Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!

2017. december 24. - Karácsonyi Klári

ho43.jpg

                BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!

Nagyon szépen írja le az író egy régi tanyasi, falusi karácsonyt.

A lényeg ma sem veszett el, csak a legtöbb helyen már nem kályha zúg, a hó vagy esik vagy nem, de a gyerekek játszanak - mint mindig, - a háziasszony büszke a fénylő kalácsra és a finom étkekre. 

Nekem most jön a lényeg, "kik messze voltak, most mind összejönnek"!  Igen én nem azért ünnepelek, mert ilyenkor illik szeretni a másikat, .........nem, akiket egész évben szeretek, de nincs idő találkozni, átölelni egymást, most jó velük beszélgetni, édes perceket tölteni.  És akik a közelemben vannak mindig, azokkal azt ünneplem, hogy szerethetem őket! 

  Akiket szerettem, de már elmentek.........azoknak azt köszönöm, hogy voltak nekem és szebbé, boldogabbá tették az életemet!

  Boldogság ünnepélyesen együtt enni az asztalnál és ünnepi ruhában élvezni a hozzám tartozók közelségét!  Imádom a fenyőillatot és a fénylő karácsonyfát!

104_1604.JPG

 

  A Karácsony Ünnepe Jézus Születése elsősorban és  akik hisznek benne.......azoknak könnyebb megbirkózni az élet nehézségeivel..!

"Mikor elhagytak, Mikor lelkem roskadozva vittem, Csöndesen és váratlanul, átölelt az Isten!"   /Ady Endre/

jezus_szuletese_2_1322558_3646.jpg

 

Nem tudok elfelejtkezni arról és tiszteletem azon embereknek, akik mikor a világ keresztényei pihennek, élvezik az ünnepet, ők becsületesen végzik munkájukat, nyugodtak lehetünk, kikapcsolódhatunk. A teljesség igénye nélkül: mentős, orvos, ápoló, tűzoltó, rendőrség, vendéglátos, közlekedés, taxis, mozdonyvezető, művészek.......és sokan mások, három műszakos folyamatos üzemmódban dolgozók, stb. Köszönjük!

harzer-schmalspuhrbahn-3024504_960_720.jpg

 

KARÁCSONY

Ezüst esőben száll le a karácsony, a kályha zúg, a hóesés sűrű, a lámpafény aranylik a kalácson, a kocka pörög, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek a percet édes szóval ütni el, amíg a tél a megfagyott mezőket karcolja éles, kék jégkörmivel.  

Fenyőszagú a lég és a sarokba ezüst tükörből bókol a rakott fa, a jó barát boros korsóihoz von.

És zsong az ének áhítatba zöngve. Csak a havas pusztán a néma csöndbe sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.

 

                                                                                                 /Kosztolányi Dezső/    

 ho18.jpg

               BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!

 

XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXO

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr6113518777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása