Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

VÁRLAK NÁLAM VENDÉGSÉGBE! Ételajánlatok a hétvégére! 9.rész

2016. május 27. - Karácsonyi Klári

100_8263.jpg

A MAI VENDÉGEM EGY KEDVES BARÁTOM A ZSOLTI és az Ő KEDVENCE MEGLEPŐ MÓDON A PAPRIKÁS KRUMPLI -VIRSLIVEL, UBORKA SALÁTÁVAL és a RÁNTOTT HÚS!  Természetesen alkalmazkodóm a vendégemhez. Ezen kívül lesz még finom karalábé-borsó köret, valamint káposztás hús krumplival, cukkini,  eperleves, húsos szalonnás túrós tészta. Vacsorára meg, sonkás, zöldpaprikás, tojás és bundás kenyér díszítve.     BEFEJEZŐ RÉSZ!  Jövő héttől új indul! Címe: FINOMSÁGOK KONYHÁJA!

100_8862.jpg

PAPRIKÁS KRUMPLI: Zsolti levesesen szereti. Először egy kis libazsíron megpirítok gyengén 2 fej hagymát és beleteszek egy jó púpos evőkanál őrölt paprikát, bors, kömény, darált csípős paprika, és jól összekeverem, só helyett teszek bele ételízesítőt, mert nincs benne füstölt kolbász most,  és  kb.1 kg krumplit és felöntöm vízzel, hogy a krumpliig érjen. Mikor megfőtt , akkor teszem bele a bécsi virsli nevűt, de nem fedem le és így szépen átfő 5 perc alatt. Kész már a saláta lehet tálalni.

100_8712_1.jpg

UBORKA SALÁTA: Simán legyalulom, gyengén sózóm, cukor, ecet, bors egy pici fokhagyma, semmi víz, majd magától enged levet és vagy tejföllel vagy anélkül ki, hogy kéri. Zsolti tejföllel és dupla adagot kért!

100_8497.jpg

RÁNTOTT HÚS: Talán elég lesz?

100_8760.jpg

KARALÁBÉ KÖRET: Friss karalábét és zöldborsót egy pici vajon egy deci vízzel, sóval megpárolóm, dinsztelem, és ha puha kész. Semmi ételízesítő, csak a finom, friss karalábé, borsó íze így érvényesül!

100_8598.jpg

PÁROLT KÁPOSZTÁVAL SÜLT szaftos csirkemell, burgonyával: Előző helyen már leírtam!

100_8242.jpg

 EPER LEVES: Egy kis meggy befőttet a levével és egy apróra vágott almát megfőzöm a citrommal, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített lében. Mikor felforrt azonnal egy tejfölből és egy evőkanál lisztből habarást készítek és lassan belekeverem a szokásos módon ahogy a habarást kell. Mikor felforrt egyet azonnal lezárom és az előre elkészített apróra vágott fél kg epret azonnal bele öntöm a forró levesbe, de nem főzőm már. Lehet tejszínnel is tálalni. Minden friss gyümölcsből így csinálok levest. Pl. Őszibarack, sárgabarack, sárga dinnye.Lehet vegyesen is!

100_8384_1.jpg

TÚRÓS TÉSZTA HÚSOS SZALONNÁVAL: Szerintem ilyent már mindenki tud készíteni. Zsolti szerint fenomenálisan finom volt!

100_9000.jpg

CUKKINI SAJTTAL: Félbevágom a cukkiniket megsózóm és pici kaporral majd bővel sajttal megszóróm. 200 fokon megsütöm, kivajazott tepsiben kb 25 perc.

100_8478.jpg

MELEG TOJÁS VACSORA: Vendégem nagyon szereti a tojást is, ezért egy serpenyőbe  egy adag lila hagymát vajban megdinszteltem, zöldpaprikával, majd finom főtt sonkát szórtam rá és végül a tojásokat só, bors. Gyorsan összekevertem és már kész is, nem sütöttem túl soká, finom, szaftos lett.

100_8467.jpg

A bundás kenyerekre, amíg meleg volt szalámit és juh sajtot tettem, nagyon finom lett!

100_9175_ma_solat.jpg

A vendégem nincs oda az édességekért, de nagyon vicces és jókedvű. Így örömmel vette Zsolti és sokat nevettünk az EPERKE Törpéken csodaországban, ahol minden tele van hóval, de még sem fázik senki és a zöldelnek  a fák!

 

VÁLJÉK EGÉSZSÉGEDRE!  Evvel a  "Várlak Nálam Vendégségbe" sorozat véget ért!

 

Jövő héten: Új étel sorozat kezdődik!

Címe:   FINOMSÁGOK KONYHÁJA!   

Köszönöm, ha megnézed és ha valamelyik tetszik elkészíted!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr548741012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása