Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

BUDAPEST DICSÉRETE! ....és egyebek!

2016. április 19. - Karácsonyi Klári

BUDAPEST, Európa legszebb fővárosa!

Köszönjük ezt a gyönyörű felvétel Rizsavi Tamásnak!

Most jöjjenek a dalok amelyek mind a mi szép Fővárosunkról szólnak! Érdekes, hogy a most itt élőknek nem jut eszébe dalt írni róla...? Miért?

Ez a most következő kedves dal olyannak mutatja be Budapestet, mint amikor semmi gondunk, bajunk nincs és ténylegesen élvezni tudjuk az életet ebben a szép városban!

Én itt születtem, nekem természetes, hogy ilyen szép a város!

 

                               XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOX

 

Ma már 2016-ot írunk. Sajnos nem emlékszem már mióta jelentek meg az utcán a hajléktalanok.....Elég régen! Én szeretek a miérteken?....elgondolkozni! Miért...?

Ahogy én látom és tapasztaltam,  ez teljesen független a párt rendszertől!  Én  tudom, mert már a Kádár korszakban is dolgoztam. Talán a szülőknek, komolyan oda kéne figyelni a gyermek nevelésre, elmondani neki nyomatékosan, hogy akkor van esélye felnőtt korában boldogabban élni, ha olyan felső iskolával rendelkezik, amivel több fizetést tud keresni és így anyagilag biztosítani tudja magának a jogosan felmerülő igényeket a mai világban. Nagyon komoly felelősség van a szülőn, milyen irányban nő fel a gyermek. Nagyon sok szeretettel és őszinteséggel, odafigyeléssel kéne viseltetnünk a gyermekeink iránt.  Sok időt vele tölteni közösen és biztosítani, hogy a legfontosabb számunkra és szeretjük, akkor is ha éppen  rossz jegyet hozott. Az iskolának nincs ideje nevelni! Akkor is ha mindent megtesz a tanár, hogy jó példával járjon a gyerek előtt.  A Mi feladatunk a gyermekünket szeretetben, példamutatóan felnevelni!   Talán így elkerülhetjük, hogy csupán a  nagy balhé és a haverok kedvéért hozzá nyúl az első kábítószeres dologhoz.  Ne az legyen neki a "jó buli"" ha tök részegre issza magát! 

Ne legyen "égő" aki intelligens, udvarias és jól öltözött,  és nem a csordával tart a nyomorult végzete felé az örökös pénztelenségben, a kivagyiságban és a munkakerülésben.

Nekünk szülőknek kell megtanítani a gyereket, becsületesen, tisztességesen élni, iskolái elvégzése után természetes dolog, hogy dolgozni kell!!! és abból a pénzből ésszerűen gazdálkodni.

Na de itt van a kutya elásva, ha csak annyi havi fizetést kap, hogy vagy  a lakás bérletet  fizet ki -  a szülök nem vettek neki, bármi okból öröklakást,  és mert önállóan szeretne már 20 éven felül élni, -  vagy eszik és ruházkodik... ! Egyedül élve, egy fizetésből nem tud sok ember lakást bérelni és még enni is, élni  is és ruházkodni is ! Akkor mit csináljon? És miből művelődik, könyvet vesz, uszodába, színházba, moziba, nyaralni megy?  Miből...? Mind, mind horribilis összegekbe kerülnek és jogos igények a normális életre!

Milyen messzire mentem el a hajléktalanságtól?

Akkor sem biztos, DE REMÉNY LEHET RÁ, ha a szülő mindent meg tesz, hogy a gyermekét a tisztességes, becsületes életre, munkára nevelje,  jó példával jár elő , talán nem kell félnie soha, hogy gyermeke a hajléktalanok keserű kenyerét fogja enni.

Én mindig azt láttam, hogy sok ember akinek alacsony a végzettsége, bizony fele annyi pénzzel - vagy még annyival sem -  rendelkezik a megélhetéshez, mint más. ( Akik lopnak, csalnak és úgy van pénzük, azokról  most nem beszélek)

Megtörtént  a példa:  Egy falusi házzal és több gyerekkel rendelkező férfi úgy viselkedik,  megszűnik a jelenlegi munkája, emellett részeges, link életet él és a felesége elválik tőle. Ennek az embernek nincs pénze már új fedelet vásárolni, megy az utcára. A gyerekek és a feleség marad a házban.

Aki már kint van az utcán kell egy saját, erős akarata is, hogy legyen, összeszedem magam és megpróbálok segítséget kérni,  - rengeteg segély hely van - akarok bármit, de  dolgozni, pénz keresni és emberibb életet akarok élni, mint , hogy egy aluljáróban, koszos, büdös paplanok között a földön fetrengjek egy vodkás üveg társaságában. Akkor már jó nap van, ha vodkát tud venni!

Én is beszéltem egy pár fedél nélkülivel. Azt tapasztaltam, hogy nagyon sokan, pszichés betegek, akiknek úgy alakult az életük, hogy  már nincs család, szülő, aki biztosítaná számukra a normális ellátást, életet és ők egyedül nem akarják, nem is tudják magukat fenntartani. Aztán vannak az alkoholisták, azt mondta az egyik, - nekem már így jó ahogy van, én már nem érzem jól magam, ha józan vagyok!

Sok hajléktalannak sajnos az a hozzá állása, - nekem nincs pénzem én egy szerencsétlen ember vagyok! A sok másiknak akik dolgoznak van sok pénzük, miért nem adnak nekem a szerencsétlennek.....?  Aztán vannak a sokféle okból  - szociális és pénztelenségből  - utcára kerültek, akikkel sok-sok ember hívatásból próbál még "embert" faragni, kemény , fáradságos munkával. Több-kevesebb sikerekkel néha sikerül, vannak még csodák is! Ha nem is sok!

Egy dolgot kéne minden embernek a szeme előtt tartani, örök érvényű igazság ilyen ügyekben: AMIT VETÜNK AZT ARATUNK!

Ha szemét, mocsok, tisztességtelen, becstelenséget, linkséget, hazugságot, rossz dolgot művelünk, annak is lefogjuk aratni a gyümölcsét, előbb vagy utóbb! Amit vetünk ha nem is holnap, akkor holnapután vagy egy idő után, azt fogjuk  learatni!

Ha rendesen, becsületes úton próbálunk érvényesülni, dolgozni - és emberi módon meg is fizetnek a munkahelyen -, igyekszünk, mindenben korrekten, megbízhatóan, szavahihetően, jó indulatúan eljárni, meg kell látni előbb vagy utóbb amit vettetünk azt a jó gyümölcsöt fogjuk learatni!

                             XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOX

GÁRDONYI GÉZA SZAVAI JÓ ÚTMUTATÁS MINDENKINEK!

" Bármily titokban cselekszel is rosszat, sötét árnyéka felkél és kísér és szenvedéssel fizet hétszeresen és hetvenhétszeresen! 

S bármily titokban cselekszel is jót, virága évek múlva is a fejedre hulldogál !"

"A tetoválást gyűlölöm. S mégis szeretném sok embernek a keze fejére ráíratni: Minden cselekedetnek van következménye!"                                                                                                                                                            

                              XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXO

 Milyen remek is vidáman énekelni!  A Római Part is Pesthez tartozik!  Ha nem vagyunk betegek és a szeretteink is jól vannak, van elég pénzünk az élethez amire kell, akkor tényleg örömmel énekelni tudjuk ezt a kedves dalt!

DE van üröm is az örömben. Utána néztem akiket láttam, már sajnos senki nem él!  Úgy gondolom, próbáljunk úgy élni, létezni hogy amíg lehet, csak jót, szépet, kedveset adjunk a másiknak, nem kell mindenért veszekedni, mindent megbosszulni, hiszen tényleg nagyon hamar lejár mindenkinek az élet órája!

Akiket szeretünk, mindig mondjuk is meg nekik....Hiszen ha tudják is,....de mindenkinek nagyon jól esik hallani!

Kabos László a kiváló színész igazat énekelt! Egyik születésnapi műsorában adta elő ezt a dalt. Sajnos már ő sem énekelheti el személyesen!

bonn_013-3.jpg

Budapest, Budapest, te csodás..! bonn_033-3.jpg

IGAZI  VICCES PESTI  ATTRAKCIÓ! Ilyent nem látni sehol! A Keletinél egy kirakatban, békésen megfér egymás mellett egy Temetkezési iroda hirdetése, egy Társasházak Képviselete, Házak takarítása, Rendezvények irodája, emlékműhely és még a Társkeresők is találnak programot, ismerkedési lehetőséget! Mind ezek egy kirakatban , ilyen CSAK PESTEN LÉTEZHET!

 Igazán szép, hangulatos és sok színű Budapest!

Csoda szép felvételeket láthatunk  különleges szögekből, nézzük és csodáljuk együtt!

                                  SZERETLEK BUDAPEST!

                                  FŐVÁROSUNK GYÖNYÖRŰ!

Aki nem itt lakik, kellemes kirándulást , nyaralást, nézelődést kívánok neki!

 

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxox

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr118643386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása