Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

MIT KELL TENNED, hogy már itt a földön is érezd Isten áldásait?

2018. május 14. - Karácsonyi Klári

 

HOGYAN LEHET ISTENHEZ TARTOZNI?

Már itt a földön is érezni az áldásait, segítségét és csodáit?

Olvasom a sok ezer keresztények által látogatott facebook oldalon, hogy fel van háborodva valaki....hiszen "megtért Istenhez" - írja -  elmondott egy imát és még sem szabadítja meg a már 20 éve fennálló alkoholizmusban élő, később  már drogok használatát is igénybe vevő embert!?

 

Isten egyértelmű választ ad erre a Bibliában, csak el kéne olvasni!

Betartani az előzetes feltételeit és aztán lehet várni az áldást! 

Soha ne felejtsd el ISTEN ÉL,  létezik és a szívedben lévő érzéseket, gondolataidat tudja!

Őt nem csaphatod be, csak a körülötted lévő embereket.....ISTEN NEM EMBER!!!

CSAK MEGTÉRNI elfogadni JÉZUST megváltódnak....nem elég....!!! Be kell tölteni az Isten feltételeit!

MIT JELENT A MEGTÉRÉS?  A gondolkodás és életmód megváltoztatása.  Nem követem a világi gondolkodást, hanem Jézust követem, igyekszem megtartani az Ő és az Isten tanításait, parancsolatait.

Megalázkodás Isten előtt......elismerem bűnösségem - Isten szemében minden ember bűnös - és kérem állítsa helyre az életem.

A megtérés egy fordulatot jelent a bűntől való elfordulást és Istenhez való odafordulást jelent.

Akik az életük folyamán elismerték Isten előtt, hogy bűnös emberek, elfogadták Jézus Krisztust megváltójuknak a Golgotán kiontott vérével bűnbocsánatot nyertek, örök életet kaptak és be vannak írva az Élet Könyvébe!

Megtérni és megkeresztelkedni vízzel és Szentlélekkel.  /János 3. 1-36/

Végül a megtérés bizonyítja az engedelmet Isten parancsolataival szemben.

"Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához hanem ha én általam!" /János 14,6/

Jézus az út, az igazság és az élet!   Neki adatott minden hatalom mennyen és földön!  Jézus nevére meg kell hajolni minden térdnek a mennyben a földön és a föld alatt.  /Máté 28,18 és Fillip. 2, 10-11/

Nagyon leegyszerűsítve, mindenki által érthetően megfogalmazva az az ember számíthat megtérése után áldásokra, örömre, jóra és minden szépre,  HA a jövőben BECSÜLETESEN, TISZTESSÉGESEN és ERKÖLCSÖSEN, tiszta lelkiismerettel éli az életét, úgy alakítja a dolgait!

ISTENI ÍGÉRET áldásokról és átkokról, ami ma is működik!  Akit tényleg érdekel el kell olvasnia. V.MÓZES 28.

ENNYI A BOLDOG, ÖRÖMTELI élet feltétele, mert ha egészséges vagy te és a házad népe szeretteid, ha van megfelelő anyagi javad mindenre amire kell, szerető család, feleség, férj, gyerek, gyerekek, unokák vesznek körül, rendezett az élethelyzeted, még ha egyedül is élsz, jó munkahely, remek fizetés és nyugdíj szépíti az életedet. Ilyenkor már van kedved a boldog nevetésre élvezni az Istentől kapott áldásokat!

bumper-car-2369930_960_720.jpg

                                                    xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

 

ELŐTTEM VAN EGY PÉLDA,  Gyurka megtért Istenhez a gyülekezetben, elfogadta Jézust megváltónak egy imával....ezért örök élete van Jézus véráldozata árán és az EDDIGI BŰNEI meg lettek bocsájtva!

És mi van utána? Haza megy....ugyan úgy mint ahogy már sok éve csinálja este berúg, randalírozik, átkozódik, káromkodik, szidja a rendszert, az életet és várja, hogy Isten megszabadítsa......., fogja meg a kezét mikor pofán veri az asszonyt alkohol gőzös állapotban, idegesíti , hogy sírnak a gyerekek, elmegy és még  -megeszi vagy beszúrja - magának az utolsó filléren vásárolt ócska drogot is, mert ez az élet már elviselhetetlen, de ő nem tehet semmiről ő az áldozat, az ártatlan bárány.......meddig kell még várni, hogy Isten végre lenyúl, megfogja a kezét, nem engedi, hogy alkoholhoz nyúljon és semmi droghoz?   MIÉRT NEM SEGÍT MÁR??? Azért Isten, hogy segítsen!!!???

Gyurka mindent elfelejtett...azt, hogy Marinak azt ígérte mindig szeretni fogja......, de sose vette el feleségül, azért a két gyerek megszületett, Mari ott maradt mellette. Takarítónőként mindig talált munkát, hogy enni adjon a gyerekeinek.  Gyurkának minden munkahely már 6 éve rossz, elviselhetetlen.....mit képzelnek ezek???  Nem vagyok én állat, hogy halálra dolgozzam magam? Azért a szar kis fizetésért, még a hideg vízre valót sem adják érte én meg nyuvadjak bele a munkába?   Neeeeem, nekem van önbecsülésem..., engem úgy hívnak, hogy Kovács Gyurka és nem úgy, hogy Hülye Gyerek!  Inkább sehová nem megyek dolgozni!  Ha néha valamelyik haver mondja van jól fizető munka elmegyek alkalmilag  bútort szállítani, de különben nem teszem magam tönkre pár fillérért!  Nem tehetek róla, hogy ilyen nyomorban élünk, semmire sincs pénz....Isten nem segít!!!

                                                     xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

Aztán ott van a még Szabó Juli is. Detto olyan mint Gyurka csak nőben.  Nem arra születtem, - mondja - hogy munkával tönkre tegyem magam. Tanulni is utálok...tudok én már annyit, amennyi ehhez a mocsok élethez elég. Tudom mi kell a férfiaknak és ez a lényeg.  De ők is nagyon smucigok......úgy kell kihúzni belőlük azt a kis lóvét, hogy végre egyek egy jót és valami jobb göncöt vehessek magamnak.  Még szerencse, hogy a lányomat anyám elvállalta és eteti, gondozza, hogy elég nekem a magam baja is eltartani magam.  Én is megtértem a múltkor...., azt mondták Jézus minden bűnömet megbocsájtotta és örök életem van már ha meghalok......, de semmi változás az életemben....,nem értem?  Minek ez a megtérés ha nem élhetek itt már jól, tele lóvéval?  Munka sehol...igaz amit ajánlottak oda nem megyek. Reggel 6-ra kellett volna menni dolgozni, minek néznek engem...madárnak?  A vén asszony a múltkor a gyülekezetben szólt, hogy nem illik Istentiszteletre ilyen rövid szoknyában és mélyen kivágott blúzban, csábos ruhába menni úgy, mint aki az utcasarkon akar most éppen felszedni valakit!?  Mert Isten előtt illik tisztességes ruházatban megjelenni!

Tiszteletből.....aki feláldozta értünk az életét, hogy nekünk örök életünk legyen és megbocsájtja a bűneinket, akkor az Istentiszteletre tiszta, rendezett ruhában kellene megjelenni!

                                                          xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

Aztán ismerem még a Nagy Mihálynét és Nagy Mihályt is....ők is szidják, gyűlölnek mindenkit már a környezetükben, mert velük az Isten nagyon kibabrált.  Hiába jártak el vasárnaponként a templomba....., végig dolgozták az életüket, most öregségükre a kevés nyugdíjból csak hideg vízre valóra futja, meg kell gondolni minden fillért, megvehessük-e?  Azt gondolták majd bőségben élhetnek és nyugdíjasként nem lesz gondjuk.

Igaz, Mihály három műszakban dolgozott sok évet a bőrgyárban. De valamit elfelejtett.....végig ott lopott és úgy hozta ki - különféle trükkökkel - a bőröket a gyárból,  hogy szegény portás fel sem tételezte megint sok ezer forint értékű bőr ára a gyárból átvándorolt Mihály pénztárcájába. Abból voltak Svájcban nyaralni már akkor , mikor az emberek többsége még Bécsbe - nyugatra - sem tudott eljutni. Mihályné meg cukorka készítő kisiparos volt, tényleg dolgozott otthon nyomta a gépet, alkalmazott is segített,  jöttek a cukorkák és az összes búcsúba, vásárokon ott álltak a Mercedes autójukkal és nem hiába, vitték a portékáikat, nagy keletje volt, mindent eladtak.

Így tudtak, ebből tudtak a szeretet leányuknak is egy komplett házat felépíteni, ahová az be is költözött a férjhez menés után.

De persze a betegbiztosító, nyugdíjintézet felé ő csak egy szegény maszek volt, aki éppen csak éhen nem hal, minimál béren él!  Egész életükben, ahol lehetett "lopni" valamit.....hogy nekik több legyen....., lehetett hazudni bárhol, hogy nekik több maradjon a családi kasszában, minden lehetőséget.... "csalást, visszaélést" kihasználtak és igénybe vettek....úgymint sokan mások is az országban.   És csodálkoznak, hogy nincs rajtuk Isten áldása.....?

Pedig ők jó, rendes, dolgos emberek, segítették a gyereküket is felépítették neki a házát is - a bőrgyárból, sok-sok éven keresztül hazalopott bőrök árából, - szerencse, hogy sosem bukott le,  de hát van neki esze, nem ejtették a fejére...szokta mondani!   Az OTP-be is tettek félre....még szerencse ma is van ott busásan belőle,mert az ember gondolkodjon előre......., na de azért ez a kevés nyugdíj, főleg az asszonyé amivel kiszúrták a szemüket ez nem méltó hozzájuk!?  Szegény embert még az ág is húzza....mondják sokszor, na de, hogy még az Isten sem segíti őket...mindig bajok, betegség.....ezt már nem értik!  Mi rosszat tettem én, hogy ezt érdemlem?

                                                      xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxox

A TÖBBI SOK EZER  "Kovács Gyurkáknak és Szabó Juliknak,  Nagy Mihályoknak és Nagy Mihálynéknak " fel kéne fogni, hogy ISTEN nem EMBER!  

2018-01-06.jpg

Egy szuverén ÚR ISTEN, ahogy a Bibliából megismerhetjük, valószínű soha nem érthetjük meg  Őt teljesen amíg élünk.  Ezt el kell fogadni, hiszen a parancsolatait is miattunk adta...hogy ha betartjuk......nem tud a gonosz minket támadni és elvenni az Isten által nekünk szánt örömteli életet!

Az emberek többsége magát makulátlannak tartja, hogy ő nem bűnös, csak a körülmények alakultak rosszul, a másik a harmadik a bűnös ő csak egy ártatlan áldozat.

Isten parancsolatait be kell tartani és az előírt feltételeit is, hogy az annyira áhított és felüdülést hozó Áldásokat várhassuk és Áldott, Boldog, Örömteli Emberként élhessünk!  Már most itt a földön is!

Hiszen Isten az Embert, örömre, boldogságra teremtette és nem küszködésre, betegségre, nyomorúságra!

 

 Rajtad múlik, miként döntesz, akarsz-e Istenhez tartozni?  Elfordulni a bűntől, betartani az Isten parancsolatait  és élvezni az Ő áldásait, segítségét, csodáit!

 

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxox

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr5613914884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása