Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

A BIBLIA alapján EGÉSZSÉGÜNK MEGTARTÁSA???!

2018. november 25. - Karácsonyi Klári

Egészségünk megtartása és a betegségből való gyors gyógyulás feltétele???!

100_9256_1.jpg

 

Mindenki látja, ha a gyümölcs, virág, növény és minden élőlény egészséges....!  Ugyan így  meglátszik ez az emberen is....., akkor is ha idős!  Nem csak a fiatalság szép.......bármilyen korban aki egészséges ember, lelkileg is, testileg is, - akkor is ha nem a mai  szépségideál-......akkor is az az ember bármilyen korban van, látszik rajta egészséges!

 

HOGYAN TUDJUK EZT ELÉRNI? Mindenki vágyik  az egészséges testre és lélekre!

 

KIZÁRÓLAG AZ ISTENTŐL kapott áldások tudják biztosítani  számunkra az egészséges és ezáltal jó, örömteli, boldog életet!  Mit kell ehhez tenni? A választ pontosan megkapjuk úgy az Ószövetségből mint az Újszövetségből!    És működik..... sok ismerősöm van akinél látom.......... te is elérheted!? Hogyan???

 

Az ember TESTBŐL és LÉLEKBŐL áll. 

A TEST az evés, ivás, éhség, dorbézolás,  ösztön,  testi kívánságok, szórakozások, szex kielégítésére szolgál.

A LÉLEK több részből tevődik össze. Benne van a  gyerekeink, családunk és egyéb barátaink iránti szeretet, a  segítőkészség, bánat,  sajnálat, öröm, szerelem......, gyász, különféle érzések, ...., művészetek és a zene élvezete...!  DE  a brutalitás, kapzsiság, depresszió, kilátástalanság, agresszivitás, gyűlölet, féltékenység, irigység is a lélekből indul ki.

  Van a lélek másik összetevője a szellem.......és ez ami halhatatlan bennünk emberekben.  Mikor az ember meghal ez a halhatatlan részünk megy vissza a Teremtőhöz, mert így rendelte az Úr!    Aki nem foglalkozik Isten dolgaival..., nem tér meg és az ateistáknak is a lélek ez a része a szellem  alszik...., de megvan mint minden emberben...! 

HA MEGGONDOLJA  MAGÁT az ilyen ember,  illetve Jézustól kap kegyelmet / János 15.16/  és Isten felé fordul......"megtér"..... közeledik Istenhez elismeri, hogy Ő létezik akkor az  addig alvó szelleme felébred, az addig testi emberből, szellemi ember lesz és minden érdekelni fogja amit Isten üzen neki?

 

46508738_346482826143011_1089920123990441984_n.jpg

 

Tehát az ember testből és lélekből áll a kettő együtt a szervezetünk! 

Ha mind a test és mind a lélek (a szellemünkkel egyetemben ) tökéletesen működik akkor egészségesek vagyunk!  Amíg a szervezetünket nem bontja meg semmi és egyensúlyban működik akkor úgy néz ki nincs betegség a testben. Akinek alszik a szelleme.......az hiányt érez legbelül, de ezt az orvosok nem érzékelik. Bármi ha történik és ez az egység megbomlik,  a test jelez betegség formájában.  Az orvosok, a testi... és a lélek gyógyászok próbálják különféle terápiákkal, gyógyszerekkel a mai  kornak megfelelően gyógyítani........kisebb-nagyobb sikerrel!

 

Mit ír az Ószövetség?  " És monda: ha a te Uradnak Istenednek szavára hűségesen hallgatsz és azt cselekszed ami kedves az ő szemei előtt és figyelmezel az ő parancsolataira, és megtartod minden rendelését: egyet sem bocsát reád ama betegségek közül, amelyeket Egyiptomra bocsájtottam, mert én vagyok az  Úr, a te gyógyítód. "    / Mózes II. 15. 26/

 

Tehát   FIGYELEM...kell az Isten beszédére,  HALLGATÁS az Isten szavára, és Isten Igéjének megfelelő CSELEKVÉS......ebbe bele tartozik az is mit ejtesz ki a szádon....., mert arra is figyelni kell!

09.jpg

AZ ISTEN LÉLEK (szellem) és akik őt imádják, szükséges, hogy lélekben (szellemben) és igazságban imádják. / János  4. 24/  JÉZUS MONDTA: A lélek az ami megelevenít a test nem használ semmit: a beszédek amit én szólok néktek lélek és élet! /János 6. 63/

 

 "Felele  Jézus és monda neki: ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk és annál lakozunk.  Békességet hagyok néktek....."   /János 14. 23-27/

40591355_2132449986967320_8135414678558867456_n.jpg

 Óriási kérdés és mindig felháborodásra ad alkalmat az embereknél....mi van a beteg gyerekekkel? 

A Biblia alapján az elődöknek.....szülőknek....stb. nem  tetsző viselkedése szellemi szinten az ok.  Isten tudja belül milyen romlott az ember......talán azért hozta ezt a törvényt,.... megakarta védeni az embert és gyermekét a földön és már a gyerekét csak szereti mindenki?   Ha azt akarja az ember, hogy a saját gyermeke és leszármazottja is jó egészségben és áldásokan részesüljön.......akkor  betartja a törvényt és nincs kitéve a gonosz támadásának itt a földön és az átkoknak!

Lássuk mit ír elő a törvény? 

3. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.

4. " Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi ahhoz hasonlót amelyek fenn az égben, vagy melyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak. 

5. Ne imádd és ne tisztelt azokat, mert én az Úr a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, akik engem gyűlölnek.

6.  De irgalmasságot cselekszem EZERIZIGLEN...! azokkal akik engem szeretnek és az én parancsolataimat megtartják.      / Részlet  Mózes II. 20. Tízparancsolat  a Sinai hegyen Isten az ujjával írta be ezeket  a törvényeket és adta át Mózesnak!/  

    Sajnos akinek beteg gyermeke van azt teheti, hogy megtér a Biblia alapján Istenhez....megígéri neki, hogy betartja a parancsolatait és kéri gyógyítsa meg a gyermeket.  A DÖNTÉS ISTENÉ....!

 

FIGYELEM...!!!

Isten nem zsarnokságból adta a Tízparancsolatot......hanem tudta nekünk csak így lehet  jó, békés és nyugalmas életünk a földön, ha betartjuk ezeket....!  Mert ellenkező esetben a cselekedeteinkből kifolyólag.......  nagyon gonosz támadásoknak, büntetéseknek, kilátástalanságnak lehetünk az elszenvedői.....!

 

DE REMÉNY MINDIG VAN  imádság által......mert maga Isten mondta: "Könyörülők akin könyörülök és kegyelmezek, akinek kegyelmezek" /Mózes II. 33.19/

 

22831140_1951535421725445_393896608_o.jpg

 

Ha hited van Istenben, Jézusban, Szent Lélekben,  a rendeléseiket igyekszel betartani........NINCS BENNED KÉTSÉGBEESÉS, mert tudod, hogy Istenhez tartozol és Ő mindig vigyázz rád,  igyekszik jó és egészséges életet biztosítani számodra  és betegség esetén sincs kétségbeesés, pánik.....,mert tudod segíteni fog.......továbbá tisztában vagy azzal életed hossza.......Istentől függ!

"És monda az Úr: ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy ő test, legyen életének ideje százhúsz esztendő" /Mózes I. 6. 3/

 

"Jézus pedig monda neki: Ha hiheted azt,....minden lehetséges a hívőnek."

 

  A könyv borítóján lévő, hívő hölgy Jolika  98 éves.

 JÓ EGÉSZSÉGET MINDENKINEK és Isten gazdag, örömteli áldását !

 

37635882_2094301537448832_3371674998103080960_n.jpg

 xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxox

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr9214391698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása