Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

MIT FŐZZEK...? Egyszerű étel ajánlatok reggelire...ebédre...vacsorára! 6.befejező rész!

2016. szeptember 15. - Karácsonyi Klári

 

Kedves Olvasóim!   Ezen a héten is vegyes mindenféle ajánlattal jelentkezem!  Kérem akinek kedve van rá és megfőzi, megsüti nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

 

100_9092_1_-1_1.jpg

100_8760_1.jpg

 Rántott sertés vagy csirke hús vajas karalábé és borsó körettel: Nálunk ez mindig sláger. Rántott húst mindenki tud készíteni. A felaprított karalábét és borsót  kevés vajra teszem pici vízzel és megdinsztelem fedő alatt, csak sót és borsót teszek hozzá, hogy jól érezni lehessen a finom karalábé, borsó ízt, majd petrezselymet teszek rá.

100_8429.jpg

Finom sajt leves: Különféle zöldségeket egy kis libazsíron megdinsztelek ,majd felengedem és bio marhahús levesport teszek bele, bors, kömény, fűszerek. Mikor megfőtt turmixolom és reszelt sajtot, pici tejfölt teszek hozzá!

100_8987_1.jpg

Paradicsom leves: Nagyon egyszerűen csinálom.  Pici zsíron megpirítok valamilyen apró levestésztát és erre ráöntöm a házi paradicsomszószt. Pici pirospaprikát, bors, ételízesítő. Mire megfő a tészta benne, kész. Nem rántom be elég a tésztából a sűrűség, aki akar tehet bele pici cukrot is, bazsalikomot is!

100_0490-1.jpg

Finom különlegesség!  Sertés szűzérméket libazsírban, sok fokhagymával, bors, só  puhára sütöm. Paprikával, zöldborsóval rizst készítek és tiszta tokaji borban (furmint)  főtt almát kínálok hozzá. Az almákat felszeletelem és tiszta borba beleteszem, pici fahéj, szegfűszeg, de semmi cukor! 5 perc és kész, finom!

101_0146.jpg

Csípős paprikás csirkemell: Egy tepsit kikenek libazsírral. A felszeletelt csirkemellet először darált  erős Pista félével kenem meg - én készítem - majd lisztbe mártom és a tepsire teszem. Egészben hagyott burgonyát is teszek hozzá, lefedem alumínium fóliával egy órát 200 fokon sütöm, majd még 15 perc fólia nélkül.

101_0149_ma_solat.jpg

Így tálalom, bármilyen salátával remek!

101_0112.jpg

Sokan szeretik a cukkinit! Vajazott tepsibe szépen ráteszem a karikára vágott , ételízesítővel megszórt cukkiniket. Majd sűrű palacsinta tésztát készítek, -csak tejjel - és ráöntöm. Sütőben 200 fokon szépre megsütöm.

101_0116.jpg

Ki miként szereti, tejföllel, reszelt sajttal tálalom!

100_8342_1.jpg

Darált sertéshús, sajttal:  Fél kg sertéshúsba elkeverek 25 dkg sajtot, 2 egész tojást, fűszereket, -ki mit szeret-  és gombócokat készítek belőle, kizsírozott tepsibe teszem és fólia alatt  kb. 50 percig sül 200 fokon, majd fólia nélkül 5 perc. Bármihez jó, főzelékhez stb, de én fokhagymás mártással tálaltam és rizzsel.

100_8351_2.jpg

Főzelékhez feltétnek is finom!

100_8661.jpg

Ez az amit nem lehet megunni, soha-soha nem lehet megunni...........az igazi magyar lecsót!

100_9680.jpg

Azoknak ajánlom a következő három ételt, akik a könnyű ételek kedvelik! Mindenféle vegyes salátákat, hagyma, sajt, paprika, paradicsom összevágva és joghurttal vagy tejföllel leöntve, só, bors és a tükör tojással már érezhető, hogy ettünk is valamit.

100_8110.jpg

Vajban párolt zöldbab és pici  füstölt sonkát vágok bele, és kolbászokat vagy virslit.

100_8123_1.jpg

Még több paradicsommal és teljesen leöntve fokhagymás tejföllel , egészen más íz!

101_0020.jpg

Lecsós tarhonya, sonkában tekert virslivel és paradicsomban főtt tojással:  Egy kevés libazsíron megpirítom a házi tarhonyát, majd beleteszek paprikákat, hagymát, stb és lecsósan megcsinálom, felengedem  kevés vízzel, hogy a tarhonya is megpuhuljon. Szendvics sütőben megsütöm a tojást és a virslit is!

101_0032.jpg

Önmagában is finom, friss kenyérrel és különféle mártásokkal!

100_0500.jpg

Főtt hús tejfölös, juhtúrós, hagymás szaftban:  Két recept miként tudjuk hasznosítani, ha már meguntuk a levesben megfőtt húst.  Pici zsírban, egy hagymát dinsztelünk,  bele a húst és tejfölt, juhtúrót kb. 5-8 perc összekeverjük és kész!

101_0229.jpg

Főtt hús, csípős lecsóra rászedve, krumpli vagy rizs vagy tészta hozzá!

100_8367-1.jpg

Lencse főzelék: A lencsét előző nap beáztatom, majd másnap reggel felteszem főzni, egy kis füstölt hússal, vagy szalonnával, vagy csak hús nélkül ételízesítővel, babérlevéllel, bors, kömény. Annyi vizet teszek rá, hogy jól ellepje a lencsét. Mikor már puha csinálok egy pohár jó tejföllel egy púpos evőkanál liszttel habarást és óvatosan belekeverem. A végén én teszek bele még ecetet, hogy pikáns legyen.

100_8591_1.jpg

Töltött paprika: 50dkg darált sertéshús, 20 dkg rizs, 1 tojás és 1 sárgája, fűszerek, paprika, bors, só, és egy diónyi darab zsírt összekeverek és megtöltöm a paprikákat , majd felteszem ételízesítős vízben főzni. Ha kész kiveszem a paprikákat, már alig van viz a lábos alján és beleöntök saját paradicsom levet, pici cukrot és vissza a paprikákat, együtt főzőm még 15 percig.  Krumpli pürét készítek hozzá.

100_0449_ma_solat.jpg

Húsgombócos savanykás leves: Az előbb leírt gombócokat elkészítem és felteszem vízben főzni, marhahús leves porral , babér levél, bors, kömény. Mikor puha 1 tejföllel, 1 evőkanál liszttel habarást készítek és a végén még egy kis ecetet is adok hozzá.

100_0474-2.jpg

Sertés vagy csirke hús sörtésztában: A szokásos módon előkészítjük a húsokat, klopfolóm, sózóm, majd belemártom egy nagyon sűrű palacsinta tésztában, amibe tej helyett sört öntök. Bő olajban ropogósra sütöm.

101_0276.jpg

Túró rúdi palacsinta: Gyerekekkel, unokákkal is együtt készíthetjük a következő ajánlatokat. Először a palacsintára rákenünk jól a nutellát, majd sok reszelt citromhéjjal elkevert friss túrót!

100_9606_1.jpg

Friss kalácsra vagy pirított kalácsra először a vajat kenek rá, majd különféle dzsemet. Almát, vagy egyéb gyümölcsöt lehetőleg adjunk a kicsi gyermekeknek!

101_0200.jpg

Krémmel töltött kosárkák: A rétes lapokat négyzetekre vágom és hármat sarkosan olvasztott vajjal összeragasztom, majd a muffin sütőbe teszem, megsütöm szépen, 10 perc alatt.  Utána bármilyen pudinggal, krémmel, gyümölcsökkel, tejszínhabbal megtöltöm a gyerekek nagy örömére!

100_8952_1.jpg

Magyaros reggeli vagy vacsora: Aki nem vegetáriánus, biztosan szívesen fogyasztja el a kolbász, disznósajt, szalámi és egyéb finomságokat!

100_9740.jpg

Gyümölcsrizs: Fele víz és fele tejben megfőzőm a rizst, így hamar megpuhul. Kihűtöm és igazi - nem növényi - felvert tejszínhabbal összekeverem. Bármilyen friss gyümölccsel, vagy apróra vágott kompóttal is nagyon finom.

11240769_461913434016064_3932558571627815313_n.jpg

Sok-sok finom édes, egészséges szőlőt együnk, ha megtehetjük.

 

Mindenkinek kellemes főzőcskézést és  remek étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr1711710119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása