Szines Irások

Karácsonyi Klára

Karácsonyi Klára

ÉRDEMES ELGONDOLKOZNI AZ ÉLETRŐL.......!

2016. március 13. - Karácsonyi Klári

ÉRDEMES ELGONDOLKODNI AZ ÉLETRŐL............!

Megbecsülni az egyetlent a végest! Temetésre kellett mennem, távoli ismeretség, de jó embernek tartottam Károly bácsit, ezért nem sajnáltam rá az időmet.

Vissza felé jövet a hosszú úton elgondolkodtam. Akinek az időnkből adunk azt szeretjük, kedveljük, mert az időnk nagyon drága. Akkor is ha nem dolgozunk,  mert az óra ketyeg percről, percre és véges.

Szerencse, hogy nem tudjuk előre tényleg mikor van itt a vég, ugyan ma már az orvos szokta közölni ha gyógyíthatatlan. Én személy szerint lelketlenségnek érzem, de a nagy vagyon miatt azt mondják, hogy kell tudni az embernek róla, ha esetleg még a végrendeletén akar változtatni. Ha én orvos lennék, közölném a beteggel, hogy ez sajnos gyógyíthatatlan betegség, de mindent megpróbálunk, hogy legyen jobban és a reményt meghagynám benne. Olyant meg semmiképpen nem mondanék a betegnek, hogy ennyi és ennyi ideje van még hátra! 

soap-bubble-824558_340.jpg

Ha széjjel nézünk milyen szépségeket látunk magunk körül, csodás természeti dolgokat, elég ha megnézünk közelről egy szép virágot, milyen mesterien van megtervezve! Aztán az évszakok változása, nappalok és éjjelek, nap, hold, csillagok, időjárás, villám és mennydörgés, a földbolygó és forog!  Ki  is gondolhatja azt, hogy ez csak magától úgy létrejött?!

A születés és a halál rejtélye? Ma  amikor az orvostudomány  már sok csodára képes, de ezt a titkot, hogy mi történik  igazán? Vagy mi van a halál után nem tudta és soha nem is tudja soha senki megfejteni! Csak találgatások vannak!

Általában az emberek - ha szerencsések - amíg be nem töltik az 50. vagy 60. életévüket nem nagyon szoktak ilyen témával foglalkozni. Aztán egyszer csak észreveszik, tényleg nekem már lehet, hogy kevesebb van előttem mint a hátam mögött?

Kosztolányi szerint: "Látjátok feleim,egyszerre meghalt és itt hagyott minket magunkra."

"Okuljatok mindannyian e példán. Ilyen az ember. Egyedüli példány. Nem élt belőle több és most sem él, s mint fán se nő egyforma két levél."

"Akárki is volt ő, de fény, de hő volt. Mindenki tudta és hirdette, ő volt"

"s ahogy azt mondta nemrég: Édes fiacskám, egy kis sajtot ennék, vagy bort ivott és boldogan meredt a kezében égő, olcsó cigaretta füstjére, és futott, telefonált"

"Keresheted őt, nem leled, hiába, se itt, se Fokföldön, se Ázsiába, a múltba sem és a gazdag jövőben akárki megszülethet már, csak ő nem"

"Nem kelti föl se könny, se szó, se vegyszer. Hol volt hol nem volt a világon egyszer!"

Ezért aztán én azt gondolom mindenki használja ki a maga idejét - kinek mire van lehetősége -, nem érdemes, perpatvarkodni  kicsinyes, buta dolgokon, mert csak az időnket rövidítjük és saját lelkünknek ártunk vele.

Töltsünk együtt a legtöbb időt szeretteinkkel, hiszen ez az idő pótolhatatlan! Az idő rövid és mindenkinek lejár!

Ha nagy gond van, betegségben, bánatban vagy félelemben élünk....... Ezékiás Királynak - aki csak az Úrban bízott - Isten meg hosszabbította az életét 15 évvel, mert könyörgött hozzá!   Próbáld  meg Te is segítségül hívni Istent, nekünk is lehet hozzá fordulni! /  2Kir.20.1-6/  Meg kell próbálni! Próba, szerencse mondja a jól ismert magyar közmondás!

Tapasztalatból tudom: Ha oda állunk az ablak elé  és felnézünk az égre a Teremtő felé, elmondjuk súlyos gondjainkat, bajunkat, segítséget kérünk - bármiben - vagy megköszönjük a jó életünket, a legtöbb esetben mindig érkezik válasz és tisztán tudjuk, hogy ez nekünk szól!

Az életben minden elmúlik egyszer......!  Mindenki életében eljön az a nap, amikor már "csak" Isten marad neki! Ha őszinte szívvel keressük, meg fog jelenni a szívünkben!

 

A VILÁG CSODÁLATOS és tele van titkokkal!

 

Kiváló Művészek Bessenyei Ferenc, Sinkovits Imre, Garas Dezső és Bodrogi Gyula éneklik sok-sok ember kívánságát!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr498474038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása