán a vadász?

Köszönettel várom véleményüket!

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr278442694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása