Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

AKI EGYEDÜL VAN KARÁCSONYKOR...! MIÉRT...??

2016. december 07. - Karácsonyi Klári

AKI EGYEDÜL VAN KARÁCSONY ESTE....! MIÉRT?

 

nagyfelbonta_su_-kara_csonyi-ha_tte_rke_p-29.jpg

Egy ismert pszichológus hölgy azt mondta....aki a karácsony estét egyedül tölti, kérem gondolkozzon el az életéről, vajon biztos-e, hogy mindig más emberek voltak csak a hibások és mindenki rossz, hálátlan, gonosz, hogy ő ide jutott és egyedül kell karácsony este lennie....?

 

Nem azokról az emberekről beszélek,  akik önként választják az egyedüllétet és jól érzik magukat a saját társaságukban. 

Azokról sem írok,  akik tulajdonképpen népes családba tartoznak, de a gyereke, rokona  távol van, más városban, más országban  élnek, dolgoznak.....És valamilyen módon nem jött össze, hogy éppen karácsony este együtt legyen a család, hogy akiket szeretünk megöleljük és örüljünk, hogy a közelünkben vannak!

 

Ellenben többször olvastam 50-en felüli emberektől akik panaszkodnak, hogy teljesen magányosan élnek, és leírásuk alapján soha, senki nem nyitja rájuk az ajtót! Vajon miért...?

Valószínű most biztosan meghökkenne, ha a pszichológia mai állása szerint, az ilyen emberek saját maguk is nagymértékben hibásak abban, hogy SENKI! - szomszéd, rokon, saját gyerek, ismerős, kolléga, barát nem kíváncsi rá!

Nem lehet az, hogy mindenki rossz, hálátlan, gonosz, nemtörődöm, szívtelen! És öt a  jó embert.... mindenki csak kihasználta, addig kellett amíg adni tudott és utána már nem törődnek vele, itt hagyják betegen...., egyedül.., senki nem kíváncsi rá,  hogy van, mi van vele, mint él? 

  Ha van ilyen ember - aki tényleg nem hiányzik senkinek - akkor valószínű nem fogja elismerni, erről ő is tehet! Érdemes elgondolkozni magában, őszintén hol rontottam el? Hiszem nem voltam mindig egyedül? Hogy jutottam idáig?

Ha nagyon magába száll és végig veszi az életét, biztosan talál sok-sok pontot, ahol nem szeretettel volt a másik iránt, családja, gyerekei iránt, követelőzött, kiskirálykodott, uralkodott, irigykedett, hűtlen, esetleg nagyravágyó volt, parancsolgatott, nem vette figyelembe a másik kívánságát, érdekét!...Ismerős ez a mondat?... "Amíg itt élsz az én házamban, addig az lesz amit én mondok és akarok!  Ha nem tetszik ellehet menni..!"

Sokszor tényleg nem tetszik és a másik úgy dönt, hogy elmegy!  Aztán az emberiség nagy ellensége az alkohol, mindennapos italozás, részegség is sok embert elzavar.... És akinek még jó szomszédja, falubeli ismerőse, kollégája, rokona sincs, arról nem is beszélve, hogy a saját gyermeke sem kíváncsi rá,...hááát...  bizony nem mindig csak mások a hibásak...!

  Mi a megoldás....?? Próbálja az ilyen ember más szemmel nézni a világot, - tudom nagyon nehéz -, de az emberiség  nem csak rossz és gonosz, de sok ilyen is van......ez tény!  

Ha valaki mégis meglátogatja örüljön neki, akkor az azt jelenti fontos számára.....  Ilyenkor próbáljunk meg nem panaszáradatot nyújtani feléje, hogy mi milyen szerencsétlenek vagyunk és átkozni, szidni a többi embert, hanem örülni kell neki, hogy végre itt van nálam  valaki és hálás lenni, hogy őt még érdeklem...!

 

Van megoldás mindenki számára, aki nem ateista!

Ha akarja, szeretné, hogy Isten a segítségére legyen, akkor el kell hagynia minden emberi gőgöt, beképzeltséget, hogy én vagyok valaki..! Az ember bárki is az világi szinten - mégis egy senki - Isten nélkül el van veszve!

Mivel szereti Isten a saját teremtményét, megsajnálta és segítséget küldött neki Jézus személyében! Aki elhiszi, hogy Jézus az egyedüli megváltó és az az ember aki elfogadja a megváltást, segítséget-örök életet, amit Jézus felkínál megszabadul az eddigi bűneitől. Nem fog állni az ördögi befolyás alatt és élete szépen átrendeződik. Ha a jövőben nem követ el becstelen, erkölcstelen dolgokat, igyekszik tisztességes, dolgos, becsületes életet élni bármilyen nehéz, kilátástalan helyzetben van ma,..... élete jobbá fog fordulni!

  De ezt a lépést, önként, szabad akaratból az embernek kell megtenni és Istenhez fordulni, kérni kell Jézustól a segítséget! Nincs olyan megoldhatatlannak látszó gond, probléma, amiben Jézus ne tudna segíteni!

Betegség, műtét, fájdalom, lelki bánat, anyagi gond, mindenben reményt ad, mert  neki hatalma van arra, hogy megváltozzon a jelenlegi rossz helyzet! Érezni fogjuk - ha hozzá tartozunk - mit kell tenni és mi a helyes megoldás!

 

Én ugyan református vagyok, de egy nagy tapasztalattal rendelkező katolikus paptól hallottam, hogy ő is úgy látta, mindenütt ahol komoly hívők lettek az emberek, ahol Jézus ténylegesen belép az életükbe és elfogadják, - evvel együtt megszűnik a sok hazugság, hamisság az eddigi életükben és szívből akarnak tisztalelkű, egészséges, lelkiismeretes életet élni - bizony mindenütt megváltoznak és helyre jönnek a dolgok!

 

  Sokan most mondanák, adjon nekem pénzt.....az hiányzik mindig...! Bizony ha Jézus az életünkbe belép és elfogadjuk ŐT, az örök pénz gondok is a legtöbbször megoldódnak, mert úgy irányítja az életünket, hogy jobb lesz....! Hogyan... kérdezed?

Amit egy hitetlen  ember, reális gondolkodással elképzelni sem tud, olyan fantasztikus csodákat képes Jézus a hívő ember életében tenni!

 

  Aki meg azt mondja marhaság, mese, ez nem igaz, akkor legyen az ő hite szerint és küszködjön...., éljen tovább az életben úgy mint eddig!

 

"Az önmagukban bízó emberek úgy gondolják, hogy a gyengeség jele az, ha valaki Istenre támaszkodik. Pedig az igazság az, hogy a Szentlélekre támaszkodva sokkal többet tudunk elérni az életben, mintha csak a saját erőnkre hagyatkozunk!"      /Joyce Meyer/

 

Aki szeretné kérni Jézus segítségét, itt a lehetőség, megnézi ezt az 4 perces videót és ebben lehet hozzá beszélni, imádkozni!

"Mondta néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet: senki sem mehet az Atyához, hanem csak én általam.  /János 14,6./

 

 

"Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek: és íme én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen! /Máté 28,20./

 

BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK és még SZEBB, JOBB, BOLDOGABB ÉLETET Kívánok, mint amit eddig élt! Minden gondja oldódjon meg, gyógyuljon meg betegségekből és ISTEN GAZDAG ÁLDÁSA...legyen az életén!

 

ball-1871519_340.jpg

 

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxox

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr8612014318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása