Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

SZÜLŐKNEK,nagyszülőknek ahol kicsi, pici gyermek van!

2016. március 08. - Karácsonyi Klári

images-1.jpg

 

Szeretném elmondani, hogy amíg picike a gyermeked, unokád nagyon oda kell figyelni, hogy a legtöbb szeretetet, törődést kapja.

 

Bármilyen lehetetlen helyzetben is vagy, de az a kicsi nem tehet arról, hogy világra jött, neked kell a jövője érdekében most amíg pici és kicsi minden tőled telhető, kedvességet, törődést és szeretetet megadni. Nem lehet számodra, nyűg, teher, köteles vagy, felelős érte a jövőjéért! És amit most kis korában 0- 1- 2- 3- éves korában kap tőled az az alapja annak , hogy később ha nagyobb lesz hogyan viszonyul hozzád a szüleihez!

 

Sok gond van a kicsikkel, de csak ha érzi, hogy szeretettel vagy iránta akkor lesz olyan bensőséges kapcsolat, hogy egészséges lélekkel megáldott gyermek, serdülő és felnőtt ember lesz belőle!  A gyermeknek nem lehet a szeretetet megjátszani, azonnal érzi ki igaz hozzá és ki az aki "színészkedik".

 

Kívánom, hogy minden szülőnek, nagyszülőnek legyen lehetősége, szépen szeretetben nevelni - nem vitában ,veszekedések közepette, anyagi gondok között, alkohol mámorban stb. - nyugodt környezetben, mert sokszorosan meghálálja a gyermek a későbbi korban ezt a pici korban kapott szeretetteljes gondoskodást!

 

Minél többet együtt lenni személyesen a gyerekkel, a konyhában is tartson veled vagy a papájával, ha tv-t néztek - neki valót - üljön az öledbe, szeretgesd, dédelgesd. Hidd el  megtérül később, mert sok-sok fiatal nem kapott elég törődést, stb. és most a szülő kétségbeesve kérdezi én jó voltam hozzá, miért lett ilyen.....?

 

Boldog, egészséges - testileg, lelkileg ,szellemileg - gyermekeket a jövőnek! De ez legtöbb esetben a szülőkön múlik!

images-2.jpg                                                                                            

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr638454818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása