Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

HÚSVÉTI GONDOLATOK............

2016. március 25. - Karácsonyi Klári

lilac-2846564_960_720.jpg

Mivel a  HÚSVÉTOT  nem a nyúl és a tojások miatt ünnepeljük, így eszembe jutottak az alábbiak..............

 

Úgy érzem az ember  olyan, mint egy nagyon értékes, egyedi, de törékeny porcelán váza! Csak egy példányban készítették és mindegyik nagyon szép a maga valójában, de sokszor ez nem látható, mert a váza vagy koszos, piszkos, vagy csorbult, de ha szépen megtisztítjuk a rá rakodott portól, szennyeződésektől akkor meglátjuk, hogy tényleg milyen szép alkotmány is ez, de eddig nem vettük észre......

És jaj.....csak egy másodperc....és a váza leesett, eltört összeragasztani már nem lehet.....

Ott sorakozik a polcon a sok szép, egyedi és megismételhetetlen értékes darab, de bizony egyik  váza sem tudja, őt mikor fogják lelökni és akkor menthetetlenül leesik, darabokra törik és mint egy értéktelen tárgyat összesöprik és a szemétbe hajítják!.......

Vajon tényleg a szemétbe dobják......?

56dc8ec1c68a3-viktoria-mintas-herendi-vaza-50-cm.jpg

 A HÚSVÉT kapcsán eszembe jutott egy régi történet..........

A dolog Budapesten történt, de bárhol, bármikor a világban megeshet......

Az öreg Simon már egyedül élt és mivel az egyik lába mindig beteg volt, ahogy öregedett egyre nehezebben esett neki már a járás, de azért még mindennap kiment az utcára.

A  templomot rendben tartó szolgának feltűnt, hogy egy kopottasan öltöző öregember mindennap délben 12-kor  bejön a templomba és oda megy az oltárhoz, megáll egy perce és már megy is kifelé.

Vajon minek jár ide? Morfondírozott magában....annyi sok itt az érték, soha nem lehet tudni, jobb lesz ha szólók a papnak.

A pap elgondolkodott,... jobb lesz ha szemmel tartja mondta, vagy kérdezze meg tőle mit akar? A szolga így is tett. Másnap megkérdezte a vén Simont.  Mondja, minek jár maga ide?  Minek....? Hát Imádkozni!...válaszolta az öreg.

Na,na...ahhoz túl kevés ideig marad!

Én nem tudok hosszú, cifra imákat mondani, de mindennap délben eljövök ide, megállok az oltár lábánál és azt mondom:

JÉZUS itt van SIMON! 

Tudom, hogy ez csak egy kicsi ima, de úgy érzem az Úr meghallgatja!

Történt aztán, hogy egy esős időben Simon megcsúszott az úttesten és egy teherautó elgázolta. Súlyos sérülésekkel kórházba szállították....

Feltűnt az ápolónőnek, hogy az öreg a sok és fájdalmas sérülései ellenére, sohasem panaszkodik és mindig jó a kedve....Ezt meg is mondta neki.  Hát hogyan is lehetne másképpen válaszolta Simon, hiszen mindennap látogatom van!  Látogatója......!? csodálkozott az ápolónő, hiszen soha nem látok magánál senkit sem.

De, de... mindennap délben  12-kor itt van,

megáll az ágyam lábánál és azt mondja: SIMON itt van JÉZUS!

 

grandpa-2810809_960_720.jpg

 xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxox

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr568524620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása