BUÉK! MINDENKINEK! Ételajánlatok!
Különféle káposzta ételek!
TOROSKÁPOSZTA: A sült sertéshúsba, ami jól meg van fűszerezve,bors, fokhagyma, kömény, babérlevél beleteszem a kimosott savanyú káposztát és készre főzőm.
SZÉKELYKÁPOSZTA: A pörköltnek elkészített sertéshúsba beleteszem a kimosott savanyú káposztát és együtt főzőm.
LUCSKOS KÁPOSZTA: Az édes káposztát felteszem sertéshússal fűszerekkel, paprika, kömény, babérlevél, fokhagyma főni, ha kész egy evőkanál liszttel , tejföllel habarást készítek. Kapros tejföllel tálalom.
KÖRÖMPÖRKÖLT és kocsonya mindig sikeres azoknál akik szeretik!
HURKA, KOLBÁSZ.......
SERTÉSPÖRKÖLT tarhonyával, azt hiszem mindenki eltudja készíteni!
FOKHAGYMÁS SÜLT HÚS vajas kukorica, bébirépa és spárga körettel!
KÖMÉNYES SERTÉS SÜLT, vele sült burgonyával és káposzta salátával!
FŐTT TARJA, különféle salátákkal, zeller-sárgarépa, vagy vajban párolt zöldborsó-sárgarépa.
Kímélőbb ételek! Sertés szűzérmék libazsírban párolt és sült. Valamint friss zöldségekből, vajban párolt karalábé, sárgarépa stb.
TEJSZíNES GOMBA, vajas rizzsel és zöldborsóval. A gombát ráteszem 2 fej libazsírban dinsztelt hagymára, só, bors, fűszerek ha már kész, akkor 1 dl tejszínt öntök rá és friss petrezselymet. tejföllel is lehet.
FASÍRT sok fűszerrel és vajban párolt zöldbabbal és körtével! Remek összhatás!
TEPSIBEN SÜLT FASÍRT, vajas zöldség körettel!
HÚSTORTA! A sovány sertéshúst, finom puhára párolom, sütöm. Majd egy kerek formába teszem a szaftjával együtt és sós palacsinta tésztát öntök rá, készre sütöm! Bármilyen salátával kiváló!
SÓLET füstölt sonkával, ahogy én készítem. Egy lábosba sok hagymát vágok libazsírral egy picit dinsztelem, majd az áztatott babot ráteszem, majd a pirított tarhonyát - gersli helyett- , sonkát, megint babot, tarhonyát, sonkát és a végén babbal befedem. Teljesen felöntöm vízzel. Pirospaprikát, zöldpaprikát, paradicsomot, fűszereket, még fokhagymát is teszek bele és keverés nélkül 3 órán keresztül közepes lángon főzőm. Fantasztikusan összeérnek az ízek, remek.
ÚJÉVI TRADÍCIÓ a LENCSE főzelék. Beáztatom este és reggel vízben felteszem főzni valamennyi füstölt hússal. De ha nincs úgy is finom lesz. Babérlevél, ízesítők, fűszerek, sok fokhagyma. Ha megfőtt 1 evőkanál liszttel és jó minőségű tejföllel behabarom. A végén egy pici ecetet is teszek bele.
ÉJFÉLKOR, ha nem csak sima virslit adok akkor egy zöldbabos, krumplis könnyű levesbe főzőm ki a virsliket, mindenki örömmel ette!
BÜFÉ ASZTALRA sok minden előre elkészíthető!
KELKÁPOSZTA saláta. Fűszeres vízben megfőzőm a kelkáposztát majd finom olajra kiszedem és főtt sonkát, juhtúrót, tejfölt teszek rá.
VIRSLI SALÁTA: Vajban párolt zöldbab, paprika, zöldpaprika együtt és apróra összevágott kifőtt virslit, kolbász, vékony sonkát összekeverek és tejföllel leöntöm.
FASÍRT, petrezselymes. burgonya, saláta, úgy tudom mindenki szereti!
RÁNTOTT HÚS mindig, bármikor, bármilyen salátával nagyon kelendő!
EGYBEN SÜLT FASÍRT (Stefánia) is mindig sikert arat a BÜFÉ ASZTALON!
KARFIOL, BROKKOLI: Mindig szeretik az ételízesítős vízben megfőtt karfiolt, amit olvasztott vajra szedek ki és ténylegesen teavajban pirított zsemlemorzsával öntök le. Teljesen más az íze, finomságos, ha teavajban készítem!
SÜLT SZALONNÁS tükörtojásra is remekül csúszik az ítóka!
SZARDÍNIÁS szendvics. A sprotnit vajjal elkeverem, pici citrom és kész.
KÖRÖZÖTT: Én juhtúróból szeretem, de van aki már tehéntúróból is csinálja! Nagy siker a hideg ételek között.
SVÉD GOMBASALÁTA ahogy én készítem: Olajban készítek sok hagymával egy gombapörköltet és ha kész még egy kis üveg sűrített paradicsomot is teszek bele és babérlevelet is. Pici citrom és finom pikáns lesz.
SÜLT PARADICSOMOK: A büfé asztalon mindig jól mutat. A félbevágott paradicsomot, fűszerezem és reszelt sajttal meghintem, megsütöm, finom!
LIBAZSÍROS, HÚSOS KENYÉR: Nagyon szeretik a libazsírral megkent kenyeret, amire apró sült húst vágok!
ALMA BUNDÁBAN: Könnyű és finom édesség a megpucolt felszeletelt almákat sűrű palacsinta tésztába forgatom és bő olajban kisütőm. Fahéjas cukorral szóróm meg. Melegen és hidegen is nagyon finom!
PALACSINTA: Örök sláger és bármivel tölthető, szinte mindenki szereti!
FINOM LEVELES TÉSZTÁBÓL, édes és sós is készíthető. Hamar kész és könnyű, Kevés szénhidrát!
Nagyon vékonyan lekvárral megkenem a tésztát, majd ráteszem a felvágott almákat és diót. Megsütöm. lehet különféle módon díszítgetni.
A felvágott almás darabokra lehet rátenni, vaníliapuding- szerűséget, vagy tejszínhabot!
LEVELES TÉSZTA: Ha vajjal megkenem és reszelt sajtot, sót, köményt teszek rá, pár perc alatt kész a sós rúd.
POGÁCSA: Nekem a legfinomabb és a legkevesebb faxnival járó pogácsa! Fél kiló liszt, fél kg tehéntúró és fél kiló vaj. Egy evőkanál só , 2 tojás sárgájával az egészet összegyúrni. Hűtőbe rakni 2 óra hosszára, kinyújtani, pogácsát készíteni , tojással lekenni és sajtot rá. Kész.
SAROKHÁZ: Ez a neve ennek a 50 éve nagy sláger volt süteménynek. Akkor még nem növényi szintetikus tejszínt használtak a cukrászok. Elvben csoki torta kéne hozzá, de bármilyen torta szelet jó, amit igazi tejszínhabbal teljesen bevonok. Minimum 3 órát kell állni alatta a tortaszeletnek. Mindenki imádta!
Mindenkinek egészséggel megáldott, szerencsés és örömökben gazdag, BOLDOG ÚJÉVET kívánok!
XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXO