Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

BETEG A VILÁG,....NAGY BETEG!

2016. július 11. - Karácsonyi Klári

flower-garden-250016_960_720.jpg

BETEG A VILÁG,.........NAGY BETEG!?

 

"Ma úgy kén' , hogy egymást öleljék  Szívükre mind az emberek -

  De nincs itt hála, nincs itt béke:  Beteg a világ, nagy beteg......

  Kihűlt a szív, elszállt a lélek,  A vágy, a láng csupán a testé,

  Heródes minden földi nagyság, S minden igazság a kereszté...

  Elvesztette magát az ember,  Mert lencsén nézi az eget,

  Megátkozza világra jöttét-  Beteg a világ, nagy beteg........

  Ember ember ellen csatázik, Mi egyesítsen, nincsen eszme,

  Rommá dőlt a Messiás háza, Tanítása, erkölcse veszve.......

  Oh, de hogy állattá süllyedjen, Kinek lelke volt, nem lehet......

  Hatalmas Ég, új Messiást küldj: BETEG A VILÁG, NAGY BETEG....."

 

Ez a versét Ady Endre  1899-ben írta!!!!!! nem tévedés 1899-ben!

És mi van MA...?   2016-ban ?  Szerintem ugyan ez!?   A világ nem változik, akkor sem ha mondják, az emberek mindig ugyanazok maradnak!

 

Mindenféle tudomány és a technika fejlődik, hatalmas, értékes találmányok jöttek létre, megkönnyítik az ember munkáját, életét, betegségeket tudnak legyőzni az új gyógyszerek által, létrejött a világháló, DE AZ EMBER mégis sajnos ugyanolyan maradt, mint régen, önző, gyarló, hazug, irigy, kapzsi.........és így tovább!

 

Az ember panaszkodik, hogy ő jó, csak mások ilyenek! Szeretne boldogan, békében élni....mondja, de még a saját családjával sem tud békességben élni! Testvér harcok, nem beszélnek egymással, kapzsik, irigyek a másikra.

Gyerekek a szülőkkel és viszont, após, anyós, rokonság szinte az a csoda ahol békességben megvannak egymással!   Miért....?

 cow-1357210_180.jpg

Talán ha átállítanánk a gondolkodás módunkat!  Van egy remek példa rá:

Egy embernek van egyetlen tehene és megdöglik. Nagyon oda van, sír, panaszkodik, jajveszékel mi lesz vele? És akkor átnéz a szomszéd kertjére, ahol látja , hogy a szomszédnak is az egyetlen tehene békességben, egészségben legelészik, kutya baja.  Elfogja a sárga irigység és a következőket mondja az ég felé Istennek! Kérlek hatalmas Isten ha már rám ezt a csapást mérted, vegyed el a szomszéd tehenét is, dögöljön meg, nem bírom nézni, hogy neki mindene van!!!!

Bizony sajnos a sok torzsalkodás, veszekedés, vita, harag  még a családtagok között is abból van, hogy irigyek vagyunk a másikra, féltékenyek, hogy annak jobban megy, miért? Én is ugyanolyan rendes ember vagyok és miért élek ilyen nyomorult helyzetben? A másik az a rohadék....meg sem érdemli és mégis jobb neki!  Ez a kurva nő is milyen jó férjet fogott ki, én meg itt küszködöm evvel a szerencsétlen barommal!  Csak nekem nem sikerül semmi! 

Ki kéne próbálni másképpen szólni az ég felé!

Kérlek hatalmas Isten, ha már rám mérted ezt a nagy csapást, hogy az egyetlen tehenem megdöglött, segíts engem, hogy valamiképpen ne vesszek éhen, történjék valami jó is az  életben.  Én nem tudom a megoldást, mert csak egy ember vagyok, de Te Isten vagy, kérlek segíts nekem , hogy kimászhassak ebből a szorult helyzetemből és újra lehessen egy tehénkém vagy más, hogy meg tudjak élni és boldogan nézelődjek mint amikor még élt a tehenem!

A szomszédról említést sem kéne tennie, hiszen annak is megvan a maga baja, akkor is ha él az egyetlen tehene!!!!

Persze az imádkozás mellett nekünk is meg kell tenni ami rajtunk múlik! Munkát keresni ha nincs, dolgozni bármit és tisztességesen, becsületesen, nyugodt lelkiismerettel élni!  (Sajnos vannak akik nem is ismerik már ezeket a szavakat!)

ISTEN NÉLKÜL NEM ÉRDEMES ÉLNI!   Csak ő tudja a szívünkben belül lévő ürességet,  - akármilyen jó dolgod is van  -  betölteni, boldogságot, örömet adni és ha bánat vagy baj van, úgy lehet hozzá menni, mintha egy jó apánk lenne, akinek minden bajunkat ellehet mondani és segít!

Isten nem kőből épült házakban lakik, hanem a szívedben és amikor helyet adsz neki megtalálod a boldogságodat!

 

 

DE a világ már csak ilyen és nem is fog megváltozni,

CSAK A  SAJÁT SZÍVÜNK, LELKÜNK FELETT VAN HATALMUNK,...... akkor ha Isten segítségét kérjük!

Ha kéred Istent, hogy segítsen neked, mert nem akarsz a jövőben, veszekedve, haraggal a szívedben élni, nem leszel irigy a másikra - "mert annak a szemét embernek több van" -, nem szórsz átkokat emberekre, akkor sem, ha úgy gondolod megérdemli és elfog a méreg!  Kérjed, hogy te is szeretnél emberi módon békében, megelégedve élni, jó kapcsolatot a családdal, ismerősökkel, és  segítsen hozzá, hogy mind az meg legyen neked ami a normális élethez szükséges!   Ha szívből szólsz hozzá,...... segíteni fog......biztosan tudom! Arra is van lehetőség, hogy megtérjél hozzá és mindig Istennel járhatsz, ez a legjobb döntés az életben!

 

fishing-1209253_180.jpg

Érdekes, hogy a népmesék mennyire a szépre, a jóra, a tisztességre tanították a népet! Egyik legjobb példa erre az aranyhal meséje:

Egyszer egy szegény öreg halász kifogott egy aranyhalat. A hal beszélt és mondta neki, kérlek dobj vissza engem a vízbe és ezért teljesítem a kívánságodat. Mi legyen az?   Hát gondolkozott a halász, látta hogy a kis rozoga viskójukba már néha beesik az eső, mert a tető lyukas. Kérlek ad aranyhal, hogy a házunkba ne essen be az eső, mert már nem tudom megcsinálni, öreg vagyok!

Minden rendben csak eredj haza, szólt az aranyhal és eltűnt.

 

Mire a halász haza ért csak csodálkozott, hogy eltűnt a régi rozoga szegény viskó és egy szép, takaros parasztház állt a helyén még az ablakokban is virágok virítottak. Az asszonynak elmesélte mi történt.  Az meg nekiállt szidni....  Micsoda egy buta vén ember vagy te, hát egyből kellett volna kérned egy szép kastélyt, cselédekkel, hordókat arany pénzzel tele. Eredj vissza ízibe és mond meg a halnak ezt akarom!

Vissza ment a tengerhez a szegény ember várta a halat. Jött is mi a kívánságod? Elmesélte neki, hogy mit akar az asszony.

Minden rendben csak eredj haza, szól az aranyhal és eltűnt.

 

Mikor haza ért látja ám micsoda kacsalábon forgó kastély lett a ház helyett, ott pöffészkedik a felesége a lépcsőn, bundában, arany ékszerekkel és dirigál a cselédeknek, mindegyikkel csak veszekszik, ugráltatja őket.  Eltelt már vagy két hét is, megy az asszony a férjéhez.  Idefigyelj te buta ember, menjél el az aranyhaladhoz és mond meg neki, nem akarok kastélyban élni, azt akarom, hogy én legyek a tengerek királynője és az aranyhal is nekem szolgáljon!  Na lódulj...! Szedd a lábad!

Vissza ment a tengerhez a szegény ember várta a halat. Jött is mi a kívánságod?          Elmesélte neki, mit akar az asszony.

Minden rendben  csak eredj haza, szólt az aranyhal és eltűnt.....!

 

Mikor haza ért az öreg halász, látja ám se ház, se kastély, hanem ott a régi kopott viskó, aminek lyukas a teteje és ha esik az eső, beesik a tetőn keresztül. Ott ül az asszony a küszöbön és jajveszékel.......miért vagyok én ilyen szerencsétlen.....?

fish-881161_180.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr488880136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása